ОБАМА СЕ ГОТВИ ДА ИЗПОЛЗВА ПРИНУДА

Обама: Необходимо е американците да променят религиозните си възгледи, за да приемат хомосексуалните бракове

Examiner съобщава: След като Върховният съд публикува постановлението си относно хомосексуалните бракове в петък, президентът Обама изнесе реч, в която каза, че американците се нуждаят да променят религиозните си възгледи, за да одобрят еднополовите бракове, съобщи Daily Caller. Към тази крайна точка, той насърчи поддръжниците на еднополовите бракове да „помогнат” на хората да преодолеят дълбоко поддържаните си религиозни възгледи. „Знам, че американците на добрата воля продължават да поддържат широк спектър от възгледи по въпроса,” каза той.

„Опозицията в някои случаи е била основана на искрени и дълбоко поддържани вярвания,” каза той. „Всички ние, които приветстваме днешните новини, трябва да помним този факт. Да признаваме различни гледни точки. Да почитаме дълбокото си посвещение на религиозната свобода.”

„Но днешният ден би трябвало също да ни даде надежда, че по многото проблеми,, с които често се борим, често е възможна болезнено реална промяна,” добави той. Намекът беше ясен: Онези, които не са съгласни с идеята за хомосексуалните бракове, въз основа, например, на своите религиозни възгледи, трябва да се променят, за да бъдат повече подобни на напредничавите, които приемат гей браковете.

„Промени в сърцата и умовете са възможни,” добави той. „И онези, които са стигнали толкова далеч в пътуването си към равнопоставеност, имат отговорност да протегнат ръка назад и да помогнат на другите да се присъединят към тях. Защото въпреки всичките ни различия, ние сме един народ – по-силни заедно, отколкото бихме могли да бъдем някога сами.”

„Това винаги е била историята ни,” продължи той. „Ние сме голяма, обширна и разнообразна нация. Нация от хора с различен произход и вярвания, с различен опит и истории, но свързани чрез споделения ни идеал, че без значение кой си или как изглеждаш, как си започнал или как и кого обичаш – Америка е място, където можеш да напишеш собствената си съдба.”

Публикация в консервативния блог Chicks on the Right сподели своя превод на коментарите на Обама. „Всички вие, луди религиозни хора, които вярвате в традиционния брак, се нуждаете да промените вярванията си!”, казва блогът. „Те ви дърпат назад от присъединяване към останалите от нас, свръхумните хора, които не са обременени от онези отегчителни морални стандарти, давани ви от по-висша Сила. Знаем то-о-олкова по-добре от вас и със сигурност знаем то-о-олкова по-добре от Бог! Хвърлете вече този религиозен боклук и се присъединете към нас в подкрепата на нещо, което намирате за морално противно! Дайте си време – ще го преодолеете достатъчно време!”

Блогът видя също нещо като заплаха в коментарите на Обама. „Дали това е шансът ни да изберем да подскачаме и да празнуваме с всички честващи еднополовите бракове, преди да слезете и да ни принудите да направим това?”, запита блогът. „Какво ще направите, ако все пак не сме се съгласили с това? Ако все още се придържаме към Бог и религията? Защото съм доста сигурен в знанието, че Бог ще има какво да каже относно това в бъдещето.”

Обама, както съобщихме през 2012 г., е прекарал някакво време в промени и развитие по въпроса с хомосексуалните бракове. През февруари 1996 г. той написа във въпросник за кандидати: „Благосклонен съм към узаконяване на еднополовите бракове и бих се борил с усилията за забраняване на такива бракове.” През 2011 г. обаче, тогавашният директор на комуникациите към Белия дом Дан Файфър изрази твърдението, че изявлението е писано от някой друг.

„Това, което вярвам, че представлява бракът, е между един мъж и жена… Това, в което вярвам, във вярата ми, е че мъж и жена, когато сключат брак, извършват нещо пред Бог и то не е просто среща между двамата,” каза той по време на кампанията си в сената през 2004 г. През 2008 г. той подкрепи гражданските съюзи, но не и хомосексуалните бракове. През 2012 г. той се съобрази с хомосексуалните бракове, очевидно връщайки се към позицията си от 1996 г. Но, както съобщихме по онова време, имаше едно възражение. Той все още подкрепяше правото на щатите да решават въпроса сами за себе си.

В чест на решението на Върховния съд, Белият дом беше осветен в цветовете на гей знамето на дъгата в петък. Вътрешният департамент отбеляза това със снимка на двама мъже, целуващи се на ръба на Черния каньон в Колорадо, като привлече похвали от мнозина и критики от други.

1 comment for “ОБАМА СЕ ГОТВИ ДА ИЗПОЛЗВА ПРИНУДА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *