Какво ни очаква в рая

Какво ни очаква в рая
Какво означава да си в рая? Пастор Грег Лори от Harvest Christian Fellowship казва, че някои хора може да си помислят, че онези, които отиват ​​на небето, няма да помнят нищо от предишния си живот на земята и че ще посветят цялото си време в поклонение на Бога.

 

Лори казва, че това не е вярно.

 

В своята проповед  „Какво представлява раят“, Лори казва, че хората, отишли в рая ще са наясно с несправедливостите, случващи се на земята, и също така ще имат усещането за изтичащото време. Единственото различно нещо при хората в рая е, че те ще гледат на нещата от божествена перспектива.

 

„Като вярващи, ние сме в безопасност в Божиите ръце и в Неговото присъствие“, казва Лори.

 

Лори, който е автор на над 70 книги като „The Upside-Down Church“ и „Hope for Hurting Hearts“ – казва още, че християните наистина ще се покланят на Бога в небето, но също така ще правят и други неща в служба на Бога. „Ще бъдем продуктивни на небето“, уверява той.

 

Едно от най-хубавите неща в рая, добавя Лори, е, че неосъществените мечти на хората на земята най-накрая ще бъдат реализирани там. „Бог ще се реваншира на хората“, казва той.

 

Лори завършва проповедта си с думите, че само повярвалите в Христос могат да влязат в рая. Но поради Божията благодат всеки може да стане християнин заради жертвата на Исус Христос.

 

След като са приели Исус в сърцата си, има само два начина за вярващите, за да стигнат в небето. „Това може да стане, ако умрат или при Грабването на църквата“, обяснява Лори. „Мисля, че следващото събитие от пророческия календар е Грабването на Църквата. След това ще се появи Антихристът, ще има възстановяване на храма, Голямата скръб и така нататък.“

 

Лори напомня на хората, че ако отворят вратата на живота си за Исус  докато са още на земята, тогава един ден Бог ще направи същото и ще отвори вратата на рая за Своите деца.

 

Източник: Christian Post

2 comments for “Какво ни очаква в рая

  1. А нещо за възкресението от мъртвите? Нещо за 1000 годишното царство ТУК, на Земята (а не на Небето) и после за Новото Небе и Новата Земя? Та не е ли това най-главната цел? Защо се фокусира само върху краткия период между смъртта на праведния и неговото възкресение (период, който почти не се споменава в Библията, защото далеч не е най-важният), когато дойде Христос втори път? Или според някои всъщност „друго няма“, и ние просто „ще се реем в небесата“ завинаги (да, бидейки и някакси „продуктивни“)? Явно това е закостеняла традиция, идваща от предишни векове, когато някой с повече влияние я е наложил, като в същото време май не си е чел Библията редовно, та и до днес това мислене е масово загнездено в доста умове!

  2. Пропуснали сме да отбележим Петко и Пеев са се завърнали след едно доста дълго отсъствие. Грешките им са много както подобава на дълго отсъствалите от клас. 1. Петко не разбира последната тръба, 7-та тръба без да прави разлика между Господната и ангелска тръби, които и децата в неделното знаят че са различни. 2. Петър се опитва да поназнайва разликите между гнева на Агнето и Божият гняв, но не прави разлика между Царствата им от където няма как да знае от къде ще дойде антихриста. 3. Няма смисъл да показваме другите му грешки в непонятните му статии защото няма как да се обясни Истината на хора не разбират езика на Библията и са я чели единствено и само в ограничени издания. А Красен просто се е объркал заради което ще си минава скръбта както и той самият си го иска…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *