България раздава децата си в чужбина

ООН публикува първия по рода си доклад за осиновяванията по света. Въпреки ниското ниво на раждаемост в България, страната е един от главните източници на деца за международни осиновявания, става ясно от доклада.

Докладът на ООН обхваща 195 държави и за първи път събира на едно място данни за броя на осиновяванията по света. Всяка година биват осиновявани над 260 хиляди деца, повечето от които момичета. Почти половината от тези осиновявания стават в САЩ (127 хиляди през 2001 г.), Китай (46 хиляди през 2001 г.) и Русия (над 23 хиляди през 2001 г.). 85 процента от всички осиновявания са „вътрешни”, в границите на отделните страни. Но според събраните от ООН данни броят на международните осиновявания расте. САЩ, Франция и Испания са държавите с най-много регистрирани международни осиновявания. Веднага след тях се нареждат Канада, Германия, Италия и Холандия.

България – по петите на Китай и Русия

Най-големи източници на деца за международни осиновявания, според доклада на ООН, са Азия и Източна Европа. В рамките на Източна Европа най-много деца идват от Русия и Украйна.

Сред 195-те проучени държави България е 19-та по брой на вътрешните осиновявания. Според ООН съществува зависимост между високия брой вътрешни осиновявания и ниската раждаемост.

Доста изненадващо е, че България е цитирана в доклада на ООН и като една от главните държави-източници на деца за международно осиновяване. Най-големите източници, от които идват 35 процента от всички международно осиновявани деца, са големи нации като Китай и Русия. Следват България, Гватемала, Индия, Република Корея, Украйна и Виетнам. В доклада се казва: „В последните години всяка от тези страни е била източник на повече от 1000 деца на година, осиновени в чужди държави.” Сред изброените държави само България и Гватемала имат население под 15 милиона, като населението на Гватемала е почти двойно по-голямо от българското.

По какво България изпреварва САЩ?

България е на 8-мо място по брой на деца, осиновени в чужбина. По данни за 1999 година главно направление за децата от България е била Италия. Другите направления – по ред на важността им – са били САЩ, Испания, Швеция и Дания.

България, Монголия и САЩ – точно в този ред – са трите водещи държави по брой осиновявания на всеки 100 хиляди родени деца. Монголия и България са респективно на 3-то и 4-то място в света и по брой на осиновени деца на под 5 години. САЩ са едва след тях, на 5-то място.

ЗАВЛАДЯВАНЕ на личното пространство, размиване на понятията за добро и зло, за естествено и неестествено, за нормално и нелепо; отсичане на корените в миналото и връзките между хората, сеене на раздори по какъвто и да е признак под предлог на борба срещу пренебрегването и насилието по какъвто и да е признак, потискане на свободата на изказването, изземване от страна на учреждението на права и правомощия, принадлежащи единствено на семейството и отделната личност, идолизиране на легализма и внедряване на стоково-паричните отношения в най-съкровените области на междучовешкото общуване…
Драги пътници, корабът потъва съвсем безпроблемно и съгласно графика!
А ние – ще го позволим ли?

1 comment for “България раздава децата си в чужбина

  1. Трагедия
    МОЛЕТЕ СЕ НЕПРЕСТАННО ЗА БЪЛГАРИЯ.
    БОГ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ САТАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *