Голямото рестартиране на Антихриста

Пастир Джон Макартър е само един от многото автори на богословска литература, споделящ мнението, че днешният свят и вирусът, който се разпространява във всяка държава, наред с правителствата, ограничаващи гражданите да стоят вкъщи, е „напълно подходяща обстановка за появата на Антихриста.“
Според Макартър, който е пастир на огромна църква в Сън Вали, Калифорния, световните правителства, „са направили нещо, което никога не е било правено в човешката история“. Тоест, те са превърнали проблема с коронавируса в „глобална криза“, изискваща всеобщо решение.
„Живеем в глобален свят. И това е само една подготовка на световната политическа сцена, за която сме предупредени в Писанието. Предстои да се появи Антихристът, който ще оглави едно глобално правителство“, отбелязва Макартър.
„За първи път в моя живот съм свидетел как се упражнява подобна власт над хората в световен мащаб. Властите контролират местните хора така, че те да не могат да функционират нормално, както досега“. Макартър коментира относно блокирането на отделни държави и налагането на национална карантина заради коронавируса. „… Това напълно съответства на света на Антихриста. Когато четем книгата Откровение, там ни се говори за белега на звяра и неговото число. Казва ни се, че ако човек не носи белега на звяра, не му е разрешено да купува, не може и да продава. С други думи, не може да съществува. Световният елит знае всичко за вас. Те имат достъп до всички ваши данни. Те знаят всичко, което се случва с всеки човек и може да го проследят. На практика, някой може да изличи вашето съществуване, ако само реши. Това е онзи тип свят, който изглежда напълно подходящ за появата на Антихриста. Той трябва да обещае мир и решаване на глобалната криза, и светът ще падне в краката му.
Според Макартър и много други християнски автори „Антихристът е инструмент на Сатана. Предстои целият свят да се разпадне и по време на Голямата скръб да дойде Божият съд, а когато всичко приключи, Христос предстои да се завърне.“ Онези богослови, които вярват в скорошното Второ идване на Христос, са на мнение, че много от днешните събития отразяват пророкуваните в Писанието.
„Библията казва, че в Последните дни ще има беззаконие. Днес наблюдаваме беззаконие, което ескалира. Виждаме условия за вършене на още повече беззаконие, като се премахнат ограниченията. Това е свят, който върви към абсолютен хаос. Така се създават условия за появата на подходящия сатанински лидер. Той ще обещае да поправи всичко и да разреши глобалната криза, за да го удостоят с титлата крал на света. Този антихрист, подпомогнат от лъжепророка, е личността, която виждаме в книгата Откровение.
„… Това е светът, който никога не сме предполагали, че може да съществува. Разполагаме с оръжия, които биха могли да унищожат една трета от населението или една четвърт от населението, според както четем в книгата Откровение. Разполагаме с технология, която буквално може да заличи хората и да ги лиши от съществуване. Така че, само от нас зависи да следим знаците на времето и да сме готови за Второто идване на Христос.“
Във видео клип Световният икономически форум предупреждава: „В момента сме изправени пред криза с международни размери. Това ще има дългосрочно въздействие върху всички нас.“
По същество тяхното решение на проблема е глобалният социализъм. Помислете за новата сделка, свързана с климатичните промени, комбинирана с ограниченията около COVID-19, и  Четвърта индустриална революция, в която технологията трябва да промени коренно начина ни на живот и работа.
Клаус Шваб, основател на Световния икономически форум, казва, че Четвъртата индустриална революция ще доведе до „… сливане на нашата физическа,  цифрова и биологична идентичност.“ Той има подкрепата не само на отделни лидери, но и на световни корпорации като Mastercard и BP, а това са хора, които мислят, че знаят кое е най-доброто за нас.
„Елитът, технократите в обществото, най-образованите хора“ виждат шанса да „контролират и манипулират света, да дърпат лостовете в обществото.“ Световният елит сега разчита на победата на Байдън, за да може Голямото рестартиране да продължи. Световният икономически форум и кампанията на Байдън дори споделят един и същ лозунг, който гласи: „Да го направим по-добре“.
Според английския журналист Джеймс Делингпол: „Да го направим по-добре“ е „фраза, която се използва от Джъстин Трюдо, от папата, от принца на Уелс и от лидери по целия свят. Ще бъдете изумени колко световни лидери подкрепят този глобалистичен план. Дори хора, които твърдят, че са консерватори, но явно не са. Този план е по-лош от нацизма, по-лош от комунизма и по-лош от фашизма. Тези хора планират да завладеят целия свят.“
Ще знаем повече за Голямото рестартиране, когато Световният икономически форум се събере отново през януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *