Христо Беров: ОТВОРЕНО ПИСМО до доц. Любчева

Здравейте доц. Любчева,

Напоследък две Ваши неадекватни изказвания, касаещи българския юридически отрасъл Право на религиозните общности ме удивиха неимоверно! Разбира се, зачитам правото Ви на убеждение по чл. 38 от Конституцията, както и правото Ви на мнение по чл. 39 от същата, заедно с всички аналогични европейски разпоредби. Но не мога да не изразя становището си, че съм дълбоко възмутен от Вашето непознаване на елементарни постановки от въпроси, по които се изказвате, както в Брюксел, така и в родината. Имайте предвид, че като български гражданин, живеещ в друга държава-членка вече съм потърсил евродепутат от избирателния ми район, в който живея, за да заявя възмущението си от Вашето невежество, което злепоставя както избирателите Ви, така и всички нас, които сме българи и сме напуснали по една или друга причина родината си, но и Вашите колеги от ЕП. Ако със същата симптоматична неподготвеност продължавате да се изказвате по проблеми на БПЦ (която напълно злепоставяте), но и на други религиозни общности, имам твърдото намерение да изразя мнението си за Вашите изказвания пред председателя на Европейския парламент г-н Пьотеринг понеже се чувствам достатъчно засегнат и като принадлежащ към община в Средно- и Западноевропейската епархия на БПЦ.

Двете Ви публични изявления по теми относно Църковното право и Правото на религиозните общности съм коментирал в интернет, можете да ги видите

Тук:

Едноминутни „църковноправни“ изкушения на (BG) евродепутат…

и тук:

(BG) Евродепутат и „чуждите“ вероизповедания…

Умолявам Ви да проявявате разум, преди изобщо да си помисляте да се изказвате по проблеми на БПЦ. Тя принадлежи на Отца, Сина и Св. Дух, както и на хората, които вярват и участват в нейния живот. Горещо моля Бога, да Ви даде знак, че Тя – Църквата, въпреки нестихващите желания на Висишия клир и Правителствующия Синклит, в никой случай не е тяхна бащиния, още по-малко на политици като Вас, които да си позволяват да я превръщат в евтино оръдие на своите изяви! Оставете Я (Църквата) на мира и гледайте Своите партийни проблеми!

Като моля да ми простите острия тон, с който ме изкушихте, за да ме разберете по категоричен начин, Ви желая леко и спасително Богоотдаване през предстоящия Възкресенски пост!

Молитвени благопожелания,

Христо П. Беров
www.berov.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *