Къде е Пастор Реймънд Коу?

МАЛАЙЗИЯ – Къде е Пастор Реймънд Коу?

Минаха 3 години от отвличането на Реймънд Коу, пастор в Малайзия.
Понеделик сутрин, 13 февруари 2017 г., Реймънд Коу е шофирал за да посети свой приятел. Той никога не е пристигнал. Бил е спрян в Петлинг Джая в щата Селангор от неизвестни нападатели и е бил отвлечен посред бял ден. От тогава никой не го е виждал, нито чувал и колата му не е била намерена. Видео, показващо отвличането, което е протекло за по-малко от минута, е било записано на близка охранителна камера. (Можете да видите видеото тук: https://www.youtube.com/watch?v=XWSXqPf32QI )
Отвличането през 2017 не е било първия път, в който пастора се е изправял срещу преследване заради вярата си. Преди това той е получавал кутия с куршуми в пощата си, заплашвайки го да спре своето служение. Но заплахите не са го спрели и няколко месеца преди отвличането, съпругата му е забелязала духовно задълбочаване в съпруга си. Тя вярва, че Бог го е подготвял за предизвикателствата, които са го очаквали.
В началото на 2019 г. Комисията за правата на човека в Малайзия е издала доклад, който обвинява Специалния клон на полицията в Малайзия за отвличането на Реймънд и други. Но до този ден никой не бил държан отговорен и местонахождението и състоянието на Реймънд остават неизвестни.
Молим ви да продължите да се молите за Реймънд и неговото семейство. Също така освен молитвата сме стартирали онлайн петиция към Министър-председателя на Малайзия и Главния инспектор на полицията да освободят брат Реймънд веднага за да се върне при семейството си. Можете да подпишете петицията тук:
https://releaseinternational.org/releaseraymond/
За жалост това не е единствения случай в който християни са били отвличани в Малайзия.
Брат Джошуя Хилми, Малайски мюсюлманин, който е станал християнин и пастор и неговата жена християнка – Рут, са били видени последно на 30 ноември 2016 г. Комисията за правата на човека в Малайзия е казала, че публично разследване на изчезването на християнската двойка ще започне следващия вторник, 18 февруари.

Молете се:
* Брат Коу и останалите отвлечени да бъдат намерени в безопасност и да могат да се завърнат безопасно при техните очакващи семейства.
* Бог да продължи да подкрепя семействата, които чакат, без да знаят дали хората, които обичат са живи или мъртви.
* За справедливост спрямо всички обезпокоени.

Вземете инициатива:
Подпишете петицията за освобождаването на брат Коу тук:
https://releaseinternational.org/releaseraymond/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *