Как се отвличат български деца от семейството им?

Лесно – по анонимен донос.

Денят е 17.09.2019 година, три месеца и половина преди официалното влизане в сила на антидетските и антисемейни политики в България. Уж нямало да се извеждат деца от семейството по анонимен донос. Уж нямало да се извеждат деца от семейството по субективни причини. Уж това е последната и най-крайна мярка за закрила на децата, когато всички други възможности са изчерпани. Уж стратегия няма!

Кажете го на Екатерина Иванова и нейния мъж, на които на 17.09.2019 година взеха три деца от семейството по анонимен донос!

Екатерина има три деца – момиче на 12 години, момче на 18 години и момиче на 19 години. Голямата й дъщеря има две деца – момче на 3 години и бебе на няколко месеца. Мъжът на Екатерина работи и семейството все пак има доходи. Семейството живее в жилището от около година. Когато получават анонимния сигнал, социалните идват на проверка, състояла се на 08.09.2019 г.. Категорично отказват да кажат от кого е доноса. По думите на Екатерина са се държали грубо и по време на огледа малкото момче доста се е уплашило.

На 17.09.2019 г. отиват и взимат:

– 12 годишната й дъщеря директно от училището от час по физическо възпитание. Акцията е била с полицаи пред всички деца на двора.

– бебето от майка му от количката + 3 годишното братче (внучетата на Екатерина), което е пищяло в ужас като ги взимат /по думите на съседи, които са станали свидетели на случката/.

В социалния доклад е посочено, че малкото момче и бебето, което е на 3 месеца, са иззети поради липса на здравна помощ (без посочени и констатирани факти) и лоши хигиенно-битови условия (липсва описание в заповедта). Майката на децата и бабата Екатерина уж били отказали социална услуга (не се посочва каква) и консултация (не се посочва каква). При заплаха за отнемане на децата уж двете са се държали агресивно (а кой не би реагирал първосигнално така?!). Момчето, което е на 3 години, е настанено в приемно семейство чак в обл. Родопи, бебето е в ЦНСТ “Детска къща“ в София. Поради недостатъчно средства в семейството и липса на финанси за адвокат, не е ясно как майката ще вижда децата си и как ще обжалва, за да стопира осиновяване след шест месеца по реда на СК, чл. 93, ал. 2. Ето как на практика, бедността в едно семейство, се използва за отнемане на деца, които биват разхвърляни по общински и областни градове, което е изключително голям стрес както за самите деца, така и за семейството. Това е унищожително за психиката на децата. Разделянето от близките им.

Момичето, което е дъщеря на Екатерина, бива настанено в приемно семейство в Бяла Слатина. Поради финансови причини, майката също не ще има възможност за свиждане. Обвинена е, че не предоставя здравословни и образователни грижи (липсват категорични факти, само устни показания на лекар и учител). И тук използват бедността за възможност за осиновяване след шест месеца, ако не се обжалва по реда на СК, чл. 93, ал.2. Отива в регистъра за осиновяване, като при международно бива сменено име и ЕГН и детето/ децата не могат да се проследят от институциите като съдба.

Ето как Отдел социално подпомагане работи с НПО, които светкавично предоставят платени гледачи, т.нар. “приемни семейства” и ЦНСТ, а други НПО ще се възползват (спечелят) от международно осиновяване. И всичко заради лоши битови условия, които биха могли да бъдат подобрени от същите НПО и АСП. Те биха могли също така да предоставят и достатъчно финансиране на това семейство, за да има то възможност за редовно посещение на личен лекар и училище (в случай, че наистина децата са лишени от такива).

Майката е написала жалба до административен съд в София-град срещу „Отдел закрила на детето – Връбница“, които са взели децата. Семейството живее в село Балша.

Нека министър Бисер Петков и г-жа Зорница Русинова да излязат в публичното пространство и да коментират този случай, който по техните собствени думи не може да съществува. Нека да се изправят пред Екатерина Иванова. Кой ще застане до нея, след като държавата е ограбила семейството й по този отвратителен начин?!

Извършено е изключително тежко злодеяние срещу цялото семейство.

ПИТАМЕ

Къде са предписанията но не към семейството а към Социалните как да помогнат на семейството? Къде е предложението за по-голямо жилище? Къде са всички мерки, които се взимат преди отнемане на децата и кои са тези мерки? Как точно са приложени за тези няколко дни в промеждутъка от 08.09.2019 г и 17.09.2019?!

Кой и как ще бъде наказан, заради зверските травми, причинени на децата при тяхното отвличане от родителите им?

Кой и как ще бъде наказан, заради зверските травми, причинени на децата при тяхното разделяне в различни приемни семейства и настаняване при чужди хора?

Искаме отговори! Искаме документи! Веднага!

Запомнете – след 01.01.2020 г. такива ситуации ще се превърнат в ежедневние, заради развързаните ръце на социални работници и безкрайното чуждестранно финансиране на НПО организации. Освен ако…всички се обединим на 28.09.2019 г. на Национален протест в защита на българското семейство и против престъпните антидетски и антисемейни политики, които искат да ни наложат! Случаят на Екатерина и нейното семейство е пореден, а не последен. И не по изключение, а по бъдещо правило. Всички трябва да изберем кого ще подкрепим – семейството си или държавата, която иска да го унищожи. 28.09.2019 г. – 13:00 часа пред Министерски съвет в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *