Молитва за Сунай Маджуров

Преследваната църква

Сунай Маджуров е бил настанен в болница след катастрофа без опасност за живота, но със сътресение на мозъка, счупени ребра и фрактура на ръката. Призоваваме пастори и църкви да се молят за него в неделното богослужение. Сунай няма здравна застраховка и онези които желаят да помогнат на него и семейството му с належащите разходи могат да го направят.

15 comments for “Молитва за Сунай Маджуров

 1. Говорих с човек от Разград, който лично познава семейството на брат Сунай и те потвърдиха горната информация. Конкретната сума, от която спешно се нуждае семейството е около 700 лв.

 2. Специалистите зоолози пак направиха от мухата С Л О Н .Искам да запитам-коя е тази „преследвана църква“,кой я преследва и за какво я преследва ??? Може би този номер да мине пред хората извън България,но не и тук.Също от хора от Разград,които са разговаряли с близките на Сунай,разбрах,че Сунай има само рана на главата си и е в домът си.Няма никакви счупени ребра и ръка.Не знам кой пусна тази уйдурма.Може би някой,който гледа сапунените сериали.И сигурно този С Л О Н вече е препратен до църкви по целият свят за финансова помощ.Поне не баламосвайте нас в България.Нека лично Сунай да декларира тук каква е истината,а не зоолози.

 3. Брат Янко вие с вашите конспиративни теории за края на света и скрити масонски съкровища. На всеки може да се случи това. Нека се молим един за друг. Нали затова призовавахте за мир между братята?

 4. Разбира се, трябва да се молим за Сунай Маджуров – това е заповед от нашия Господ и Спасител Исус Христос. Не е добре да коментираме други неща освен НУЖДАТА ОТ МОЛИТВА. Знаем, че Христос се молеше от кръста за своите врагове и мъчители. Това е вечният пример за истинските Христови последователи. Богословските ни разминавания със Сунай Маджуров не ми пречат да го имам предвид в личните си молитви. Дори не задавам въпроса за причините това изпитание да бъде допуснато в живота му – това не е моя работа.

  И понеже съм възприел Христа като пример на действена любов към ближни и далечни, ще се моля за неговото оздравяване!

 5. Може да имам много несъгласия с някой, но когато се случи нещо подобно се моля за него. А дали нещастието е наказание от Бог или не е – това не е наша работа да решаваме, но ако приемем, че е наказание, това означава, че Бог го обича, защо добре знаем писаното, че Бог наказва онези, които люби. Ще се молим Бог да ни пази от подобни нещастия, ще се молим и за Сунай за бързо оздравяване и възстановяване.

 6. Брат Янко, недей така! Специалистите зоолози са от Силистра и редовно слушат проповедите в ОБЦ Силистра и се молят с теб и за теб и дома ти 🙂

 7. Е,сега вече ме развеселихте.Защо аз не съм забелязал,че моята църква сега е преследвана.Беше преследвана по времето на комунизма,но сега ??? Както и да е.Аз вече се молих пред Господа за Сунай Манджуров,но тези,които са ви дали тази информация за счупени ребра и ръка,правят лоша услуга на Сунай.Хора се възмущават от това,и ми се обаждат.Затова призовах Сунай,който чете това,да каже истината.Иначе ще си мисля,че се съгласява с това преувеличение,и си премълчава,защото така му е изгодно.
  И пак питам „преследваната църква“,и специалистите зоолози,които редовно слушат моите проповеди-кой ви преследва и защо? Или ще ви пратя при доктора по богословие Вениамин Пеев да ви излекува параноята.
  И все пак ви благодаря,че се молите с мен,за мен и моят дом.Господ да ви посети !!!

 8. По-добре да се молим един за друг отколкото да се кълнем от амвоните. 3авидно са постъпили Пастир.орг да обявяват молитва за възстановяването на един човек който често ги критикува за работата им.

 9. Грешката в случая със Сунай е, че не се спази правилото от устата на двама и трима свидетели. От друга страна, ако първоначалната информацията беше вярна, загубата на време би могла да коства допълнително влошаване на здравето, да не кажа нечии живот. Така, че аз имам чиста съвест пред Бога. Имах възможност да направя добро и се опитах да го направя. Мисля, че човешкият живот е по-скъп от отделеното време за молитва на определена група хора. В истинността на това се убеждаваме едва когато заемем мястото на нуждаещият се от помощ.

  Отговора на въпроса кой и защо преследва Църквата е комплексен и по-нататък мога да поместя в блога моите разбирания по темата. На кратко казано, когато се обърнем към Принца на мира, врага на нашите души започва да ни преследва, и обратно, когато се обърнем към княза на мрака, Исус започва да ни преследва. И двамата ни преследват, но с различни цели. Успоредно с това обаче, и самите ние преследваме/търсим нашата истинска идентичност и образ с които сме били създадени, както и целта и посоката в която трябва да вървим за да стигнем в уречения час до срещата с нашия Възлюбен. В Песен на песните виждаме, че и нашите приятели, често ни преследват със своите съвети кой път да изберем и как да постъпваме 🙂

 10. До Преследваната Църква,
  ако дяволът ви преследва,Исус каза :“Давам ви власт над цялата сила на врага!“ и „Повярвалите в Моето има бесове ще изгонват!“ Ап.Павел казва:“Противете се на дявола и той ще бяга от вас!“По скоро ние преследваме дявола,а не обратното.А ако Бог ви преследва,лошо,само покаяние е спасението.Но по тази интересна тема се отнасям и за мнението на д-р Вениамин Пеев.

 11. Г-жо „Преследвана Църква“, бихте ли пояснила КОЙ Ви преследва?
  Знаем за десет големи гонения на Църквата до ІV в. сл. Христа. От онова време ли изплувахте?
  Знаем за гоненията на църквите по време на комунистическите диктатури? От тогава ли се вайкате?
  Днес никой не преследва която и да било „Църква“, дори и „Църквата на светиите от последното време“. Да не би пък да сте тази?…

  Моля, пояснете ни.

 12. Отне ми доста време, но научих тези два ценни урока: (1) да не се влиза в безсмислени спорове, и (2) че когато човек печели спор, за дълго време губи приятели.

  Не се случва винаги, но Бог излива в сърцето ми голяма любов към вас и аз наистина ви обичам с тази неизмерима Христова любов и просто искам да бъда ваш приятел, а не противник.

 13. Тоталитарният промит мозък не може да си представят голямата картина. Не него му е нужен един човек който да се посочи за враг на системата. Хора като Пилев и Бакалов никога няма да видят че зад инициативата не стои само един човек а цяло движение от духовни млади хора които не са съгласни да бъдат водени от лидери със съмнително минало и още по-съмнително бъдеще. Аз лично се помолих за възстановяването на Сунай така както се моля и за моето семейство. Нека всеки е свободен по съвест да прецени как да се моли!

 14. Сестро от „преследваната църква“,извинявам ти се за по-строгият тон.Мислех че е някой брат под това лого,и затова бях малко по-агресивен.При все че оставаш анонимна,бъди наш приятел,а и бъди сигурна,че ние също те обичаме като наша сестра.Каня те да излезеш от „преследваната църква“,и да дойдеш при нас в Побеждаващата Църква.С Христова любов-п-р Я.Добрев!!!

 15. Г-жо „Преследвана Църква“, наистина ме заинтригувахте! Все повече се чувствам като приятел, който иска на всяка цена да свали „булото на анонимността“ от Вас, за да разбере под него дали се крие „приятел“ или … напротив! Би трябвало да ни разберете, че след като НИ Е ПИСНАЛО от „псевдоними“ в родната ни евангелска църква, сме основателно подозрителни.

  А сега две думи за Вашите мъдрости:
  „Отне ми доста време, но научих тези два ценни урока: (1) да не се влиза в безсмислени спорове, и (2) че когато човек печели спор, за дълго време губи приятели“.

  Първо, не съществуват „безсмислени спорове“. Във всеки спор се крие някакъв смисъл. В спора разбираш кой е глупак, кой е невежа, кой е непочтен, кой е лош. За Вас не мога да кажа нито едно от тези неща, но не обичам ПРЕКАЛЕНАТА ПРИКРИТОСТ. Ако искате да се обикнем като християни, моля, свалете булото си, както става на сватбите по време на вричането във вярност.

  Второ, спечелването на спор е голяма придобивка. Сократ е печелил всички спорове освен един, когато се е отказал и след това … е умрял… Христос е печелил всички спорове с книжниците, фарисеите и садукеите освен един, защото е знаел, че трябва да посрещне доброволно смъртта, за да ни изкупи! Мога да дам още примери в историята по-късно на печелещи спорове без да изгубят своите приятели и без да спечелят ненужни врагове. Успехът при спора винаги е УСПЕХЪТ НА ИСТИНАТА, не на самолюбието.

  И така, КОЯ сте Вие и ЗА КАКВО пледирате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *