Божидар Димитров подкрепи „Атака“ за пререгистрацията на вероизповеданията

zx450y250_789559Фотограф: Надежда Чипева | http://is.gd/3F7EO

Министърът без портфейл Божидар Димитров подкрепя идеята на депутати от „Атака“ за пререгистрация на вероизповеданията в България.

„Бях поразен от закона за вероизповеданията – колко лесно може да се регистрира религиозна общност, по- лесно от политическа партия“, каза Димитров в рамките на парламентарния контрол. По думите му двама-трима души с добър адвокат, който да им подготви добър устав, могат да регистрират вероизповедание и така да се ползват от различни придобивки. Той посочи, че досега са регистрирани 101 вероизповедания в Софийския градски съд и обеща в най-скоро време те да бъдат оповестени на интернет страницата на Дирекцията по вероизповеданията.

Депутатът от „Атака“ Цвета Георгиева изрази възмущението си, че сред тези 101 регистрирани вероизповедания има сатанински секти, които застрашават сигурността на последователите си и на гражданите. Затова „Атака“ ще инициира подготовката на нов закон, в който да залегне пререгистрация на религиозните общности. Министърът пък заяви, че ще говори с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ, които да подкрепят законопроекта.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Новото правителство ще ограничи вероизповедания; Предишния мандат промените бяха блокирани заради делото в Страсбург http://bit.ly/2hOCN8

Имаме 101 легални вероизповедания даже сатанисти http://bit.ly/14ue0w

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *