НОВ АДРЕС на българската църква в КИПЪР

НОВ АДРЕС: 149, Strovolos Avenue Strovolos, Strovolos 2048

Епископ-Пастор Румен Meтодиев, Помощник-Пастор Стефан Стаматов

Епископ-Пастор Румен Meтодиев, Помощник-Пастор Стефан Стаматов

ИСТОРИЯ: Когато човек е решил да емигрира или за неопределен период от време реши да работи в чужбина, среща трудности , за които не е бил подготвен. Освен меланхолията за близките и родината, всеки индивидуално трябва да се приспособи към една различна култура и закони. Един от наѝ- големите проблеми, с които се сблъсква всеки човек , е езиковата бариера. Незнаеѝки чужд език е трудно да се комуникира и да си подсигури работа. Тези от нас, които са посещавали църква в България се изправят пред предизвикателството- никога отново да нямат възможност да присъстват на богослужение на български език. Може ли да устои един християнин духовно без църква? Но Бог не се забави с отговора и цялата църква Му благодари за милостта и загрижеността към своите люде.

В Кипър е имало опити за създаване на Българска църква, но за съжаление те са били неуспешни. Всичко започна през ноември 2007г. когато бяхме само трима човека , събрани в един дом за молитва.В нашите сърца се зароди една мечта „Един ден да има Българска църква в Кипър“. И така тази мечта се превърна в наше видение, което продължи към деѝствие,чрез водителството на Бога.През април 2008г. проведохме разговор с епископа на Божиите църкви в Кипър за съдеѝствие. С голям ентусиазъм и любов, епископ Михалис ни предостави едно малко помещение в сградата на християнския център. Започнахме пет човека с усърдна молитва и така постепенно се прибавяха и други вярващи. За около три месеца малкото помещение вече не ни събираше и отново се обърнахме към кипърската църква с молба за помощ. Те ни предоставиха по голямо помещение за около деветдесет човека и благодарение на помазанието на Святия Дух, залата е почти пълна. Ние не се ограничихме само със столицата на Кипър – гр. Никозия. Нашето видение продължи за останалите големи градове в Кипър. Господ Исус Христос е Велик, понеже сега имаме църкви в градовете – Ларнака, Лимасол и Пафос. Ние не се задоволихме до тук и продължихме с ново видение за служение с медиите. Господ отново се прослави и вече имаме отворена врата в кипърска радиостанция, която излъчва проповеди на български език всеки вторник от 22;30 ч. http://www.kanali7.com/en/live-radio/.

Следващото видение, което назрява в нашите сърца е създаване на християнски център. Стъпки се предприемат и нашите видения относно великото поръчение никога няма да спрат.

Авакум 2:3 Защото видението се отнася към едно определено бъдеще време,Но бърза към изпълнението си, и няма да излъже; Ако и да се бави, чакай го, Защото непременно ще дойде, няма да закъснее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *