БЕЗКАСОВО ОБЩЕСТВО с криптовалута от човешки импулси

Софтуерният гигант „Майкрософт“ патентова технология за генериране на криптовалута от импулсите на човешкото тяло. Активността му, свързана с приложение в устройството на потребителя, може да се използва в процес на добив на криптовалутна система, пише в документите. Разработчиците смятат, че топлината на тялото или мозъчните вълни, възпроизведени, докато човек изпълнява определена задача, може да се използват за добив и да служат като доказателство за работа.Експерти твърдят, че скоро човек ще решава сложни изчислителни проблеми подсъзнателно, без да разчита на скъп и енергоемък хардуер.

„Сензор, свързан или вграден в устройството на потребителя, може да усети телесната му активност. Данните за нея се генерират. Системата за криптовалута проверява дали отговарят на едно или повече условия и може да присъди криптовалута на потребителя, чиито данни за активността на тялото са обработени“, се посочва в описанието на патента.

MICROSOFT създаде език за програмиране на ДНК

Programming DNA Circuits – Microsoft Research

Програмиране на ДНК вериги

https://www-microsoft-com.translate.goog/en-us/research/project/programming-dna-circuits/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=nui

Инженери от Масачузетския технологичен институт (MIT) са разработили метод за програмиране на ДНК, който ще позволи на хора без задълбочени познания по биология да създават бактерии с желаните свойства. Казано накратко – да програмират ГМО-бактерии. Статия за това е публикувана в авторитетното научно списание Science.

Целта на учените е била да се създаде удобен инструмент за създаване на биологичен аналог на логическите връзки в живата клетка. Всяка такава схема, която се състои от ДНК-компоненти, може да бъде поставена в бактерия, за да придобият способности да реагират правилно при определени условия на околната среда.

Първо, потребителят, както и в другите езици за програмиране, трябва да напише текстови код, който след това се „превежда“ на езика на нуклеиновите киселини.

Кодът описва логическите съставки, необходими за изпълнение на желаната функция – и се избира необходимата молекула ДНК.

Според учените такъв подход позволява да се проектират бактериални клетки, които може да произвеждат лекарства, както и дрожди, които спират процеса на ферментация, ако са се натрупали твърде много токсични продукти.

Още по темата:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *