ПРИЗИВ КЪМ БЕЛГИЯ

Мирослав АТАНАСОВ, Бейджин

 

Уважаеми приятели, християни и сънародници,

По Божие водителство и в търсене на историческа и хуманна справедливост продължаваме започнатата в Пекин, КНР
на 25.05.2014 международна кампания.

От 14.07.2014 я стартираме официално в София под надслов: ПРИЗИВ КЪМ БЕЛГИЯ 

В България кампанията ще е в две основни части:

1. Миналото – Извинение за Конго!

Призоваваме Кралство Белгия да признае ужасните престъпления извършени по време на режима на Крал Леополд II в Конго (1885-1908), където милиони биват избити, изнасилени, и осакатени, а земята им безмилостно ограбена. Призоваваме международната общност да осъди този Африкански Холокост и да даде ясен знак, че отричането на историята от страна на Белгия както и паметниците на алчния крал-изверг и измамник, и монетите с лика му са срам за Европа, тежка обида за останалия свят, и подигравка с паметта на жертвите. Това вече не трябва да се търпи!

2. Настоящето и Бъдещето – Милост за децата!

Призоваваме Белгийския Федерален Парламент незабавно да отмени закона приет през Март 2014 позволяващ евтаназията на деца без възрастови ограничения. Този закон считаме за престъпен, нарушаващ човешките права на детето и предразполагащ към злоупотреби и престъпления срещу невинните малки човешки създания. Децата не са кучета да се приспиват или убиват по милост, когато страдат. Техния живот е скъпоценен дар от Бога и само който го е дал има право да го отнема. Закона е срамен, защото е недопустимо деца, които нямат право да се женят, да пият алкохол, или да пушат, да им се дава право да избират смъртта за себе си или някой друг да я избира за тях.

Дами и господа, като членове на Евросъюза това ни касае защото е важно да преосмислим дали наистина сме континент с ценности както твърдим, и дали имат моралното право западноевропейски страни да ни налагат хомосексуалните бракове, да ни съдят за корупция и прочие, без самите те както виждате да имат морален авторитет и чиста репутация, а са обременени, специално Белгия – сърцето на Европа, с такова тежко историческо минало както и настоящите неправди. Не е ли лицемерно да искат от нас да си отворим всички държавни архиви без да кажат същото на Белгия, която не дава достъп до останалите архиви на Независимата Държава Конго от онова време?

Бих искал да отбележа, че тази кампания не е срещу народа на Белгия, особено фламандците, защото по времето на касапницата в Конго те не са имали глас в Белгия, а само Франкофоните; също така закона за детската евтаназия е внесен във Федералния Парламент от Френската Социалистическа Партия от Валония, а не партии на Фландрия. Цялата държава Белгия, обаче, трябва, да носи морална отговорност за тези неправди на миналото и настоящето!

Не е ли време да си спомним, че християнството е стожера на Европейската цивилизация и без християнски ценности Европа постепенно ще изчезне в прашните архиви на историята?

Кампанията тук в София ще съдържа следните важни събития:

1. Пресконференция в БТА от 11 ч. на 14.07.2014.

2. Събиране на подписи за петиция относно тези две злини в парка близо до метростанция “СУ СВ. Климент Охридски.” Скоро ще ви изпратя копие от петицията. Събирането ще е всеки ден по няколко часа от 14 до 27.07 включително. Въпреки че петицията ще включва и двете неща, акцента през първата седмица ще е Конго, а през втората – детската евтаназия.

3. Две протестни шествия – вероятно в двата петъка следобед – съответно на 18.07. и 25.07. Първото за Конго, второто за евтаназията – ще уточним маршрута с общината, но Белг. посолство се намира на края на ул. Баучър до ул. Богатица срещу ресторант Хепи.

4. Официално внасяне на подписката в институциите на 28.07. и закриване на кампанията евентуално с втора пресконференция.

Ще се нуждаем от вашата помощ за няколко неща:

1. Редовна молитва, насърчение, и морална подкрепа.

2. Участие в мероприатята. На пресконференцията са канени лидери на служения, водачи на фондации и НПО-та. Моля, уведомете ме ако желаете да участвате!

3. Максимално присъствие на двете шествия – да се види че християнските ценности за важни все още за много европейци и българи. Да имаме достатъчно хора за силно отразяване в медиите тук и по света. По този начин ние ще можем ефективно на свидетелстваме за вярата си на високо ниво и да прославим нашия Господ. Да бъдем глава, а не опашка както Бог обеща на народа си.

4. Разпространение на кампанията по всякакав начин и осигуряване на максимален брой подписи за петицията.

5. Разбира се, ще ни трябва и финансова помощ за да максимализираме ефекта – за брошури, плакати, постери, лозунги, реклама, компенсиране за разходите на някои от помощниците ми. Бих ви дал банкова сметка за това, но също тази материалната помощ може да се състои и в това да направите плакати, да дойдете или пратите някой доброволци които да седят на масата с мен в различните дни за петицията и т.н. Споделете ми как бихте искали да участвате!!

Нека да се види, че сме ние, християните сме силни и ангажирани не само с молитва и пеене, но и издигане на глас за правда на високо ниво. Протестантските мисионери разкриха зверствата на Леополд II преди век – отговорноста отново пада върху нас. Нека бъдем силни и смели!!

Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас!

Той ти е показал, човече, що е доброто;
И какво иска Господ от тебе
Освен да вършиш праведното, да обичаш милост,
И да ходиш смирено със своя Бог?

Михей 6: 8

2 comments for “ПРИЗИВ КЪМ БЕЛГИЯ

 1. Поздравявам ви за инициативата и Бог ще направи останалото!
  Също и че, с едно кликване влязох в текста.
  Камелия Тасева от Кюстендил

 2. ЗАПОВЯДАЙТЕ
  НА
  ПРОТЕСТНИТЕ ШЕСТВИЯ:

  ПРИЗИВ КЪМ БЕЛГИЯ

  1. Извинете се на КОНГО за Африканския Холокост (1885-1908)!

  Петък – 18.07.2014

  Сборен Пункт: Градинката до кръстовището на бул. Витоша с бул. Патриарх Евтимий.
  Начало – 14 часа.

  2. Отменете закона за евтаназия
  на ДЕЦА ( валиден от Март 2014) !

  Петък – 25.07.2014

  Сборен Пункт: Градинката до кръстовището на бул. Витоша с бул. Патриарх Евтимий.
  Начало – 14 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *