Благодарим ви за подкрепата и молитвите ви през 2013

В много страни 2013 година беше време, в което да следваш Христа е трудно. Така че ние заставаме с гонените християни по света с благодарност пред Бога, за Неговата непоколебима любов и Неговия мир, които стоят над всяко обстоятелство. Благодарим и на вас от името на гонените, затова че вие останахте верни в подкрепата си и молитвите си през тази година. Обединени в Божията любов, ние сме едно семейство.

  • Молете се Божията защита да бъде над християните в навечерието на Нова година, особено в страните като Нигерия, където събранията по това време на годината се превръщат в мишена на екстремистите.
  • Молете се за Божият мир и присъствие над гонените християни, особено тези в затвора или които са отделени от тези, които те обичат.

Ние заедно с гонените християни в Нигерия се изправяме срещу всяко насилие и заплаха, отправена от фуланските активисти, и срещу желанието на ислямистките екстремисти от „Боко Харам“ за установяване на Шарията (мюсюлманския закон) в страната.

Ние си спомняме за християните, които са по затворите в Иран, някои от които са във влошено здравословно състояние и им е отказана медицинска помощ. Към тях се включват нашите братя Саид Абедини, Бехнам Ирани и Вахид Хаккани. Тази седмица брат Вруир Аванесян беше осъден на три години и половина затвор, макар че сърцето му е в лошо състояние. Въпреки това ние благодарим на Бог за освобождението на евангелиста Мустафа Бордбар, месеци след като беше осъден на 10 години затвор.

Молим ви да не забравяте и за християните по затворите в Пакистан, несправедливо обвинени в богохулство, включително Саджад Масих Гил и Ася Биби. Ние се радваме с Йонис Масих, оправдан за богохулство след обжалване през април, излежал осем години в затвора. Радваме се също с Агнус Биби, освободен от същата присъда тази седмица. И ние се молим за Божията закрила над вярващите в Пакистан: те се сблъскват с нова обезпокояваща опасност откакто бе извършена самоубийствена бомбардировка над църква в Пешавар през септември.

Антихристиянското насилие е пламнало и в Египет, където християните са възприемани като изкупителни жертви от поддръжниците на бившия президент Морси. През август над 80 църковни сгради бяха унищожени в рамките на 2 дни.

В други страни репресивните режими се опитват да внушат на християните, че новините за тяхното преследване се премълчават. Както и знаем, Северна Корея остава брутален репресор на религиозните права, а Еритрея продължава да арестува християни.

И все пак… дори във време на постоянно гонение християните дават плод на силно свидетелство за Божията любов и благодат и виждат как Той работи със сила и власт в техния живот.

Представителите ни в Шри Ланка, където екстремисткото течение сега подема, благодарят на Бога и на молитвениците като вас. „В много случаи пастори и Божии работници са били опазвани от опасни нападения.“ – казват те.

И в Ирак, където християните са атакувани директно от ислямските активисти, нашият съработник Канон Андрею Уайт е може да съобщи от Багдад: “Въпреки прелитащите куршуми и експлозиите, Бог е с нас и чрез Неговата благодат Той ще ни помогне да продължим напред.“

Божията любов и благодат са тези, които дават възможност на християните в Египет, като брат Лабиб, да достигнат със свидетелството си до своите нападатели. Домът и църквата му бяха нападнати и въпреки това той работи здраво да построи мост заедно със самите виновници. Той казва: „Аз ще кажа на хората кой направи това – „Аз нямам нищо против вас в сърцето си. Аз ви обичам и се моля за вас.“

Това е истинското значение на Рождество Христово: Бог постига с любов примирение на света със Себе Си. Благодарим ви, че продължавате да вървите с нас и с нашите гонени братя и сестри по света, тъй като заедно ние принасяме плод на свидетелство за Божията любов въпреки опозицията. Благодат и мирна 2014 година!

2 comments for “Благодарим ви за подкрепата и молитвите ви през 2013

  1. Няма съмнение, че споделеното в това обобщение за изминалата 2013 г. съответства на новозаветни призиви като този:

    „Помнете затворените, като че сте с тях заедно затворени, – страдащите, като сте и сами вие в тяло“ (Евр. 13:3).

    Да се надяваме, че съвременната Църква в България се е научила да гледа извън фокуса на своите проблеми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.