ОРГАН НА ИСТИНАТА за Фалшивите Новини

От: вестник „Сега“

УПРАВЛЯВАЩОТО мнозинство не се е отказало от идеята да създаде ОРГАН НА ИСТИНАТА, които да казва КОЯ Новина е ФАЛШИВА и коя НЕ.
Това ще стане чрез ПРОМЕНИ в Закона за Радиото и ТВ, които вече СА НАПИСАНИ,
но още не са представени официално.
“ 🗣НОВИЯ ЗАКОН е готов и е в КОМИСИЯТА по Културата и Медиите.
С този Закон ще ТЪРСИМ пътища как ЛЪЖЛИВИТЕ Новини да са ИЗОЛИРАНИ. Чакаме малко да ни отпуснат да влезнем да заседаваме. Мисля, че след седмица ще започнем“, съобщи ШЕФЪТ на КОМИСИЯТА Вежди Рашидов по БНТ.
Той допълни, че след РЕСТАРТЪТ на Парламентарните Заседания „ще направим БЪРЗО едно Обществено обсъждане. Защото ПРОМЕНИТЕ касаят ДОБРУВАНЕТО на Медиите“.

През Август 2019 Рашидов и Правосъдният Министър Данаил Кирилов вече веднъж казаха, че са се срещали да ОБСЪДЯТ как да УНИЩОЖАТ „фалшивите новини“ у нас и в Европа. Въпреки че ЕС никога не е давал ОПРЕДЕЛЕНИЕ що е „fake news“ и въпреки, че в Европа се внимава с изказванията в тази посока, ДВАМАТА оповестиха, че е необходимо ИЗГРАЖДАНЕТО на Единен Европейски Стандарт за БОРБА с „явлението“, който да намери отражение и в Националното Законодателство.
Докато Кирилов все пак призна, че ДЕФИНИЦИЯТА на „явлението“ е ПРОБЛЕМ и за Европейските Политици, Рашидов набързо обобщи, че „фалшивата новина“ е „НЕПРОВЕРЕНАТА Новина, която НЯМА нищо ОБЩО с ИСТИНАТА“.
Той не даде повече информация КОЙ и по КАКВИ КРИТЕРИИ ще решава КОЯ Новина има нещо общо с Истината и коя – не.

Веднага след въвеждането на Извънредното Положение Законопроект СРЕЩУ фалшивите новини внесе и ВМРО. От Партията на Вицепремиера Красимир Каракачанов поискаха С.Е.М да бъде задължен ДА КОНТРОЛИРА онлайн пространството и ДА СПИРА достъпа до сайтове, ако те РАЗПРОСТРАНЯВАЛИ фалшиви Новини.
“ 🗣 Информацията няма задължително да е свързана САМО с Короновируса, а може да и от ВСЯКАКЪВ характер!“, поясниха вносителите.
Вместо формулировка на понятието „фалшиви новини“ ВМРО се спряха на конструкцията „ДЕЗИНФОРМАЦИЯ в ИНТЕРНЕТ СРЕДА“.
Според вносителите ТОВА ОЗНАЧАВА: „разпространение чрез Социални Мрежи, Интернет сайтове, или по друг начин в Интернет средата чрез Интернет страници, достъпни от ТЕРИТОРИЯТА на Република България на Публикация, която съдържа НЕВЯРНА информация, засягаща ФИЗИЧЕСКИ или ЮРИДИЧЕСКИ лица“.

🤔 Формулировката „невярна информация“ изглежда доста обща и предоставя широки възможности за репресивно използване. Въпреки това ВМРО предложи ИМУЩЕСТВЕНА Санкция от 500 до 2 000 лв за собственика на домейна (статията, поста или публикацията), в която е разпространена въпросната „невярна информация“.
🤔 Предвижда се включително и ЗАТВОР до 3 години за човек, който „чрез слово, печат или други средства за масова информация или по друг начин подава или разпространява невярна информация, невярно повикване или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога“.
КРИТЕРИЯТ една Новина да бъде обявена за „фалшива“ е под нея да НЯМА ИМЕ на Автор и също така на сайта да ЛИПСВА ЛИЦЕ за контакт, което да се занимава със СПАЗВАНЕТО на новите ЕВРОПЕЙСКИ Правила за ЗАЩИТА на Личните Данни (GDPR).

Законопроектът на ВМРО бе КРИТИКУВАН от Журналистически и други Организации. От Българската Стопанска Камара изпратиха писмо до Рашидов, в което се казва, че “ Предложената ДЕФИНИЦИЯ на понятието „дезинформация в интернет среда“ е в НЕСЪОТВЕТСТВИЕ с водещия в ЕС документ във връзка с борбата с Дезинформацията.
„Широката дефиниция на понятието може да доведе до ЦЕНЗУРИРАНЕ на мнения на потребителите на Интернет сайтове, което от своя страна да РЕФЛЕКТИРА върху Медиите, но и да доведе до СТРАХ у българските Граждани да ИЗРАЗЯВАТ мнението си.“, пише още в писмото.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Миналия месец, през Април, попаднах на БГ Сайтове, които имаха доста ДОБРА Информация по някои въпроси около настоящото състояние на COVID-19.
При опит да СПОДЕЛЯ Статията на стената ми, от „щаба по контрола“ веднага игнорираха опцията ми за „споделяне“.
Разбрах, че претенциите бяха ВЪРХУ сайта, белязан вече като „ЧЕРНАТА ОВЦА“ в Интърнета, отколкото върху Информацията.
В същата насока попаднах и аз в Списъка на „ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ“, след като виждах блокирани МОИ Публикации из Групите и в моя Профил също, които бяха на различни теми – християнски и нехристиянски.
Споделяла съм с вас тези неща и не е нещо ново!
Новото е създаването на Български
„ЩАБ НА ИСТИНАТА“, който да рецензурира моите Публикации (както и вашите) и да ги категоризира според това дали съм „УДОБНА“ или „НЕУДОБНА“ за тях.
И не само това!
Но и Имуществени САНКЦИИ!
И не само това!
Но даже и ЗАТВОР!

🤔 ТОВА знаете ли на какво ми НАПОМНЯ?
На Живковото Тоталитарно Управление!
На подновен Комунизъм!
На подновена Тирания!
На арести или…“ случайни инциденти“ като случая Милен Цветков и подобни на него.

С една дума!
☝️ ИСТИНАТА, от една страна, ще бъде преследвана, арестувана, малтретирана, унижавана, хулена, с етикета върху нея „ФАЛШИВА Новина“!
🤔 ЛЪЖАТА, от друга страна, ще доминира и ще бъде поставяна на Пиедистал от същите „фараони“ и властиващи, които МРАЗЯТ Истината.
Защото тя е МЕРИЛОТО и КАНТАРА на продадените им за ПАРИ души.

Аз ВЯРВАМ, че в много скоро време, заради КИРЛИВИТЕ РИЗИ на управниците, които се изкараха и поради доста голямата Информация, която понаучихме досега за Коронавируса, Ваксините на Гейтс и още други Истини, ИНТЪРНЕТА ни ще бъде СПРЯН, за да слушаме по ТВ това, което ТЕ ЧРЕЗ Медийните Новини искат да ни кажат.
ЩЕ НИ ЗАТВОРЯТ УСТАТА, за да нямаме мнение по какъвто и да е въпрос.
И в същото време чрез Лъжата ще се ОБРАБОТВАТ мозъците на простолюдието и непросветените бедни хорица.

В Библията от хилядолетия е пророкувано това време за ОТХВЪРЛЯНЕ на Истината под каквато и да е форма.
Пророк Исая пише:

“ Затова Правосъдието ОТСТЪПИ назад и Правдата стои ДАЛЕЧ!
Защото Истината ПАДНА на Площада и Правотата НЕ МОЖЕ да влезе.
Да! Истината я няма!
И който се ОТКЛОНЯВА от Злото (за да върши Добро), става ПЛЯЧКА (на „фараоните“)!
И Господ ВИДЯ и Му стана неугодно,
че НЯМАШЕ Правосъдие.“
Исая 59:14-15

“ Пътят на Истината ще се ПОХУЛИ“, пише по-късно апостол Петър.

А цар Соломон застава зад Истината като казва:
“ 🗣 Устните, които ГОВОРЯТ Истината,
ще се УТВЪРДЯТ завинаги!
А лъжливият език ще трае за минута!“
Притчи 12:19

Като за КРАЙ ще приложа коментара на мой сънародник под името „Шлифера“:

“ 🗣 Притча за Закон за движението!

В София е имало два автомобила, един на ЦАРЯ и един на някакъв БОГАТАШ.
Един ден, за беля, се срещат на едно кръстовище и катастрофират.
На следващият ден ЦАРЯТ издал Заповед, че когато от Двореца излиза автомобила на ЦАРЯ, в София НЕ МОЖЕ да се движи ДРУГ автомобил!!!
ТА аналогично ще бъде и ЗАКОНА за ИСТИНАТА!!!!“

П.С
Прилагам и някои интересни коментари, които намерих под Статията.

 

1 comment for “ОРГАН НА ИСТИНАТА за Фалшивите Новини

  1. – Какво е права линия?
    -Линия, успоредна на линията на Партията е права линия!
    – Седни!6!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *