Дейвид Уилкерсън: Ще се случи бедствие

davidwilkersonСПЕШНО ПОСЛАНИЕ:
Бедствие, което ще разтърси земята
Дейвид Уилкерсън, 7 март 2009г.

превод: Соня Илиева

Подбуден съм от Светия Дух да изпратя послание до всички, които са в нашия списък с адреси, до приятели и епископи, които сме срещали по целия свят.

Бедствие, което ще разтърси земята, ще се случи много скоро. То ще бъде толкова страшно, че ние всички ще треперим, дори и тези, които най-много уповават на Бога.

В продължение на 10 години предупреждавам за хиляди пожари в Ню Йорк Сити. Бедствието ще погълне целия мегакомплекс, включително райони като Ню Джърси и Кънектикът. Големи градове по цяла Америка ще преживеят бунтове и опустошителни пожари – такива, каквито вияхме в Уотс, Лос Анжелис преди години.

Ще има бунтове и пожари в градове навсякъде в света. Ще има грабежи, включително на Тайм Скуеър в Ню Йорк Сити. Това, което преживяваме сега не е рецесия, нито дори депресия. Ние сме под Божия гняв.

В Псалм 11 пише: „Когато основите се разрушават, какво може да стори праведния”? (стих 3).
Бог съди големите грехове на Америка и народите. Той разрушава светските основи.

Пророк Йеремия умоляваше коравовратния Израел: „Така казва Господ: Ето Аз кроя зло против вас и съставям план против вас, върнете се всеки от лошия си път и оправете постъпките си и делата си. А те ще кажат: Напразно! Защото според своите замисли ще ходим и ще постъпваме всеки според упоритото си и нечестиво сърце” (Еремия 18: 11-12).

В Псалм 11:6 Давид предупреждава: „Над нечестивите ще излее Той като дъжд разпалени въглени, огън и жупел, горещ вятър ще бъде съдържанието на чашата им”. Защо? Давид отговаря: „Защото праведният Бог обича правдата”(стих 7). Това е праведен съд, точно както съдът над Содом и Гомор във времето на Ной.

Какво ще правят праведните? Какво ще стане с Божия народ?

Първо, давам ви практичен съвет, който получих за себе си. Ако ви е възможно, запасете се с храна, която не се разваля, с тоалетни принадлежности и други съществени стоки. В големите градове магазините ще бъдат опразнени за час при знака на неизбежния катаклизъм.

По отношение на нашата духовна реакция имаме само две възможности. Това е написано в Псалм 11. „Отлети като птица в планината”. Или както Давид казва „Господ е в святия си храм, Господ, Чийто престол е на небето, очите Му гледат, погледът Му изпитва човешките чада” (стих 4). „На Господа се уповавам” (стих 1).

Ще кажа на душата ми: няма нужда да бягаш… няма нужда да се криеш. Това е праведната Божия ръка. Ще гледам нашия Бог на Неговия трон, неговите очи на нежна, любяща загриженост, които наблюдават всяка моя стъпка, която предприемам и вярвам, че Той ще запази хората си дори ако трябва да минат през пожари, наводнения, бедствия, изпитания и всякакъв вид нещастия.
Бележка: не знам кога ще се случат тези събития, но знам, че това няма да е много далече в бъдещето. Излях си душата пред вас. Направете каквото пожелаете с посланието.

Бог да ви благослови и запази
В Христос: Дейвид Уилкерсън

източник: http://worldchallenge.org/en/coverletter/an_urgent_message

13 comments for “Дейвид Уилкерсън: Ще се случи бедствие

 1. Да бъде Божията воля за нас,каквото и да се случва ние трябва да сме фокусирани с всяка часитца от нас в Господ Исус Христос ,с постоянно мол каза:

  Да бъде Божията воля за нас,каквото и да се случва, ние трябва да сме фокусирани с всяка частица от нас в Господ Исус Христос ,с постоянно моление и благодарност !

 2. виаржам че наистина времето наближава Бог да напомни за себе си на ониа, които са го забравили!

 3. СЛАВА НА ТАТКО !! МИЛОСТИВ Е , ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ВСИ4КО ЧАДАТА СИ, КАК ДА НЕ ХВАЛИ6 ИМЕТО МУ ДОСТОЙНО , АЛЕЛУЯ!!! БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СА СЛУГИТЕ БОЖИИ,КОЙТО БОГ ИЗПОЛЗВА, НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ, НЕКА ТЕЗИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ДА НИ ДОБЛИЖАВА ПОВЕ4Е К ТАТКО, А НЕ ДА ОТДАЛЕ4АВАМЕ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, А ДА СЕ ИЗ4ИСТИМ СЪРЦАТА СИ, И ДА ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ЗА ИДВАЩИТЕ ДНИ, ЗА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ИДВА !

 4. Здравейте, приятели!

  Благодаря за препратеното съобщение от Дейвид Уилкерсън.

  Давид Уилкерсън е познат като скромен, смирен и изключително посветен християнин. Дълбоко вярвам, че когато Бог ни предупреждава, ние трябва да обърнем внимание и да бъдем адекватни спрямо Божия призив, конкретната ситуация и нуждата.

  От друга страна, посланието на Вярата ни учи да не се изнендаваме нито от състоянието на света, нито от изпитанията, които биха ни връхлетели, но да живеем мъдро, благоразумно и да използваме всяка благоприятна възможност, която Бог ни дава, тъй като «дните са лоши» (Ефес. 5:16). Посланието на Откровение на Йоан е в същата посока – колкото по-нечестив става светът, толкова повече страдания ще си предизвиква и ще понася, и толкова повече ще се противи на Бог и вярващите в Христос. Всичко това, обаче е само второстепенно като информация на фона на реалното послание, а именно, че независимо от всички предизвикателства, борби, страдания и проблеми, вярващите могат да са сигурни в крайния резултат и победа в и чрез Христос, и че с това ясно съзнание и надежда трябва да продължат да осъществяват добрата Божия воля.

  За това говори и апостол Петър (1 Пет.4:12). А според думите на ангела при възнесението на Христос, работата на апостолите, включително и нашата, не е в това постоянно да се взираме, изчисляваме и стремим да открием кога какво ще се случи, включително и идването на нашия Господ Исус Христос. Нашето призвание е, проумявайки все повече това, което Бог ни е подарил в Христос, да прогласяваме по всеки възможен и адекватен начин Неговото превъзходство и дар, като призоваваме и други да Го приемат.

  Може би не постоянно в Америка и не постоянно в Европа, но постоянно някъде по света, общества или вярващи преминават през страдания, катаклизми, лишения и скръб.

  В този смисъл, за живеещите в Судан, Еритрея, Северна Корея и други места по света, страданието е част от ежедневието. За жителите например на Зимбабве, Ирак, Афганистан, Пакистан и много други райони по света, насилието, несигурността, ограбването, отнемането на живот, болести и катаклизми, липсата на каквато и да сигурност за живота, са част от ежедневието. За християни в Саудитска Арабия, Иран и други места по света, отнемането на техните притежания, заплахата за работно място, за насъщния хляб и дори за живота на тях и близките им е част от ежедневието.

  Състоянието на света, такъв какъвто го познаваме, предразполага към две основни крайности. Едната крайност е да се примирим с всичко и да станем скептични, към Божия призив, към начините чрез които Бог иска да ни предупреди и предпази от беда, както и към нуждата на хора, преминаващи през изпитания и скръб. Другата крайност е да се фокусираме основно върху така наречените пророчества, предсказания, изчисления и възможни интерпретации от рода на кога ще дойде Христос, кога ще настъпи края на света, кой е Антихрист, ще има ли потоп и други. Подобен интерес винаги е имало, има и ще има и в Църквата, и в света. Ако си направим труда, можем да се натъкнем на множество послания и тълкувания от по-далечното и по-близкото минало на Църквата.

  Бог очаква от нас да имаме и развиваме прозрение и да придобиваме и прилагаме мъдрост. Библейската и Църковната история познават много случаи на специално водителство от страна на Бог (Йосиф в Египет, Даниил, Самуил, Йосиф и Мария, апостол Филип и етиопският държавник, Ананий и Савел, апостол Павел и др.) Църковната история също познава и доста недоразумения, дори и от изключително сериозни и посветени на Бог хора. Апостол Павел е само един от примерите за подобно погрешно макар и искрено очакване на скорошно завръщане на Христос, но в по-късен етап коригира своето разбиране, като го споделя и със своите приятели – християни.

  В същото време, Бог има принцип, според който човек не може продължително време да върви срещу добрата Божия воля и не може да игнорира Бог, вяра, морал, грижа за ближния и закрила на беззащитните, без да понесе последствията на своето безумие.

  Истината е, че пътят, по който човечеството се развива с цялата аморалност и деградация, вече бива санкциониран и това е очевидно. Истина е също, че ако човечеството не се осъзнае и коригира, ще последва и още по-сериозни последствия и корекция от страна на Бог.

  Истина е, че като цяло, човечеството се замисля сериозно за посоката и живота си основно едва при понасяне на изключително тежки катаклизми и скръб.

  Това, към което сме призовани, е да бъдем будни, да имаме правилна преценка за времената, в които живеем, да гледаме на и следваме Христос, да прогласяваме Неговите превъзходства и дар към всеки човек, и да призоваваме всички да се обърнат с искрена и смирена вяра към Него.

  Естествено е в кризисно време, като настоящето, да се очаква човешкото безумие да бъде дисциплинирано, както това е ставало и ще става, докато Христос дойде отново. Заедно с това, подобно на случая с Ниневия, за нас е важно да призоваваме хората към отрезвяване, покаяние и към живот на вяра, свобода, почтеност и добродетелност. Ниневия би била наказана, ако бе продължила в своето нечестие, но в крайна сметка бе помилвана, когато хората осъзнаха греховете си и се обърнаха към Бог.

  Катаклизми е имало, има и ще има, с различна интензивност и обсег, докато Христос дойде отново. Бог иска ние, които вярваме в Христос и сме били приети като Негови деца, във всяка ситуация, на всяко място, по всяко време, да следваме Него, да се доверяваме на Него, да служим на Него, да живеем в дълбоки и истински взаимоотношения с Него, да сме покорни на Него, да очакваме Него със сигурна надежа и радост и максимално да използваме всяка благоприятна възможност.

  С поздрав в Христос,

  Евгений Найденов

 5. kak da se zapasq s produkti,sled kato sredstwata edwa ni stigat,za da se izhranwame sega?????

 6. Колкото и да ми е симпатичен Уилкерсън (а той наистина ми е симпатичен), за съжаление, и той често говори неща, които не се сбъдват. Това е поредният пример. Той е добър проповедник, но трябва да разбере, че няма пророческа дарба.

 7. Г-н Калине, моля да посочиш какво и кога брат Дейвид Уилкерсън е пророкувал и то НЕ се е сбъднало. Сигурно знаеш, как се казват думи и приказки без реални доказателства. А Господ Исус Христос казва, че за всяка празна дума ще отговаряме в съдния ден. В проповедтта си „Кожухът на Илия“ брат Дейвид предупреди, че Америка ще бъде наказана за едни гнусни действия на антихристи в Ню-Йорк, ако не се покаят. Явно те не се покаяха и малко повече след година беше извършен терористичният акт върху търговския център с кулите-близнаци. В други проповеди, (трябва да се провери) той предупреждава за вълнения и нещастия в Африка. И това вече се случва от няколко години и днес. Покай се и внимавай в квалификациите си.

 8. Господин Христо,
  Ето пример за нещо, което не се е сбъднало. Това послание е от 2009. Брат Дейвид съветва хората да се запасят с храна, която не се разваля и тоалетни принадлежности, понеже съвсем скоро идва бедствие. Никаква храна, нито тоалетните принадлежности имат срок на годност, който да е 7 години. Очевидно през 2009 не е било нужно да се запасяваме с тоалетни принадлежности и храна. С което не наричам брат Дейвид лъжепророк. Лъжепророците са други – тези, които отклоняват хората от вярата в Истинния Бог. Брат Дейвид е Божий човек, но както всеки човек е несъвършен.
  Тази публикация е за всички, които ползват брат Дейвид не като проповедник на Истината, а като идол и му вменяват безпогрешност. Покайте се!

 9. ПОСЛЕДНИ ДУМИ НА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН,
  НАПИСАНИ В НЕГОВИЯТ БЛОГ
  НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕДИ СМЪРТТА МУ

  Бог е абсолютно доволен, когато сме се убедили,
  че всички наши усилия са се провалили.
  Исус е казал на Тома:“Понеже Ме видя, ти повярва,блажени онези,
  които без да видят са повярвали.“ (Йоан 20:29)
  Блажени са тези, които вярват, когато нямат доказателства
  за отговор на молитвата им, когато всичките им възможни методи
  не са се увенчали с успех.
  Вие трябва да стигнете до мястото на безнадеждност –
  до умирането на надеждите ви във вашите усилия.
  Скъп за вас човек е на прага на смъртта и лекарите не дават надежда
  за живот смъртта изглежда безнадеждна.
  Точно тогава, ордите на сатана атакуват ума с въпросите:
  “Къде е твоят Бог сега? Ти се моли дакото ти пресъхнаха сълзите!
  Ти пости, ти стоя на обещанията! Ти вярваше!“
  Хулата срещу Бога влиза в ума ви:“Молитвата не проработи!
  Вярата ме подведе! Не вярвам на Бог, това не работи!“
  Дори идва въпроса и за съществуването на Бога. Сатана е задавал
  този въпрос през всичките векове. Божиите мъже и жени
  са преминавали през такива атаки.
  Вие, които преминавате през долината на смъртната сянка,
  чуйте тези думи, вие, които плачете в тъмна и страшна нощ,
  скоро ще чуете шепота на Отец:“АЗ СЪМ с теб! Не мога да ти кажа защо,
  но един ден всичко ще има смисъл. Ти ще видиш, че това не е било случайно,
  а е било част от Моя план. Укрепи се! Позволи Ми Аз да те държа в часа на болката.“
  Възлюбени, Бог никога не подвежда, но Той действа с доброта и любов!
  Когато всичките ви усилия се провалят, Неговата любов ще надделее.
  Дръжте се за вярата си в Него! Стойте на Неговото Слово!
  Няма друга надежда в този свят!

 10. Има една определена циклоферичност в твърденията на някой евангелисти. Като например че Вилкерсон бил фалшив пророк. В друго ваше видео го интервюирате от евангелски вестник и ясно се вижда че пророчеството му се изпълнява. Специално за бедствието се отнасяше за голямото цунами което сполетя Япония и Индонезия. Всеки нормален човек може да даде пророчество в църквата. И всеки циклоферик може да се опита да го отрече че било фалшиво и толкоз.

  Има едно пророчество, че църквите в България се разпадат главно защото много хора отдавна са спрели да ги посещават а все още твърдят че са евангелисти. Единствената им евангелска принадлежност обаче е че плюват по форумите другите евангелисти, които се опитват да направят нещо в тази държава. Така, едните мозъчни клетки оплюват другите мозъчни клетки че тяхната пророческа реалност била фалшиво-пророческа. Състоянието на мозъка в което едната част от него смята реалността на другата за фалшива е самото определение на детрофална циклоферичност в съзнанието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *