Благодарим ви за подкрепата и молитвите ви през 2013

В много страни 2013 година беше време, в което да следваш Христа е трудно. Така че ние заставаме с гонените християни по света с благодарност пред Бога, за Неговата непоколебима любов и Неговия мир, които стоят над всяко обстоятелство. Благодарим и на вас от името на гонените, затова че вие останахте верни в подкрепата си и молитвите си през тази година. Обединени в Божията любов, ние сме едно семейство.

  • Молете се Божията защита да бъде над християните в навечерието на Нова година, особено в страните като Нигерия, където събранията по това време на годината се превръщат в мишена на екстремистите.
  • Молете се за Божият мир и присъствие над гонените християни, особено тези в затвора или които са отделени от тези, които те обичат.

Ние заедно с гонените християни в Нигерия се изправяме срещу всяко насилие и заплаха, отправена от фуланските активисти, и срещу желанието на ислямистките екстремисти от „Боко Харам“ за установяване на Шарията (мюсюлманския закон) в страната.

Ние си спомняме за християните, които са по затворите в Иран, някои от които са във влошено здравословно състояние и им е отказана медицинска помощ. Към тях се включват нашите братя Саид Абедини, Бехнам Ирани и Вахид Хаккани. Тази седмица брат Вруир Аванесян беше осъден на три години и половина затвор, макар че сърцето му е в лошо състояние. Въпреки това ние благодарим на Бог за освобождението на евангелиста Мустафа Бордбар, месеци след като беше осъден на 10 години затвор.

Молим ви да не забравяте и за християните по затворите в Пакистан, несправедливо обвинени в богохулство, включително Саджад Масих Гил и Ася Биби. Ние се радваме с Йонис Масих, оправдан за богохулство след обжалване през април, излежал осем години в затвора. Радваме се също с Агнус Биби, освободен от същата присъда тази седмица. И ние се молим за Божията закрила над вярващите в Пакистан: те се сблъскват с нова обезпокояваща опасност откакто бе извършена самоубийствена бомбардировка над църква в Пешавар през септември.

Антихристиянското насилие е пламнало и в Египет, където християните са възприемани като изкупителни жертви от поддръжниците на бившия президент Морси. През август над 80 църковни сгради бяха унищожени в рамките на 2 дни.

В други страни репресивните режими се опитват да внушат на християните, че новините за тяхното преследване се премълчават. Както и знаем, Северна Корея остава брутален репресор на религиозните права, а Еритрея продължава да арестува християни.

И все пак… дори във време на постоянно гонение християните дават плод на силно свидетелство за Божията любов и благодат и виждат как Той работи със сила и власт в техния живот.

Представителите ни в Шри Ланка, където екстремисткото течение сега подема, благодарят на Бога и на молитвениците като вас. „В много случаи пастори и Божии работници са били опазвани от опасни нападения.“ – казват те.

И в Ирак, където християните са атакувани директно от ислямските активисти, нашият съработник Канон Андрею Уайт е може да съобщи от Багдад: “Въпреки прелитащите куршуми и експлозиите, Бог е с нас и чрез Неговата благодат Той ще ни помогне да продължим напред.“

Божията любов и благодат са тези, които дават възможност на християните в Египет, като брат Лабиб, да достигнат със свидетелството си до своите нападатели. Домът и църквата му бяха нападнати и въпреки това той работи здраво да построи мост заедно със самите виновници. Той казва: „Аз ще кажа на хората кой направи това – „Аз нямам нищо против вас в сърцето си. Аз ви обичам и се моля за вас.“

Това е истинското значение на Рождество Христово: Бог постига с любов примирение на света със Себе Си. Благодарим ви, че продължавате да вървите с нас и с нашите гонени братя и сестри по света, тъй като заедно ние принасяме плод на свидетелство за Божията любов въпреки опозицията. Благодат и мирна 2014 година!

2 comments for “Благодарим ви за подкрепата и молитвите ви през 2013

  1. Няма съмнение, че споделеното в това обобщение за изминалата 2013 г. съответства на новозаветни призиви като този:

    „Помнете затворените, като че сте с тях заедно затворени, – страдащите, като сте и сами вие в тяло“ (Евр. 13:3).

    Да се надяваме, че съвременната Църква в България се е научила да гледа извън фокуса на своите проблеми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *