Bойна за самото съществуване на Израел

Скъпи пастири, съработници и приятели,

Измина месец от кървавата атака на терористи от „Хамас“, довела до войната, която накара целият свят отново да насочи погледа си към Израел. Както ще прочетете в изданията за този месец, това е война за самото съществуване на Израел. Всички говорят за една нова реалност, която неминуемо ще окаже влияние върху целия свят. Повече от всякога Израел се нуждае от молитвите ни! Въпреки целия ужас на случилото се на 7 октомври, благодарим на Бога за Неговата милост, защото предвид мащабите на замислената от „Хамас“ атака, броят на нахлулите терористи и оръжията им, жертвите е можело да бъдат четири пъти повече.

Изданията ни за този месец са малко по-различни от обикновено, тъй като искахме да включим максимално повече информация за случващото се в Земята, която световните медии не винаги отразяват. Вярваме, че материалите ще са от полза за молитвите ни в това критично време и ви молим да ги препращате и споделяте с колкото се може повече хора.
 • Молитвеното писмо на стражата
 • Израел – анализ на събитията част 1 и част 2
 • Шофар – издание на ХПИ-България

Същите можете да прочетете и да изтеглите от нашия сайт (секция „Печатни издания”): http://cfibul.eu/?q=bg

Нека Бог да ви благослови в стоенето ви в подкрепа за Израел и нека прогласяваме Божието слово над народа и Земята Му, записано в Йеремия 31:3-4: „Господ ми се яви отдавна и рече: Наистина те възлюбих с ВЕЧНА любов; затова продължих да ти показвам милост. Пак ще те съградя и ще бъдеш съградена, девице Израилева; пак ще се украсиш с тъпанчетата си и ще излизаш в хората на ония, които се веселят“.

Пет минути ежедневна молитва за Израел

Господи,

 • Aз благославям народа на Израел и Tи благодаря за огромните и изключителни благословения, които, като вярващ в Исус Христос, съм получил чрез този народ.
 • Нека Твоята защита да бъде върху нацията на Израел в този ден.
 • Нека да бъде осуетен всеки план за извършване на терористични действия в Израел, срещу евреи извън Израел и срещу хора, подкрепящи Израел където и да било по света. Благославям всички, които се грижат за сигурността на населението в Израел, България и всяка друга страна и се моля те да бъдат бдителни и способни да откриват и предотвратяват всеки план, който цели да навреди на живота и благоденствието на хората.
 • Нека да не успеят каквито и да било планове или действия, основаващи се на антисемитизъм. Нека тези, които мразят народа на Израел и се стремят да му навредят, бъдат изобличени. Нека стигнат до спасително покаяние, познавайки Теб и превръщайки се в хора, които обичат и благославят Твоя избран народ.
 • Нека да не успее нито един план за създаване, използване или разпространение на оръжия за масово унищожение (ядрени / химически / биологически оръжия) от режими, подкрепящи агресията, тероризма и антисемитизма.
 • Благославям всички лидери и хора в позиция на власт на всяко ниво в национални правителствав национални или международни организации. Нека те да взeмат правилни решения по всеки морален въпрос, свързан с Израел, утвърждавайки това, което е добро в Твоите очи.
 • Благославям членовете на израелското правителство и се моля те да не се поддават на натиска на света за предаване на суверенитета върху земята, която Ти си им дал – земята, която е знак на Твоя вечен завет с народа Ти и свидетелства за Твоята вярност и истината на Твоето Слово.
 • Благославям членовете на българското правителство и се моля те да не правят морален компромис по отношение на Израел, но да избират да застават на страната на доброто, подкрепяйки нацията, която е благословение за всички останали.
 • Благославям Църквата в България и се моля в нея да няма никакво място за антисемитизъм, но българските вярващи да бъдат верни приятели на Твоя избран народ, постоянствайки в молитва и дело за доброто на Израел.
 • Благославям българското общество и се моля ние всички да опазим доброто национално наследство, което сме получили от предишните поколения наши сънародници, спасили българските евреи от Холокоста. Нека България винаги да бъде нация, която отхвърля антисемитизма и благославя Израел, получавайки Твоето благословение във всяко поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *