Израел – Моят възлюбен 2010

Уважаеми дами и господа, братя и сестри,

През 2000 година бяхме подбудени от Бога и поканихме в евангелската църква в гр. Пазарджик евреи от градовете Пловдив и Пазарджик.Там те видяха нашата любов към тях и техния Бог.

През 2001 г. се проведе Първия национален фестивал ,,Израел – Моят възлюбен “. Имаше представители от цяла България и от почети всички еврейски общности. Присъствуваха 222 евреи и над 350 християни.Почетен гост на фестивала беше Н.Пр. Емануел Зисман, посланик на държавата Израел в България по онова време, както и тогавашния кмет на Пазарджик д-р Иван Колчаков.

Вторият фестивал се проведе през 2005 г. В него също участваха музикални и танцови състави от България, както и прекрасни изпълнения от еврейската общност в страната ни.Откроиха се изпълненията на Лика Ешкенази и Етиен Леви.

Третия фестивал беше посветен на 60-та годишнина от създаването на държавата Израел и се проведе през 2008 г. със специалното участие на световно известния тромпетист и единствен изпълнител на шофар Арик Давидов. На този фестивал присъствува и Н. Пр. Ноах Гал Гендлер, посланик на държавата Израел в България.Бяха представени и 24 творби на художничката Селма Тодорова на тема ,,Завръщане в Обетованата земя”. С това фестивала придоби интернационален характер.

Сега подготвяме Четвъртия международен фестивал. Очаквани гости са: Арик Давидов от Израел, танцов състав от Румъния, Авнер и Рейчъл Боски , Бари и Батя Сегал също от Израел и др.Българското участие се разнообразява с музикални и танцови състави от разни църкви , с което целим да покажем нашата любов към евреите в България , Израел и по целия свят…

Каним ви да се присъедините и участвувате на Четвъртия международен фестивал, който ще се проведе в Пазарджик на 16 и 17 юли 2010 г.

Фестивалът се подкрепя от служението на Бинка Йолова ,,Християнска мисия Исус от Назарет “, Християни приятели на Израел в България“, Посолство на държавата Израел в България.

С уважение:

Екатерина Тодорова

Телефони за контакти:

+359896464188 – Екатерина Тодорова

+359887464095 – Бинка Йолова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *