Б.Цеков за хаоса в Сливен и КОЙ може да взима деца от родителите

Соросоидната философия, че детето не е част от семейната общност, и някакви НПО-та и държавата могат да се разпореждат с него, въпреки родителите, е тоталитарна по своята същност. „Големият брат“ по Оруел в действие. Това казва в свой коментар във фейсбук топ юристът Борислав Цеков, който е последователен привърженик на консерватизма и често пътува с САЩ на срещи на републикански организации от орбитата на Доналд Тръмп.

Цеков се бори от години със соросоидните либерални идеи и следи отблизо опасните тенденции, които се прокарват покрай националните законодателства чрез различни конвенции. По този повод в серия от свои коментари след създадения в сливенски училища хаос, той осветлява темата във фейсбук.

„Една от опорките, които се тиражират от феновете на „норвежката“ стратегия е, че деца се били извеждали от семейството само със съдебно решение. Това е невярно и подвеждащо гражданите твърдение.

Има временно настаняване извън семейството, което става по административен ред със заповед на директора на „Социално подпомагане“. След като бъде изведено от семейството – подчертавам: все още без решение на съда – директорът в 1-месечен срок трябва да сезира (тепърва!) районния съд, който пък, след като минат няколко седмици за насрочване на делото, следва да се произнесе с решение в 1-месечен срок. Тоест, първо имаме извеждане по административен ред, при което по решение на чиновници детето се отнема от родителите му в продължение на няколко месеца. И едва тогава идва ред на съда.

Това, накратко, е процедурата, срещу която хората възразяват. Дали са напълно прави във възраженията си е отделен въпрос. Но извеждане без съд, само по административен ред, макар и временно, има по действащия закон. И твърдението, че деца се извеждали само от съда, е невярно и подвеждащо. За справка: чл. 27 във връзка с чл. 26 от Закона за закрила на детето.

Една истинска „стратегия за закрила на детето“ трябва да започва така:

1. Деца не могат да бъдат отнемани от своите родители поради бедност.

2. В българските училища и детски градини не се допускат дейности на НПО.

3. Забранява се индоктринирането на децата в училищното и предучилищното образование с представяне на спорни теории, като научни аксиоми (например теориите за джендъра или за предизвикани от антропогенно въздействие промени в климата)“, предлага топ юристът.

А ето какво пише и повод световната пропаганда на подобни идеи:

„Между климатичните паникьори, феновете на джендър-идеологията и „норвежките“ експерименти с децата общото е стремежът им да убият свободата. Те искат чрез наднационални регулации и марионетна държавност да бъркат в душите ни; да ни разпореждат какво да мислим и говорим и как да живеем живота си.

Искат да отнемат правото ни на свободен избор, на свобода на съвестта и словото – чрез фалшивите догми на политическата коректност. Искат да заличат мъжкото и женското начало, и да превърнат човека в противоестествен безполов хомонкулус.

Искат да отнемат все повече и повече от доходите, които изработваме, под формата на данъци и всевъзможни такси, за да субсидират своето невежество, мании и девиации. И всичко това за да сме слаби и безволеви, удобни за експлоатация и употреба. Да станем роби на глобалния елит, а не да бъдем свободни граждани. Но тези убийци на свободата трябва да знаят едно – свърши вече вашата. Свободата е от Бога и винаги побеждава. Обречени сте!“

Цеков припомня и трогателна сцена от „Хлапето“ на безсмъртния Чаплин, в която „социалните“ чиновници искат да отнемат детето от Чарли, а то молИ да него отвеждат.

“Дикенсов капитализъм. Първообразът на норвежкия модел за „закрила“ на детето, който натрапват у нас“, категоричен е юристът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *