КАЛИФОРНИЯ ЦЕЛИ ДА ЗАБРАНИ ХРИСТИЯНИТЕ

ЗАКОНОПРОЕКТ В КАЛИФОРНИЯ В ЗАЩИТА НА ХОМОСЕКСУАЛИЗМА ЦЕЛИ ДА НАЛОЖИ ЗАБРАНИ НА ХРИСТИЯНИТЕ

Законопроектът на Калифорния AB 2943 беше приет наскоро от калифорнийското Общо събрание, като той цели да попречи на всичко, което е предназначено да помогне на човек с нежелана полова дисфория (или еднополово привличане) да се освободи от нея. Той забранява книги, конференции, терапевтично съветване, които биха защитавали мюсюлмански, юдейски и християнски възгледи относно пола и половата ориентация.

​Калифорнийското събрание одобри законопроект с 50 на 18 гласа, който казва на църквите и други организации, поддържащи традиционни убеждения относо пола и половата ориентация, че защитаването на възгледите им може да причини подлагането им под съд и вкарването им в затвор. AB 2943 заявява, че “рекламиране, предложение за ангажиране в или ангажиране в усилия за промяна на половата ориентация с отделен човек” е незаконно под закона на щата за измама на потребителите.

“Щатът Калифорния няма право да отрича на жителите си материалите, чрез които да им се помогне да намерят щастие, или да поставя забрана върху съветници, училища и религиозни организации, които предоставят тези услуги,” каза Джонатан Келър в отговор в Twitter на гласуването от страна на събранието. “Всеки човек, който преживява нежелано еднополово привличане (или полова дисфория), трябва да има възможност да потърси помощ в постигане на желаните от него цели и резултати.”

Следствията от този закон се простират далеч отвъд регулирането на вида съветване, който се предлага от лицензирани терапевти, на които вече е забранено да помагат на клиенти с нежелани еднополови привличания. Няколко правни експерти потвърдиха, че като поставя на прицел финансови преводи AB 2943 застрашава способността на религиозните неправителствени организации, църкви и пастори да продават материали, които могат да помогнат на хората да практикуват своята вяра.

Законопроектът “Трябва да останеш хомосексуалист” (както е назован неформално) потенциално би превърнал в престъпление дори продажбата на Библии, защото Библията учи, че хомосексуализмът е погрешен и че онези, който изпитват привличане към същия пол, не трябва да изявяват привличането си на дело, тъй като това би било грях.

Текстът на законопроекта на калифорнийското Общо събрание всъщност казва, че би било “незаконна фирмена практика” да се участва в “паричен превод, възнамеряващ да доведе или довеждащ до продажбата или заемането под наем на стоки и услуги на който и да е потребител”, които рекламират, предлагат ангажиране в или действително се ангажират в “усилия за промяна на половата ориентация при даден човек”.

С други думи, би било незаконно една книжарница да продава книги за начина, по който човек, който изпитва еднополово привличане, може да победи изкушението. Това би направило продажбата (или паричния превод) незаконна и наказуема по закон.

Можете ли да си представите следствията от това? Калифорния всъщност се опитва да принуди християните да се откажат от своята свобода на речта, дори когато някой иска да промени хомосексуалната си ориентаация. Тук няма лична свобода.

Този необичайно радикален законопроект ще направи Калифорния първия щат, вероятно дори първия управителен орган в света, приел тази форма на законодателство.

И обърнете специално внимание на вота в Общото събрание: 50 на 18 гласа в полза на законопроекта. Това е най-нечуваният законопроект досега. И все пак това е пророкувано в Библията, когато Исус каза: “Също така, както стана в дните на Лот… така ще бъде и в деня, когато ще се яви Човешкият Син” (Лука 17:28-30).

Ето още един въпрос, който да се вземе предвид: Щом забранят книгите, колко време ще мине преди да ги изгорят? И колко време ще мине преди да вкарат в затвора и в крайна сметка да изгорят хората, които ги пишат, публикуват, продават или популяризират? Помнете, че някои, които водят благочестив живот в последните дни, ще преживеят същите гонения, каквито се състояли в Средновековието. В края на краищата, историята се повтаря (виж “Великата борба”, стр. 581).

Вече беше вкарана в затвор Ким Дейвис (чиновник от окръг Кентъки, който отказа да издава разрешителни за еднополови бракове), като хората казаха, че тя получила това, което заслужава. Оттогава тя е освободена, но не и докато не се съгласи да не предизвиква спречквания с колегите си чиновници, които издават тези разрешителни.

Някои вече оприличиха християнските консерватори на ИДИЛ, талибаните, “Ал-Кайда” и нацистите, като държаха надписи, в които се казваше, че тези хора трябва да бъдат хвърлени на лъвовете. Дали това би накарало Даниил да изпадне в раболепие? Не и във Вавилон. Но в Америка, където хората са свикнали със свободата на речта, това напълно поваля всеки здрав разум. Боя се, че повечето нямат смелостта на Даниил.

Сега законопроектът се придвижва към калифорнийския Сенат.

Еднополовите активисти заобикалят “правния дом” на Калифорния и Съединените щати.Битие 19:4 ни представя символична картина на това: “А преди да си легнат те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата.”

“Те се подиграха на Лот, че сам се поставя за техен съдия и го заплашиха, че с него ще постъпят по-лошо, отколкото с гостите му. Втурнаха се срещу му и щяха да го разкъсат, ако Божиите ангели не го бяха спасили. Небесните вестители “простряха ръце, дръпнаха Лота при себе си вкъщи и затвориха вратата”” (“Патриарси и пророци”, стр. 159).

Мъжете и жените, които гласуваха в полза на този законопроект, са слепи, точно както содомските мъже в дните на Лот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *