Евангелието според Шиниъд О’Конър

Най-голямата интернет книжарница в света Amazon.com, пусна откъси от новия албум на Шиниъд О’Конър озаглавен „Теология”. Албумът носи характерното поп-звучене на скандалната ирландската певица, но няма нищо общо с мегахитовете й  „Не искам това което нямам”  (I Do Not Want What I Haven’t Got) и „Нищо не може да се сравни с теб” („Nothing Compares 2 U“). Новият саунд има определено готическо звучене, по-близко до албума с традиционни ирландски мелодии, който О’Конър издаде през 2002.
Aнализаторите на бизнеса, често питат какво прави певицата между върховете в кариерата си. Професионалните й отклонения включват и разкъсването на снимката на папата, което О’Конър направи в „Късното съботно шоу” през 1992. Ирландката упоритo опровергава имиджа създаден й от журналистите след този скандал. „Като дете израснало в теократично общество и от малка започнах да се интересувам от това как да освободя Бог от религията. Стана ми ясно, че музиката и пеенето са един от начините да направя това. Музиката е начин да привлечеш Бог на своя страна”, споделя певицата.
Албумът е напълно акустичен. „Мечтаех да запиша акустичен албум, който е напълно опростен. Винаги съм искала да напиша и богословска книга, но не мога да пиша книги“, споделя О’Конър. „Ето защо направих това с песни, които нарекох „Теология”. За нея песните в „Теология” са „духовни поучения” защото „този свят жадува за духовна помощ, а проблемите около нас са духовни проблеми.“  Албумът излиза утре, в първия ден на лятото 22 юни.

0 comments for “Евангелието според Шиниъд О’Конър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *