ИЗЛОЖБА ЗА БИБЛИЯТА

За първи път в Хасково ще гостува световно известната изложба за Библията на немския колекционер Стефан Пилц. Между 5 и 11 октомври Регионалния исторически музей ще бъде домакин на уникалното по рода си изложение на експонати. От 9.00 до 17.00 ч. ще можете сами да се докоснете до автентичността на световното книгопечатане от 1456 г. В музея ще бъде монтирана пресата на Гутенберг в оригинален размер, от която ще получите като подарък отпечатан стих от Библията по ваш избор.

С помощта на екскурзовод ще разгледате експонати като най-малката книга в света, най-малката Библия на диапозитив, древни ръкописи на Святата книга, както и различни предмети свързани с нея. Освен експонатите и 10-те информационни табла, на изложбата ще присъства и модел на старозаветната скиния в мащаб 1:25.
Официалното откриване на изложбата ще бъде на пресконференция на 4 октомври (понеделник) от 14.00 ч., от проф. Дечко Свиленов. На събитието са поканени кметът на град Хасково Георги Иванов, областният управител Румен Данев, както и много други общественици.

До сега изложението е било видяно само в НДК София, Варна и Русе. Съорганизатор на проявата е Община Хасково. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *