Новини от Преследваната църква

Door of Hope Bulgaria

Още една Врата на Надеждата в България

МАЛИ: Въпреки че Мали са опустошени от гражданска война, животът и работата продължават в южната част на страната. Няколко безопасни къщи продължават да подслоняват групи от бивши мюсюлмани, които са били заплашени от техните семейства. Там тези новоповярвали християни израстват чрез ежедневните молитви и групите за библейско изучаване. Да се молим за всички работници на нивата в Мали и там делото Божие да продължава.

ЗАПАДЕН БРЯГ: Mлад мъж мюсюлманин в Западния бряг се опитал да привлече чуждестранен приятел към исляма. Поради невъзможността да отговори на въпросите си относно исляма 24-годишният Махмуд помолил Бог да му покаже истината. Махмуд казва, че Господ му се явил във видение, и тогава той приел Исус като свой Спасител. Когато Махмуд казал на своя най-добър приятел, че изучавал Библията, последният също се обърнал към Христос. Те споделили за вярата си на трети техен приятел, който също станал християнин. И тримата взели водно кръщение от сътрудници на VOM, които продължават да им помагат да израстват във вярата. Да се молим тези трима мъже да израстват и да бъдат употребени от Бог за Негова слава.

ФИЛИПИНИ: Да се молим за 26-те християнски ръководители в зони в Минданао с мюсюлманска власт, които получиха велосипеди чрез VOM. Всеки един от тях продължава да служи, въпреки гоненията. Велосипедите ще им помогнат да достигнат вярващите в различните села в Минданао.

2 comments for “Новини от Преследваната църква

  1. Тези призиви за молитва трябва да бъдат приети като дълг пред Бога от евангелските християни в България. Всяка една деноминация трябва да откликне на тях! ОЕЦ трябва да откликне на тях! И то не еднократно, а постоянно! Когато един мюсюлманин се отвърне от неистината и приеме Христос за свой Спасител и Дарител на вечен живот, той става наш брат по Дух. Ние с него вече се молим само и единствено на истинския Бог. С такива християни изпълняваме казаното от Спасителя, че където двама и трима сме събрани в Негово име, Той ще бъде заедно и сред нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *