Изследване определи най-библейския град на САЩ

cities

Град Ноксвил, щата Тенеси, бе обявен от Американското библейско дружество за един от най-библейските градове на САЩ. Проучването е проведено от групата „Барна” въз основа на телефонни и онлайн интервюта с произволна извадка от 42 855 възрастни, като всичко това отнема на социолозите 7 години. След Ноксвил се подреждат градовете: Шревпорт (Луизиана), Чатануга (Тенеси), Бирмингам (Алабама), Джексън (Мисисипи), Спрингфийлд (Мисури), Шарлот (Северна Каролина) и др.

Джефри Морин, говорител на Американското библейско дружество, уточни пред Christian Post, че в десетката са подредени градове, „чиито жители отговарят на критерии като редовно четене на Библията и доверие в нейната точност”. Морин подчерта, че докато групата „Барна” „постоянно оценява отношението към Библията сред американците”, списъкът с имената на градовете в САЩ е първият по рода си.

„В Ноксвил има много добри църкви, както и чудесни църковни сдружения, които работят заедно, за да помагат на тези, които не разполагат с достатъчно пари”, разказва Крис Стивънс – старши пастор на църквата „Обещанията на вярата” в Ноксвил. „Ние сме заедно, за да се допълваме взаимно, а не да се конкурираме помежду си”, допълни пасторът.

Стивънс също така подчерта активността на църквата му в евангелизирането сред хората в околностите на Ноксвил. „Ние имаме около 300 групи за изучаване на Библията във всички части на Ноксвил, освен това ние каним и съседите да дойдат и да изучават Библията заедно с нас. Провеждаме евангелизация и сред етническите групи в града. Опитваме се да разпространим Божието Слово в целия град”, споделя пастор Стивънс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *