МАГЬОСНИЧЕСТВО В ЦЪРКВИТЕ?

ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА МНОГО МАГЬОСНИЧЕСТВО В ЦЪРКВИТЕ? – ЗАЩОТО ИМА МНОГО ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА НАКАРАТ ДРУГИТЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ТЕ СМЯТАТ ЗА ПРАВИЛНО.
Такива хора, като правило, са активни и използват всякакви възможни средства за постигане на своите „добри“ цели, без дори да разбират какво правят.
Днес в църквите има много хора, които искат да принудят другите да правят това, което смятат за правилно, и то искрено, с най-добри намерения. Тези хора са склонни да изглеждат „духовни“ и следователно доминират над другите.
Те не насочват хората лично да чуят Бог, издигайки ги до Бога и подкрепяйки ги отдолу, но се опитват да ги водят, ставайки по-високи от тях и всъщност блокирайки Господа от тях (заменяйки Божието ръководство с техните инструкции).
Без да осъзнават, че са водени от духовно желание за издигане, те използват всякакви възможни средства, за да запазят своята водеща, доминираща позиция в общността. И повечето от тях дори не осъзнават, че Святият Дух, който някога е действал чрез тях, отдавна ги е напуснал. А духовната сила, действаща сега в живота им, е магьосничество.
Ако служител се опитва да контролира други вярващи, като ги държи под влиянието си, тогава това винаги е акт на магьосничество, а не на Святия Дух!
~Дерек Принс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *