МАСОВА ФОРМИРАНА ПСИХОЗА

Откривателят на технологията иРНК, въз основа на която бяха създадени любимите на либерал-глобалистите генетични експериментални субстанции, д-р Робърт Малоун даде първото си интервю, след като бе изхвърлен от Туитър (https://www.facebook.com/bobi123456/posts/4925119807551196). Направи го за подкаста на Алън Джакоби „Голямото разцепление“.

Разговорът им е много интересен, но продължава цели три часа.

Освен откъса във видеото, ето още акценти от него:

– няколко играчи от фармацевтичната промишленост, с активните усилия и на федералното правителство във Вашингтон, успяха да отстранят инвермектина като алтернативен начин за лечение на модерното китайско заболяване (МКЗ);

– това че мнозина в Централна Африка, където е маларийният пояс, често приемат инвермектин, заради местните болести, е вероятната причина в този регион смъртността от МКЗ да е изключително ниска;

– ако сте получили естествен имунитет към МКЗ, сте изложени на по-голям риск от нежелани събития при витаминизация;

– в Палестина, където усвояването на витамини няма високо ниво, смъртността от МКЗ е много по-ниска от тази в Израел;

– никога в съзнателния си живот не съм бил свидетел на такава координирана пропаганда по всички възможни медии;

– за мен беше удивително да осъзная какво в крайна сметка представлява Световният икономически форум в Давос. Те всичко са написали и документирали, а после виждаме как то се разгръща пред очите ни. Това е пълно глобалистко тоталитарно схващане;

– в момента редактирам книгата на Боби Кенеди за Антъни Фаучи, потресаващо е какво са сътворили в момента той и силите зад него със света.

ЗАЩО СВЕТЪТ Е ПОД МАСОВА ПСИХОЗА?

Събуждам се и още не мога да повярвам, че все още се върти този измислен филм с този измислен сценарий. Сън ли е това, или някаква паралелна реалност?! Трябва да признаем, че и този път тъмният елит успя да излъже масите. Наистина машината им за пропаганда и всяване на страх и паника е добре смазана и работи удивително ефективно. Вече не им трябват отделни диктатори да вършат мръсната работа; правят го с целия свят накуп. За пореден път човечеството им се поклони и сведе глава. За пореден път показа, че не си е научило уроците. И за пореден път ще страда жестоко заради невежеството си.

Адската пропагандна машина този път си свърши перфектно работата. Това, което не успяха да постигнат с предишните опити с птичи грип, свински грип и т.н., този път сработи отлично с корона вируса. С бързи и ловки действия успяха да свалят съзнанието на масите от здравото, трезво и рационално мислене до първосигналното безкритично мислене. Масите отново се свлякоха до нивото на първа чакра и съвсем естествено вече не са в състояние да мислят за нищо друго, освен за оцеляването си. Масираното токсично въздействие на световните медии, контролирани от тъмния елит, заедно с абсурдните бомбастични действия на няколко ключови правителства, хвърлиха за много кратко време масите в пълен шок и ужас.

С добре подбрана информация, силно фокусиране върху отделни цифри, без да се показва цялата картина, и тоталното превземане на новините съзнанието на масите беше превзето за много кратко време и превключено на автомат. Ежедневното бомбардиране с числа на заразени и починали без никаква обстойна информация за профила и обстоятелствата на починалите създава силно изкривена представа за дълбочината на проблема. Същевременно сервилните правителства се надпреварват кой колко по-бомбастични мерки е взел за овладяване на ситуацията.

Вече за няколко десетки случая на заразени се обявява епидемия, затварят се граници, блокират се градове и се обявява извънредно положение! Та ние вече сме на границата на военно положение! Това допреди един месец беше немислимо и недопустимо! Дори обявяването на извънредно положение само по себе си е достатъчно да хвърли много хора в шок и ужас. Кога и за какъв вирус са се взимали такива безумни мерки в историята на човечеството?!

Когато съзнанието е свалено до нивото на първосигнално и безкритично мислене, всякакви мерки вече изглеждат приемливи. В такова състояние всяко престъпление може да се приеме за спасение, всяко зло за „необходимо зло“ и всяка абсурдна мярка за „неизбежна мярка“, само защото елитът така го е определил. В такова състояние на съзнанието никой не е в състояние да прави дълги връзки между хора, събития, тактики, стратегии, цели и пр. Хората са поставени на реактивно мислене и приемат всичко, което им се каже, и дори не го поставят под въпрос.

ЗА ФАКТИТЕ

Всеки ден медиите ни бомбардират с данни за новите заразени и починали по света и почти никаква съществена информация за тези случаи. Аз си направих труда да гледам цял един час новини и съм шокиран колко малко съществена информация се предава за толкова много време! Това не са никакви новини, а чиста проба манипулации. Медиите имат способността избирателно да фокусират вниманието на публиката, върху каквото си поискат и по този начин да влияят на психиката и общественото мнение.
Например, знаете ли, че всяка година само в САЩ по официални данни умират над 250 000 (!) американци само от лекарски грешки, а по неофициални те са 440 000! Това прави по над 1200 души всеки един ден само от лекарски грешки! Това е третата най-голяма причина за смъртност в САЩ. Медиите казаха ли ви нещо за това? Изглежда стряскащо, но явно не е актуално (и никога не е било) за същите тези медии. Ами ако третирането на корона вируса е част от тези грешки и е причина за много от смъртните случаи?! Медиите дори не си правят труда да разследват какви са причините за толкова фрапантно количество грешки, които направо изглеждат като геноцид! Тук дори не говорим за заболявания! Да сте чули нещо по темата в централните новини? (Източник: https://www.cnbc.com/…/medical-errors-third-leading-cause-o…)

Знаете ли, че всяка година само в САЩ умират до 70-80 хил. души от обикновен грип? Например, за сезона 2017-2018 г. общо 43 млн. (!) американци са се разболели от грип, с 959 000 хоспитализации и 79 400 смъртни случая. Това прави по 217 умиращи от грип всеки ден от годината, но тъй като са концентрирани в зимния сезон, цифрата вероятно е в пъти по-голяма. Някой да ви съобщава колко са починалите от обикновен грип всеки ден? Ами ако добавим смъртните случаи вследствие на наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания, алкохолизъм и т.н., цифрата ще е умопомрачителна. Тези цифри защо не се споменават всеки ден в медиите? (Източник: https://time.com/5610878/2018-2019-flu-season/)

Избирателното показване на факти с извънреден и прекомерен фокус естествено изкривява картината и представата за проблема в съзнанието на масовия потребител на информация. А в много случаи дори фактите не са точно факти. Например, САЩ и Обединеното кралство, заедно със световните медии масово тръбяха за скритите оръжия за масово поразяване на режима на Саддам Хюсеин, които бяха основанието за обявяването на война срещу Ирак и свалянето на режима, вследствие на което стотици хиляди невинни хора бяха убити. Но оръжия за масово поразяване не бяха намерени.

Къде са фактите?

Тони Блеър след това невинно се извини, но престъплението остана и сега, вместо да е в затвора, е някъде консултант, може би по масови манипулации! Да не говорим за лъжите с взривяването на Световния търговски център, инсценирането на световната финансова криза след това и т.н. Как тогава дори да вярваме на тези числа, които се обявяват в медиите за корона вируса? Кой изобщо проверява тези факти? Дали наистина умират от него само, или от придружаващи тежки хронични заболявания, при което всеки вирус може да ги повали, но той е само поводът, не и причината.

За България все още се изпуска информация за обстоятелствата и, както ясно се вижда, корона вирусът очевидно не е единствената причина. Всъщност, преди седмица Фандъкова обяви грипна епидемия в София заради грип Б, който е и по-опасен от корона вируса. Някой да съобщава нещо за това? Какво става с новините?

Ами ако зад корона вируса стоят 5G технологиите? Защо медиите нищо не говорят за тяхното влияние върху психиката и имунната защита на организма? Ами ако твърденията в тази статия се окажат верни: https://www.monitor.bg/…/pokosenata-ot-kovid-19-lombardija-…? Тогава за какъв корона вирус изобщо говорим? Защо в неразвития свят почти не се говори за корона вирус?! Защо медиите мълчат?

МАСОВАТА ПСИХОЗА

Всяването на страх и паника с цел предизвикване на масова психоза е основен метод за изключване на здравото, трезво и рационално мислене и включване на първосигналното безкритично мислене. Това е отдавна известен похват за контролиране на ума (mind control), използвани от диктатори като Хитлер, Сталин, Мао Дзедун и др. В това състояние хората са склонни да приемат всяко решение на властимащите, които иначе не биха допуснали в нормално състояние на съзнанието. Това се постигна с удивителна лекота, при това със световен мащаб!

Същият похват беше използван при взривяването на Световния търговски център в Ню Йорк, при изкуствено създадената глобална финансова криза и много други случаи. Това е почеркът на тъмния елит с цел бързо прокарване на плановете им, които иначе нямат никакъв шанс при нормални обстоятелства. Немислимото преди, сега се счита за нормално, дори желано от хората! Това е масова психоза или зомбиране на населението!

Затова масово хората първосигнално тръгнаха да се презапасяват със стоки от първа необходимост, сякаш сме във война или има природен катаклизъм или някаква страшна индустриална авария. Хората са абсолютно неадекватни, защото действат под психоза.
Стигна се дотам, че да си тестван позитивен за корона вирус е истинска стигма. Все едно са ти казали, че имаш рак или СПИН. Дори само при такива резултати психиката на много хора рухва, а рухне ли психиката, рухва и имунитетът.

БОМБАСТИЧНИТЕ МЕРКИ

Кога за последно човечеството се е борило с какъвто и да било вирус със затваряне на граници, блокиране градове, затваряне на бизнеси и обявяване на извънредно положение? Та ние сме почти във военно положение! Как е възможно това?! Така ли се борим с вирусите в епохата на съвременните технологии? Откога? Ако при всеки опасен вирус блокираме икономиката, то ние първо ще умрем от глад, а след това от каквито и да било вируси! Това е все едно да стреляш с картечница в дома си, за да убиеш комарите, които носели зарази! Кой нормален човек би направил такова безумие?! Но всичко това вече се приема за нормално в състояние на масова психоза.

Бомбастичните мерки са запазен патент на илюминатите. Те винаги правят всичко да изглежда бомбастично за максимален ефект. Това са драконовски мерки, присъщи на дракони и рептилии като световните диктатори от недалечното минало с цел подчиняване на волята на милиони хора. А ние се борим с вирус! Откога човечеството се бори с вируси с хитлеристки методи? Не виждате ли в почерка на тези мерки Новия световен ред, който се опитват да ни наложат?

Ако новините за корона вируса ви стряскат, пригответе се за следващата партида за очертаващия се икономически колапс! Тогава корона вирусът ще бъде вече забравен, а медиите ще ни заливат с новини за срива на икономиката по света и у нас. Тогава шокът и ужасът ще е реален, не само по новините, и ще засяга всички, а не само няколко десетки човека! Тогава и ББ не може да ви спаси с неговите дебелашки мерки и мечи похвати!

Основната причина за високата смъртност от този вирус е слабата имунна система. Защо тогава правителствата директно не забранят продажбата и употребата на цигари, алкохол, джънк фууд, токсичните химикали в храната, токсичното месо, особено свинското и т.н.? Всички те съсипват имунната система, защото тя е претоварена да се справя с тези токсини. Ако корона вирусът поразява белите дробове, тогава защо тютюнопушенето е все още разрешено? То директно отравя белите дробове и понижава имунитета. (Тютюневата епидемия е една от най-големите заплахи за общественото здраве, пред която човечеството някога се е изправяло. Всяка година умират повече от 7 милиона човека в световен мащаб. Източник: WHO)

На всеки десет смъртни случая, един е заради тютюнопушене.

Защо е разрешен алкохолът, след като той съсипва черния дроб, а от там и пречистването на кръвта и поддържането на имунитета? Как е възможно да се продава боклук храна, която директно понижава имунитета? Храна, която е общоприета за боклук, се консумира свободно и властите са ок с това? А токсичните химикали в храната – защо са разрешени? Като прибавим задръстения организъм на повечето хора, наднорменото тегло и всеобщото обездвижване, как искаме имунната система да се справи с всичко това? Пътувам в страната и чужбина – навсякъде хората имат безобразна култура на хранене и много ниска здравна култура, ако изобщо може да се нарече култура. Изобщо не подбират какво ядат. Направо се чудя как тези хора изобщо оцеляват. Всеки втори българин с наднормено тегло! Как е възможно това?!

И тук все още не говорим за замърсения въздух и околна среда. Тук говорим за вредни навици и пороци, от които лесно можем да се лишим без никакви вредни последствия. Ако всички тези отрови се спрат, това по никакъв начин не заплашва съвременната цивилизация. Напротив, ще я направи още по-здрава! Но защо никое правителство не предприема такива мерки, които бързо биха вдигнали имунитета на населението?! Защо медиите не говорят за това?! Вместо това получаваме бомбастични мерки извън всякаква пропорция спрямо проблема, като слон в стъкларски магазин! Превенцията е важна, но не с цената на масови разрушения като след война, каквото е съсипването на икономиката. Но именно имунната система е това, което поддържа здравето ни. Ако я няма имунната система, превенцията е просто безполезна!

ПОПУЛИЗМЪТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ОГЛЕДАЛО НА ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО

Нека си го кажем направо – обществото не иска да променя вредните си навици и пороци. То иска правителството да му реши проблемите, а то само да гледа отстрани. Обществото никога не се вглежда в себе си, а винаги търси вината и решението навън. Колко хора спряха да пушат, да пият, да се тъпчат с боклук храна и токсична храна, откакто избухна кризата с вируса? Това е лицемерието на обществото! Някои казват, че това е личен избор. Не, не е! Защото след това при първия по-сериозен вирус всички се тръшват и лягат на здравната система, чиито вноски се плащат и от хората, които живеят здравословно. А в момента заради такива хора сме в извънредно положение!

А какво ще стане, ако правителството забрани всички тези отрови, доказани и от официалната медицина? Как ще реагира обществото? Ще се вдигне на бунт и ще го свали! Как тогава управляващите да не са популисти, след като обществото иска това и те са длъжни да им го дадат. Какво щеше да стане, ако правителството не беше предприело такива бомбастични мерки в унисон с другите страни, а вместо това предприеме мерки за повишаване на имунитета, като забрани тютюнопушенето, алкохола, храната боклук и т.н.? Народът ще скочи и ще се разкрещи! Ще реве до небето как правителството не взима адекватни мерки и излага на риск здравето на народа! Озверялата тълпа ще го свали за няколко дни, но най-малкото на следващите избори ще ликвидира тези управляващи. Обществото просто принуждава управляващите да са популисти.

КАКВО ДА НАПРАВИМ?

Създалата се ситуация е идеален повод да прегледаме внимателно всичките си навици, свързани със здравето. Сега имаме чудесен повод да се освободим от вредни навици и пороци, които не ни дават нищо полезно, а ни тровят организма и понижават имунната ни система. Както стана ясно, превенцията е важна, но засилването на имунната система е незаменимо. Да, мийте си ръцете редовно, стойте на разстояние от болни и т.н. Но това го правят и онези, които в крайна сметка пак се разболяват. Защо? Защото имунната им система е слаба. Какво можем да направим, за да повишим имунитета си?

Има безкрайно много високоефективни природни методи за това. В повечето случаи те са дори безплатни или със символична цена. Тук няма да изброявам всички (това е невъзможно), но ще изтъкна най-важните, които са директно приложими в настоящата ситуация:

1. Пости. Сега се пости. Постите не са само за каляване на духа, но и за пречистване на тялото. Физическото ни тяло има нужда от пречистване от токсините и шлаките, натрупани от тежката зимна храна. Това автоматично освобождава огромен ресурс на имунната система. Така тя, вместо да се бори с натрупаните токсини и шлаки, е освободена да се бори с всякакви атакуващи вируси, бактерии и пр. Нали се водим православни християни? Хората масово се тъпчат с агнешко по Великден, курбан по Успение Богородично (и двете жертвоприношения са езически и нямат нищо общо с християнството, да не говорим с Исус, но това е друга тема), къпят се показно в студените води на Богоявление. Но колко хора постят?

2. Направете целенасочено очистване на организма. Постите помагат, но когато трябва да се вземат спешни мерки, трябва да се действа бързо. Очистването на чревната система и очистването на черния дроб – филтъра на кръвта, са незаменими. Има различни и много ефективни методи за това. Който се интересува, може лично да ми пише. Защо трябва да направим това? Защото по този начин много бързо се пречиства организмът, което подсилва имунната система.

3. Яжте чиста, растителна храна. Сега излизат зелените зеленчуци, пълни с нова енергия, микроелементи и полезни минерали, като например желязото в копривата, които пречистват кръвта и подсилват имунната система. Все още цитрусовите плодове, пълни с ценни витамини, са в силата си. Възползвайте се от тях. Не си мислете, че с изкуствени добавки ще доставите на организма онова, от което се нуждае. Това е заблуда. Организмът усвоява храната най-добре така, както природата я дава, а не раздробена на отделните ѝ съставни части – една от големите заблуди на съвременните диетични разбирания. Индустрията на хранителните добавки, разбира се, няма да ви каже това.

4. Излезте навън на чист въздух. Противно на укорителните призиви на хората под масова психоза да стоите заключени вкъщи и зомбирано да гледате по цял ден токсични новини, излезте навън сред природата – в парка, на планина или край морето – което е най-близо до вас. Дишайте чистия въздух, изпълнен с прана. Заредете се с пролетното слънце. Отърсете се от негативните мисли и емоции. Раздвижете се. Там не ви трябват никакви маски. Тези, които ходят с маски сред природата, са безнадежден случай, също както хората, които ходят на планина и пушат. (Коронавирусът и слънцето: Какво научихме от грипната пандемия от 1918г.)
Изобщо стойте далече от хората с маски – има голяма вероятност те да са част от зомбираните под дълбока психоза, които чакат първа възможност да си излеят помията и негативното мислене върху вас и дори по-лошо – да ви укорят, че сте безотговорен, защото не изглеждате като Дарт Вейдър. Спазвайте дистанция с такива хора – и без това нямате нужда да общувате с тях, а така те ще оценяват превантивните ви мерки. Win-win, както се казва.

5. Спете достатъчно. Сънят е незаменим източник на енергия и сили, в това число и защитни. И спрете кафето – нямате нужда от тази отрова за нервната система, ако се наспивате редовно. И без това сега се работи на по-бавни обороти. Погрижете се за себе си.

6. Пийте чай от джинджифил. Настъргвате си една супена лъжица пресен джинджифил и си го запарвате. Освен че силно загрява, той пречиства всякакви вируси и бактерии по пътя си и подсилва имунната система.

7. Пазете се от настинки. Времето става все по-хубаво, но леденият вятър подсича много неприятна. Настинките, разбира се, ангажират имунната система, а сега е време да съхраним силите си.

8. Всичко казано по-горе за тютюнопушенето, алкохола, джънк фууд, ГМО, храни с огромно съдържание на химикали, тежко и токсично месо и т.н. важи за всички. Ако употребявате нещо такова, освободете се от него. Не ви помага; напротив – пречи ви. Сега имате чудесен повод да се решите и да се откажете веднъж завинаги от тези отрови.

9. Поддържайте високи вибрации и съзнание. Заобиколете се с позитивни, истински осведомени (а не от мас медиите) хора с високи вибрации и странете от зомбираните. Високите вибрации повдигат имунитета; ниските го сриват. Сринатата психика още повече. Затова по-малко гледайте телевизия и особено безсъдържателните токсични новини. Те и без това няма какво полезно да ви кажат.

10. Още полезни съвети можете да намерите тук: http://dar-center.com/article/?article=394

Да сте чували за подобни мерки от мас медиите? Не? А защо? Защото са прости, но високоефективни и не са бомбастични – не предизвикват фойерверки. Обществото иска нещо разтърсващо, да се покажат мускули и груба сила. Масите не разбират, че всички тези бомбастични мерки са просто прах в очите, докато истинската работа остава несвършена.

ПРОБЛЕМ – РЕАКЦИЯ – РЕШЕНИЕ

Това е изпитана формула за прокарване на нежелани действия. Тъмният елит я използва доста умело. Първо създава проблема, след това го раздухва извън всякакви нормални пропорции с токсичните си медии, за да провокира желаната реакция сред обществото, и накрая предлага решение на същия този проблем, което се приема със задоволство от обществото. Например, взривяването на Световния търговски център беше зрелищен и ужасяващ акт, който беше инсцениран от тъмния елит като терористичен акт, с което провокира яростна реакция в обществото (отново чрез масова психоза) и го настърви за война срещу Афганистан и Ирак. Междувременно бяха ограничени някои права и свободи. Винаги така се действа.

Сега, след като раздуха проблема с корона вируса извън всякакви пропорции, тъмният елит успя да породи масова психоза, с което лесно наложи мерки, присъщи за военно положение (не е изключено по някое време да видим и военни или спец части по улиците), и скоро ще предложи и своето решение.

КАКВИ СА ЦЕЛИТЕ

Когато мероприятието е със световен мащаб, целите винаги са няколко.

1. Изземване богатството на масите. Масовата психоза и безумните мерки, предприети от правителствата, с лекота сринаха финансовите пазари. Много инвеститори, в това число публични фондове, панически разпродават активите. Това, което струваше скъпо само преди два месеца, сега може да се купи с над 30% по-ниска цена. И не става въпрос за картофи в кварталния магазин, а за активи на стойност трилиони долари! Не се чудете защо 1% от най-богатите стават все по-богати за сметка на останалите.

Именно този един процент контролира световните медии, военнопромишления комплекс, токсичната фармацевтична индустрия и съвременната медицина, банките, в това число Федералния резерв на САЩ и т.н. По всяко време могат да предизвикат криза, при която активите рязко се обезценяват, след което те ги изкупуват на безценица, за да ги предложат накрая на масите (директно или чрез публичните фондове) на високи цени. Това важи и за реалните активи. Така се купуват цели компании и бизнеси или съответно се разрушават. Като се повтори няколко пъти това упражнение, няколко трилиона директно сменят собственика си. Така на практика се прехвърля националното богатство в ръцете на елита.

Не само частните, но и държавните финанси се ограбват по този начин. Дълговете на държавите скочиха с много трилиони долари след световната финансова криза преди повече от десет години, именно за да се спасят токсичните банки, контролирани от елита и с които елитът предизвика кризата. А малкият и среден бизнес беше изоставен в режим на свободно падане. Сега отново държавите ще трябва да наливат стотици милиарди долари, за да спасят икономиката от бомбастичните мерки за борба с един вирус! Но повечето държави са вече свръх задлъжнели, в т.ч. Гърция, Италия, Испания, Португалия, Франция, Белгия и т.н. Самите държави могат да бъдат изправени пред фалит, с потенциални катастрофални последици за световната икономика.

Достатъчно е Италия да банкрутира или дори да се доближи до банкрут и това ще взриви Еврозоната и целия Европейски съюз. И това заради един вирус? Да, напълно е възможно, ако тези дебелашки мерки останат още няколко месеца. А къде ще отидат парите от помощите? Може би 10% в обществото, а останалите 90%? Като еврофондовете?!

2. Въвеждане на още ограничения за правата и свободите. Дори българското правителство скоротечно промени закона за извънредно положение. Дали хората са наясно с всички промени и какво означават те?

3. Понижаване на съзнанието и контрол над масите. Тъмният елит много добре знае преходното време, в което живеем. Много добре знае, че вече е постигната критична маса от пробудени хора и новите енергии започват да обръщат статуквото им на господари на света. Тъмният елит всячески се опитва да стопира този процес с всякакви мерки. Периодичното и все по-често всяване на страх и паника има за цел именно да спре този процес на повдигане съзнанието на човечеството.

И това в допълнение на по принцип токсичното медийно съдържание, токсичното образование и медицина, стресирания начин на живот и всички останали условия на живот, който са ни наложили. Страхът и паниката действително свалят съзнанието на нивото на оцеляване. Това е и основната цел на кризата с коронавируса. Но мерките не спират дотук. Може да има и други цели. Предстои да видим.

КАКВО СЛЕДВА?

След като етапите на проблем и реакция вече преминаха, вече е време и за решението, разбира се предложено от онези, които създадоха проблема на първо време. Това, което всички очакват, разбира се, е ваксина и лекарства срещу нечувано опасния корона вирус. Ваксината и лекарствата, които скоро ще бъдат предложени, ще бъдат най-токсичните, които убийствената фармацевтична машина някога е създавала. Освен, че ще убият още маса народ (разбира се, под претекста на корона вируса), те ще действат на ДНК/РНК ниво и директно ще предизвикат поражения върху генния код на приелите я.

Ако страхът и паниката не успеят да преустановят процеса на възнесение, то тези ваксини и лекарства ще направят точно това. Разбира се, и пораженията ще бъдат прикрити зад въздействието на вируса. Ето защо е крайно важно будните хора да не приемат тези токсични бомби, ако искат да продължат процеса си на пробуждане и израстване на съзнанието. Това е много важно. Ако обезумялата тълпа под масова психоза с неистово желание ще ги приеме, то будните не трябва да се поддават да лъжите и манипулациите на елита.

ПРОВЕРКАТА

Поредната криза, инсценирана от тъмния елит, отново ще покаже кои хора са си „написали домашното“ и са си „научили урока“. Разбира се, повечето хора са неподготвени. Но сигурно с изненада ще забележите, че и много ваши близки и познати, които сте считали за много просветени и напред с материала, са изпаднали в паника и вярват на всичко, което им се казва по телевизията.

Сред тях ще са хора с претенции за постигнати големи духовни висоти, лидери на мнението (поне в социалните медии), life coach-ове и всякакви други видни и не толкова видни личности.

Фактът, че изпадат в паника и се поддават на всеобщата психоза, означава, че все още не са си научили уроците, че са носили маски, прикривайки истинското си лице. Това в крайна сметка няма значение, то си е за тях. Ето защо е важно да не се сравняваме с другите и да си мислим колко са „напред с материала“. Това се проверява не когато всичко е спокойно и весело, а именно когато стане напечено. Но пътят на израстване на съзнанието не е на съревнование. Той е път на отваряне и разширяване на аз-а, от малкия аз (его) към Висшия Аз. Това е индивидуален вътрешен процес и няма място за сравнение, защото то само поражда възгордяване или принизяване – еднакво вредни по духовния път. Бъдете себе си и вървете по своя път.

Със сигурност реалностите за хората в различна плътност вече се разделят. Ето как изглеждат реалностите за хората от различните нива на съзнание:

Трета плътност: Страх ме е. Направо умирам от ужас. Тотално съм се сдухал. Пълен спек. Хората около мен също. Кога ще свърши този кошмар? Не знам какво да правя. Дано оцелея. Трябва да следвам плътно инструкциите на правителството и експертите по телевизията, затова не пропускам новините и ги гледам от край до край. Добре, че имаме генерали, които държат ситуацията със здрава ръка. Дано не изпуснат ситуацията от контрол. Готов съм да приема всяко тяхно решение и мярка и им вярвам безусловно. Дано скоро намерят ваксина и лекарство срещу тази гадост. Колкото и да струва, ще си я купя и сложа и ще задължа всички членове на семейството ми да направят същото. Макар и да има риск от усложнения, оцеляването е по-важно от всичко.

Четвърта плътност: Нещо ме съмнява в тази ситуация. Един час новини, все за едно и също ми говорят, а смислена информация почти няма. И как така само в определени части избухва епидемия? Защо в много други части изобщо не се говори за корона вирус? Защо се всява страх и паника и се взимат такива дебелашки мерки, а същевременно за простите и високоефективни мерки нищо не се говори? Ще изследвам случая и от алтернативни източници на информация, за да разбера и други гледни точки и да си сформирам самостоятелно мнение.

Пета плътност: Аз живея в Светлина. Моите водачи са Светлината, Любовта, Мъдростта и чистото познание и ги изпращам постоянно на всички души, оплели се в мрежите на илюзиите. Дори светът да загине, аз съм непоклатим в своя вътрешен център на мир и покой и знам, че така е трябвало да стане, защото всяка душа получава това, за което е дошла и за което е готова. Божията промисъл винаги е справедлива, независимо че от гледната точка на трета и четвърта плътност не изглежда така. Аз съм котва на стабилност за всички тях и ще подам ръка на всеки, който е готов да се пробуди от този сън.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Истинският антидот е чистият начин на живот – поддържане на чист организъм и силна имунна система с чиста растителна храна; периодично очистване на организма; зареждане с положителни вибрации и извършване на дейности, които пораждат такива вибрации; общуването с хора с високи вибрации, които повдигат духа и съзнанието ви, и освобождаване от такива, които свалят вибрациите и съзнанието ви; йога с дихателни техники и медитация; прекарване на време сред природата за зареждане с нова и чиста енергия и освобождаване на негативните мисли и емоции. Всичко това е незаменимо. Никакви външни бомбастични мерки не могат да ви дадат това.

Живейте с освободено съзнание, отворен ум и чисто сърце, устремени към Светлината и енергиите на Новата Златна Епоха и ще бъдете недосегаеми за каквито и да било вируси, бактерии, физични и психоемоционални атаки и т.н. И не забравяйте – злото е просто контраст на доброто. Тъмнината е липса на Светлина. Всичко това са инструменти на божествените сили, за да тласкат напред развитието на съзнанието. Ако доброто е морковът, до злото е остенът. И двете са нужни, за да върви еволюцията напред.

Без всякакво съмнение тази криза ще пробуди още много души, които са готови да се събудят. Целта на висшите сили винаги е да се пробудят колкото се може повече души, а не да се наказва или осъжда някого. Ако злото/тъмните/илюминатите не трябваше да съществуват, те отдавна щяха да бъдат ликвидирани. Това не е проблем. Но те също са катализиращ фактор за промяната на съзнанието и изтласкването на узрелите души напред. Трябва да видим голямата картина, за да разберем, че в този план на съществуване това са естествените процеси на еволюцията. И всеки може да избере по кой път да върви. Бог не осъжда; Бог дава възможности за избор.

Христо Владимиров


Джо Роган, видян тук по време на събитие на UFC, наскоро интервюира Робърт Малоун, доктор по медицина, който използва термина … [+] „психоза за масово формиране“, за да опише какво се случва в САЩ през последните години.  

Масивна скална формация? Масачузетска психоза? Не, „психоза за образуване на маси“ е терминът, който Робърт Малоун, доктор по медицина, използва Опитът на Джо Роган за да опише какво се случва в САЩ през последните години. Така че това разумно „масово“ твърдение ли беше? По някакъв начин, може би. Но може би не по начина, който Малоун бе възнамерявал.

Малоун, който се посочи като „Изобретател на иРНК ваксини и ДНК ваксини“ в акаунта си в LinkedIn, се появи в подкаста Spotify на Джо Роган малко след като беше зареден за постоянно от Twitter миналата седмица. В подкаста Малоун започна да говори за своя произход и след това за ваксините срещу Covid-19, преди да отиде в нацистка Германия. Защото кой не говори за нацистка Германия, когато говори за Covid-19 тези дни, нали? Малоун започна тази част от разговора, като попита Роган: „Какво, по дяволите, се случи с Германия през 20-те и 30-те години? Много интелигентно, високообразовано население и полудяха. И как се случи това?“

Тъй като това не беше епизод от телевизионното шоу Опасност, Малоун бързо отговори на собствения си въпрос с: „Отговорът е психоза за масово образуване“.

Малоун продължи с „Когато имате общество, което се е отделило едно от друго и има свободно плаваща тревожност в смисъл, че нещата нямат смисъл, ние не можем да го разберем и тогава вниманието им се фокусира от лидер или поредица от събития в една малка точка, точно като хипноза, те буквално се хипнотизират и могат да бъдат водени навсякъде.“

Хм, под „може да бъде воден навсякъде“, Малоун имаше предвид като да вярваш в конспиративни теории като тези за ваксините Covid-19 и Covid-19?

След това Малоун описа как „лидерите“ могат да използват тази ситуация: „И един от аспектите на този феномен е, че хората, които те идентифицират като свои лидери, тези, които обикновено идват и казват, че имате тази болка и аз мога да я разреша за Вие. Аз и аз сам.” Малоун обясни още: „Тогава те ще последват този човек. Няма значение дали са ги излъгали или каквото и да е. Данните са без значение.“

Да видим. Лидер, който лъже последователите и прави данните неуместни? Това случвало ли се е някога в САЩ? Господи, лъгали ли са някога политическите лидери?

Къде е този вид на шокиращи емоджи?

Говорейки за САЩ, Малоун след това свърза всичко това с Америка, заявявайки, че „Имахме всички тези условия. Ако си спомняте преди 2019 г., всички се оплакваха, светът няма смисъл и всички сме изолирани един от друг.”

Така че Малоун изглежда рисува не толкова щастлива картина на САЩ около 2019 г. Всъщност на 22 март 2019 г. Кристофър Инграхам пише за „Вашингтон пост“ статия, озаглавена „Американците стават все по-нещастни и има данни, които го доказват“, цитирайки данни от Световния доклад за щастието и Общото социално проучване.

Но обратно към 2021 г. и интервюто на Малоун. „Тогава се случи това нещо и всички се фокусираха върху него“, заяви Малоун, без да уточни какво точно е „това нещо“ или „то“. „Така се случва масовообразуваща психоза и това се случи тук.“

Добре, има вероятност да не използвате „психоза за масово образуване“ в ежедневието си. Вероятно не сте казвали на половинката си: „Вашето готвене е продукт на психоза за масово формиране“ или на шефа си „вие сте продукт на психоза за масово формиране. Между другото, мога ли да получа повишение?“ Не е ясно дали „психоза за масово образуване“ е установен научен термин или е ново/скорошно сливане на два съществуващи термина. Търсенето в PubMed за „психоза за образуване на маси“ връща „Цитираната фраза не е намерена“ и по този начин няма реални научни изследвания по темата.

Нека, по думите на MC Hammer, да го разбием. „Масово формиране“ е използвано вместо термини като „психология на тълпата“ и представлява как големи групи хора могат да повлияят на поведението на индивида. А „психозата“ се дефинира от Националния институт за психично здраве (NIMH), дефинира психозата като „състояния, които засягат ума, при които е имало известна загуба на контакт с реалността“. Така че може да не е най-добрата ситуация, когато вашият финансов съветник ви каже: „Имам някаква психоза в момента, но ще реша къде да инвестирам парите си след момент.“

Взети заедно, „психозата за формиране на маси“ може да представлява ситуация, при която влиянието на тълпата може да остави индивида с доста смутени мисли и възприятия и неспособен да разграничи напълно това, което е реално от това, което не. Не би било твърде напрегнато да се каже, че тези условия може да са съществували поне сред някои хора в САЩ преди 2019 г.

 

Назрели ли са условията в САЩ за разпространението на конспиративни теории? 

 

Въпросът обаче е какво беше „нещото“ на Малоун и какво „се случи“ в САЩ около или след 2019 г.? Какво точно беше „това“? И кои бяха „лидерите“, които според Малоун може би са използвали ситуацията? Имаше ли предвид конкретни политически лидери и телевизионни лица? И имаше ли нещо общо с песента WAP?

Всъщност в подкаста Малоун изглежда предположи, че „това“ е пандемията и че „лидерите“ са тези, които се застъпват за използването на ваксините Covid-19. а?

По време на интервюто с Роган Малоун направи множество твърдения за учени като д-р Антъни Фаучи, дългогодишният директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID), гласът на Малоун се предполага, че е потиснат и ваксините Covid-19 потенциално имат странични ефекти които не са разкрити на обществеността. Въпреки че Роган остави Малоун да говори доста свободно през цялото интервю, колко твърди доказателства всъщност предостави Малоун в подкрепа на твърденията си?

Това със сигурност не е първият път, когато Малоун прави подобни твърдения. В статията си за Атлантическия океан озаглавен „Ученът по ваксините, разпространяващ дезинформация за ваксините“, Том Бартлет написа, че Малоун „пося съмнение относно ваксините Pfizer и Moderna в почти всеки подкаст или канал в YouTube, който ще го има“ и спомена изявите на Малоун в предавания, водени от Тъкър Карлсън, Стив Банън и Глен Бек. Според статията на Бартлет, „може да си тръгнете с изкривеното чувство, след като чуете Малоун да говори или прочетете публикациите му, че има широкообхватно прикриване на Covid-19 и че истинската заплаха е ваксината, а не вирус.“

Статията на Бартлет и други поставиха под въпрос продължаващите твърдения на Малоун, че той е „Изобретателят на иРНК ваксини и ДНК ваксини“. Правенето на подобни твърдения в LinkedIn не е съвсем същото като да кажете, че сте „страстен лидер на мисълта, който е насочен към активиране на синергии и промяна“ или нещо подобно. Трябва да предоставите истинско доказателство, че наистина сте били „изобретателят“. Междувременно, ето какво туитира за Малоун още през юли Ерик Топол, доктор по медицина, основател и директор на Translational Institute Scripps Research:

Както можете да видите, в тази тема в Twitter по-горе Топол спомена „Проверки на факти относно псевдонауката на @RWMalone и липсата му на доверие“.

Повечето истински учени признават факта, че големите научни открития рядко имат един изобретател. Предполагайки по някакъв начин, че сте единственият изобретател (или дори допълнителна изобретател) на иРНК и ДНК ваксини би било малко като да предположим, че сте единственият изобретател на приложения за запознанства. Истинската наука не работи по начина, по който е представена от Тони Старк във филмите за Железния човек и Отмъстителите. Един човек не е единственият, който хрумва с идея и след това изчезва сам в напълно оборудвана, самофинансираща се лаборатория, за да се появи по-късно с решението. Вместо това много хора работят върху технологията на иРНК от много, много години. Наличните в момента иРНК ваксини са резултат от принос от множество хора на различни места във времето. Всъщност, кой знае колко неизпълнили студенти, докторанти, лабораторен персонал и други учени може да са участвали, но никога не получават заслугата, която заслужават.

В края на краищата, много от тези други невъзпети хора не са имали над 200,000 XNUMX последователи в Twitter, които Малоун има. Или направи това ИМАЛИ. Според Клер Гофорт, описана за Дневникът, Twitter „за постоянно спря“ акаунта на Малоун (@RWMaloneMD) поради многократни нарушения на тяхната политика за дезинформация за Covid-19. Рон Филипковски, адвокат във Флорида, описа Малоун като „абсолютно най-лошото разпространение на дезинформация за ваксините в социалните медии“ в следния туит:

Добре, нямаше официално състезание за това кой е „най-лошият разпространител на дезинформация за ваксините в социалните медии“. През последното десетилетие имаше много конкуренция. И много от тях са анонимни акаунти в социалните медии, които публикуват дезинформация като графити върху кабина в банята.

Дори когато Малоун вече не е в Twitter, редица акаунти в социалните медии продължават да налагат термина „психоза на масовото формиране“. Например имаше туитове като следното:

Очевидно този акаунт в социалните медии смята, че „психоза за масово формиране“ означава да накарате всички да изглеждат като Гамора от „Пазители на галактиката“ или герой от филма въплъщение.

Някои акаунти в социалните медии са молили хората „моля, споделете дотук“, като „това“ е видео от интервюто на Роган за Малоун:

Господи, да кажеш на някого да сподели видеоклип „отдалеч и нашир“ може да работи наистина добре сред хората, отново засегнати от какво състояние?

В същото време други в социалните медии се чудеха дали „психозата за масово образуване“ може действително да се отнася за други „свои“ и други „лидери“, които Малоун не спомена. Например, в следния туит се споменава „откраднат момент“, както и теория на конспирацията, че Кийт Ричардс всъщност е Джон Ф. Кенеди, младши:

А Сара Рийз Джоунс, главен редактор на PoliticusUSA, предложи следното тълкуване на термина „психоза на масовото формиране“:

Други публикации в социалните медии представят „психоза на масовото формиране“ като причина хората да слушат определени политици и личности, които продължават да издават конспиративни теории и твърдения за Covid-19, ваксини Covid-19 и други предпазни мерки срещу Covid-19, като напр. маска за лице, която не е подкрепена от науката. Те включват онези, които се опитват да приравнят изискванията за маска за лице и ваксина срещу Covid-19 с случилото се в нацистка Германия.

Най-ефективните теории на конспирацията имат поне частица истина. Например, би било твърде скандално да се твърди, че катериците контролират фондовия пазар, когато знаете, че те са склонни да се фокусират върху криптовалутата. От друга страна, би било разумно да се постулира, че мнозина в САЩ са били по-податливи на внушения, влияние и лоши актьори. Също така би било разумно да се каже, че определени политически лидери и телевизионни лица са се възползвали от тази чувствителност. Разпалването на страховете и разделението със сигурност може допълнително да насърчи „формирането на маси, както искате да го наречете“. И един от начините да направите това е да предизвикате образи на нацистка Германия, когато вместо това всички трябва наистина да бъдат фокусирани върху борбата срещу тежкия остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2), който вече е убил над 800,000 XNUMX американци.

Източник: https://www.forbes.com/sites/brucelee/2022/01/02/what-is-mass-formation-psychosis-robert-malone-makes-covid-19-vaccine-claims-on-joe- rogan-show/

 

АКО НЕ СЕ НАСАЖДАШЕ СТРАХ С БРИФИНГИ, НЯМАШЕ ДА ИМА ПСИХОЗА

В 80% от случаите COVID протича безсимптомно и човек не разбира, че го кара

– Доц. Мангъров, с какви предизвикателства се сблъскахте като шеф на COVID клиниката в Инфекциозна болница?

– Нося отговорност вече за това, което се случва в клиниката. Тя е пълна, има 80 легла, непрекъснато се изписват и приемат нови хора. Тези, които се нуждаят от кислород и по-специални грижи, са 30 души. Останалите при добро медицинско наблюдение биха могли да си бъдат и вкъщи. Това са предимно възрастни с придружаващи заболявания, които се страхуват, че ако останат у дома, ще имат проблеми и няма кой да се погрижи за тях. Най-големият проблем сега е, че когато човек се окаже положителен и остане вкъщи, ако нещо му се случи, единственият начин да получи медицинска помощ е да се обади на 112 и да го вкарат в болница, защото личният му лекар законово няма право да го гледа. Ако отиде да го види, той става контактен и трябва да се самоизолира. Това е административна глупост, която блокира системата. Направено е да се ограничи разпространението, но е абсурдно – всеки, който има температура и се чувства зле, да иска да влиза в болница, защото няма друг начин да бъде гледан.

– Има ли млади хора, настанени в болница?

– Повечето от младите в болниците са там, защото са уплашени. По тази причина, която ви казах. Коронавирусът засяга всички възрастови групи, като при децата и младите не протича тежко. Тежко протича при тези на възраст или с тежки придружаващи заболявания. Нека не се опитваме да въвеждаме, че това заболяване засяга и млади хора и при тях може да протече тежко. Това са само инсинуации, които нямат нищо общо с действителността.

– Влизате при болните само с маска и престилка, дори без ръкавици. Защо?

– Мия си ръцете по много пъти на ден и не обичам да слагам ръкавици, защото се алергизирам. Здравата човешка кожа е достатъчно добра бариера срещу проникването на вируса. Когато влизам в отделението, спазвам всички мерки. Не нося гащеризони. Те са безсмислени, защото са предназначени за влизане при болни с особено опасни инфекции. Слагам изолационна престилка, маска и шлем понякога. От това има нужда човек, който влиза в контакт с болни от COVID.

 Колегите ви критикуват ли ви за това?

– Те действат по същия начин. Някои, които имат страхове, се екипират от главата до петите. Мерките, необходими при работа с инфекция като COVID-19, са изолационна престилка, калцуни, маска и евентуално шлем. Може и ръкавици, но не е фатално.

 С колко заболели се срещате на ден?

– Поне по 80, защото минавам визитация в клиниката. Като сложим и тези в амбулаторията, стават и повече.

 Колко души сте излекували от COVID-19?

– Нито един, защото това е заболяване, за което дефинитивно лечение няма. Това е вирусна инфекция, която е самоограничаващо заболяване – минава от само себе си. Нещо, с което имунната система на всеки човек се справя самостоятелно. В малък процент от случаите, за съжаление, неуспешно. Всъщност това, което трябва да направим при тези хора, е да предоставим достатъчно добри грижи.

Няма нещо, което да дадем на човек с COVID и да очакваме, че ще му мине.

Тези хора се нуждаят от покой, рехидратация, по възможност да се хранят качествено, защото обикновено идват без апетит с гадене и трудно приемат храна и течности.

Ако са обезводнени, да се рехидратират венозно, като профилактика на вътрекръвното кръвосъсирване, което е част от патогенезата на COVID, могат да се дават някакви антиагреганти, най-често аспирин или антистенокардин и да им се обясни, че температурата, която я има в част от случаите, не е нещо, което на всяка цена трябва да се сваля. Тя е физиологична защитна реакция, с която човек се бори с инфекцията и като се сваля тази температура, на заболелия не му се помага, а му се пречи. Нужно е да се обясни на хората, че трябва да стискат, колкото могат. Ако не могат да спят от висока температура, да се даде нещо, защото наспиването също е част от лечението.

– Кога пациент с COVID трябва да влезе в болница?

– Когато има нужда от кислород. Когато има тежка дихателна недостатъчност – учестено дишане, посиняване и учестена сърдечна дейност. Най-добре тези признаци да се проверят от лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение. Липсата на такава преценка от лекар води, че всеки изплашен от затрудено дишане влиза в болница.

 Как си обяснявате смъртните случаи на млади хора без съпътстващи заболявания?

– При всяка епидемия от нов вирус има такива, но при пандемията от COVID тези случаи са изключение, не правило. Правилото е, че този вирус отнася възрастни хора с купища придружаващи заболявания.

– Възможно ли е да изкараме заразата безсимптомно, без да разберем и в следващия момент да се окаже, че вече имаме дори антитела?

– В 80% от случаите COVID протича безсимптомно. Тоест човек не разбира, че го кара. Случаите на симптомно протичане на заболяването са около 20%, като повечето симптоми са грипоподобни – температура, отпадналост, болки по мускулите, общо неразположение. В 2-3% заболяването може да протече много тежко с дихателна недостатъчност, което да налага болнично лечение и интензивни грижи.

– Една от очакваните ваксини срещу коронавируса е вече готова и дава 90% ефективност. 37% от българите обаче казват, че не биха се ваксинирали. Вие бихте ли си сложили ваксина срещу COVID-19?

– Ако е достатъчно добра ваксина и има достатъчно данни, че е изпитана и безопасна, бих си сложил. Към дадения момент обаче такава ваксина все още няма.

– Кои хора имат нуждата от такава ваксина?

– Най-вече възрастните, които живеят в домове. Също и тези, които са най-застрашени за най-тежко протичане на този вирус, и то само ако имат желание за това.

Трябва да бъдат ваксинирани само рисковите контингенти.

– Още ли сте на мнение, че трябва да изградим групов имунитет?

– Нямаме друг избор. Дори при ваксината, за която говорим, при масова имунизация нейната цел е да се създаде такъв групов имунитет. Това е принципът на всяка имунизация. Ако по време на самия вирус не може да се изгради естествен имунитет, ще го получим с имунизация. Този е начинът да се спре епидемия.

– “24 часа” проведе кампания за идеи срещу епидемията с 3 въпроса към всички с различно мнение от това на щаба. Първият е: Какво е най-спешното, което трябва да се направи в държавата в настоящия момент?

– Най-спешно е всички безсмислени мерки да се махнат и да се оставят само тези, в които хората биха виждали смисъл или полза. И да се мине колкото е възможно по-бързо към нормален ритъм на живот.

 Кои са безсмислените и кои смислените мерки?

– Създаването на “зелените коридори” в магазините. Заведенията да се затварят от еди-колко си часа, като че ли вирусът започва да работи след 21 часа. Това, което се казва – преди да отидеш на театър, да си направиш тест. Защо не още вкъщи да си направиш такъв тест, преди да се качиш на автобуса? Това е безсмислица.

Децата трябва да са на училище и личните лекари трябва да започнат да си гледат нормално на работата. Нека си слагат изолационни престилки, маски, ако искат и шлемове и ръкавици. Да започнат да преглеждат болните, да се спре с тази телефонна медицина. Да се върнем към нормалната медицинска практика.

– Но нали тези мерки са заради опасенията, че иначе здравната ни система няма да издържи?

– За щастие, всички мерки, които се налагаха до момента у нас, бяха крайно либерални и свободни. Въпреки това виждаме, че няма някакво екстремно несправяне на здравната система.

Не очаквам да се случи нещо лошо. Вижда се, че страни, които се бяха затворили много по-плътно от нас, имат много повече заразени, болни и починали.

– Какви са грешките на правителството?

– Грешките на правителството са, че се опита под натиска на т.нар. щаб да въвежда мерки, които са алогични и са в противовес с правилата на епидемиологията. Които доведоха и до недоверие към тези мерки. Много по-разумно би било на хората да се обяснява в прав текст от какво има смисъл и от какво не. Ако не се насаждаше страх с ежедневните бюлетини и брифинги, хората можеха да са много по-спокойни. Психозата щеше да е по-малка.

– Какви мерки предлагате вие за справяне с коронакризата?

– Трябва да се върнем до основите на епидемиологията. Хората, които са болни, да си стоят вкъщи. Ако са много болни – да влизат в болница, а всички останали да работят и да живеят нормално. Лекарите да се върнат към задълженията си. В някои страни действаха по този начин и виждате, че там нищо лошо не се случи. Това, което говори в полза на действията на правителството и този по-либерален подход, който беше наложен, е, че нашата икономика е в много по-добро състояние, отколкото икономиките на други страни, където тези мерки бяха налагани много стриктно.

– Като противник на мерките срещу коронавируса бихте ли се изолирали за 14 дни, ако се заразите?

– Всеки ден съм контактен с поне стотина души. Би трябвало ден и нощ да се крия някъде и да не си показвам носа. Съгласно тези невероятно глупави правила, които бяха въведени, аз трябваше да не си показвам носа навън, защото непрекъснато съм контактен с положителен за COVID. Тези мерки могат да бъдат налагани за особено опасна инфекция. Докато тази не е такава.

 Но ако вие се заразите, ще стоите ли 14 дни заключен вкъщи?

– Ако се заразя, ще трябва да спазвам правилата и да си стоя вкъщи. Но тези правила са абсурдни. Когато човек се окаже положителен и има симптоми, изследва се. Той е заразен поне 3-4 дни, преди да се проявят клиничните симптоми. Докато се изследва и получи резултатите, това са още поне 2 дни. Общо стават 6 дни, в които един доказано заразен е живял свободно сред обществото. Тоест какъв е смисълът, когато се окаже положителен, да го затваряме и изолираме? Налагането на тези епидемиологични абсурди е пагубно и заради тях хората остават без медицинско обслужване.

Бел. ред.: Интервюто е взето преди 23 ноември, когато здравният министър Костадин Ангелов предложи на правителството новите по-строги мерки.

https://m.24zdrave.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *