БЛАГОСЛОВЕНИЯ И ПРОКЛЯТИЯ

Дерек Принс, бивш преподавател в Кеймбридж и международно признат библейски учител, е автор на повече от 30 книги. Ежедневните му радио-предавания, достигат целия свят на девет езика.

Днес викам небето и земята за
свидетели против вас, че положих пред
вас живота и смъртта, благословението
и проклетията;
за това, изберете живота,
за да живееш, ти и потомството ти…

БЛАГОСЛОВЕНИЯ И ПРОКЛЯТИЯ
Това може да сте вие или вашето семейство. Или може би съседното семейство, или човекът, с когото работите. Без значение кой е, неговият или нейният живот представлява поредица от разочарования, безизходици и дори трагедии. Някак си тази поредица никога не свършва.
От друга страна всички познаваме семейства с подобен произход и социално положение и въпреки това изглежда, че бедата никога не ги достига. При тях всичко е „прекалено добре, за да бъде истина“.
И в двата случая действат невидими сили, които определят съдбата на всеки човек, било то за добро или зло.
Библията ги определя съответно като благословения и проклятия. Нещо повече, тя показва как трябва да се отнасяме към тези сили, така че да можем да се радваме на ползотворните последствия на едните и да се пазим от пагубното въздействие на другите.
Библейското разбиране на благословенията и проклятията и начина, по който те действат ще ви даде напълно нова гледна точка върху собствения ви живот и отговор на проблемите, които досега са ви обърквали и пречели.

Тази книга достига до вас с помощта на Библекското училище „Оазис на любовта“ в София, чийто директор е Кийт Де Майо. През 1986 Бог призовава Кийт и съпругата му Гейл на мисионерското поле. Служат в Китай, Хонг Конг и други азиатски страни. След като в продължение на десет години отправят молитви за България, през септември 1990 година те пристигат в София.

1 comment for “БЛАГОСЛОВЕНИЯ И ПРОКЛЯТИЯ

 1. Рим.2гл. „
  17. Но, ако ти се наричаш юдеин (или международно признат библейски учител), облягаш се на закон, хвалиш се с Бога,
  18. знаеш Неговата Воля и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона;
  19. ако, при това, си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина,
  20. наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в Закона олицетворение на знанието и на истината,
  21.тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли?
  22. Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли?
  23. Ти, който се хвалиш със Закона, опозоряваш ли Бога, като престъпваш Закона?
  24. Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието Име между езичниците“!
  Защо цитирам Божието Слово? Гледах негово предаване,в което той заяви,че дяволът има свои съдби,което не отговаря на Истината,защото всички човешки съдби са Божии и дори едно врабче не може да падне без Божията Воля! По-нататък,втората жена на този човек е разведена,а Бог осъжда този акт, като грях! Както е писано:
  „11. И Той им каза: Който си напусне жената, и се ожени за друга, прелюбодействува против нея.
  12. И ако тя напусне мъжа си, и се омъжи за друг, тя прелюбодействува“! И още: „Матей 19:9. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува“! В Лука 16:18 също: „Всеки, който напусне жена си, и се ожени за друга, прелюбодействува; и който се жени за напусната от мъж, той прелюбодействува“! След като осъзнава грешката си,Д.Принс започва да търси оправдание в Библията за това и се спира на следния пасаж: 1Кор.6гл.
  „9. Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците,
  10. нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.
  11. И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог“! Работата е там,че когато човек продължава да упорства и живее в грях,едва ли ще може да се измие,освети и оправдае! Защото е писано:
  26. Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,
  27. но едно страшно очакване на Съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.
  28. Някой, който е престъпил Моисеевия Закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели;
  29. тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син и е счел за просто нещо проляната при Завета Кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на Благодатта?
  30. Защото познаваме Този, Който е рекъл: „На Мен принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние“; и пак: „Господ ще съди людете Си“.
  31. Страшно е да падне човек в ръцете на Живия Бог“!
  Какъв е изходът от подобна ситуация ли? Според мен,отговорът се намира в Матей 5:32. „А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен по причина на прелюбодейство, прави я да прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, той прелюбодействува“! Т.е.,развод! И ако от подобен брак се родят деца,те спадат към категорията – „рожби на прелюбодейци“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *