АФГАНИСТАН: Необходими са спешни молитви

АФГАНИСТАН: Необходими са спешни молитви

След завръщането на талибаните на власт в Афганистан има големи опасения, че това ще доведе до голямо преследване на християните. Призоваваме ви, спешно да се молите за безопасността на вярващите в страната – както за чуждестранните мисионери, които остават, така и за афганистанци, приели християнството.

Един църковен водач в Афганистан разказа, че християните живеят в голям страх. Някои, които са работили за правителството, сега са изправени пред репресии и всеки, идентифициран като християни, може да бъде убит. Християните са застрашени от предателство, дори от членовете на собственото си семейство.

Християнин – контакт на наш партньор от “Рилийз” описва ситуацията като „ужасна.“ „Михей“ казва: „Нашите братя и сестри в Христос ни раказват колко се страхуват.“

„В районите, които сега талибаните контролират, момичетата нямат право да ходят на училище, а жените не могат да напускат домовете си без мъж придружител.“

Да бъдеш разкрит като християнин застрашава да бъдеш обвинен в отстъпничество, което се наказва със смърт или затвор.

Силното завръщане на власт на талибаните е също вероятно да насърчи към агресия екстремистите в региона, поставяйки християните в страни като Пакистан под още по-голям риск.

  • Нека се молим християните от Обединеното кралство и от други страни, които са живели и работили в Афганистан през последните 20 години или дори повече, да могат да напуснат страната безопасно.
  • Нека се молим за защита на афганистанците, приели християнството и за чуждестранните християни, които нямат друг избор, освен да останат.
  • Нека се молим за вярващите в други страни като Пакистан да не пострадат вследствие на завръщането на талибаните на власт.

НИГЕРИЯ

Повече от 50 души бяха убити от въоръжени фулански бойци при нападение над град Мианго близо до Джос в щата Плато.

Много други бяха ранени с огнестрелни рани и имат счупени кости, но бяха принудени да се опитат да се лекуват сами, защото, изглежда, не могат да си позволят болничните сметки. Около 300 домове, две църкви и едно сиропиталище бяха унищожени при нападението миналата седмица, а в резултат на това повече от 20 000 жители бяха разселени.

Призоваваме ви, молете се за тази общност, която е в травма. Слава на Бога, че нашият партньор е в състояние да предложи подкрепа и съдействие за разкриването на местонахождението на сираците.

  • Нека се молим за физическо и емоционално изцеление и комфорт за оцелелите и опечалените.
  • Нека се молим сираците да бъдат открити живи и в безопасност.
  • Нека се молим Бог да осигури дом на всички разселени от това нападение и за това Той да обърне това, което е било предназначено за зло, към добро.
  • Нека се молим отговорните да се покаят и да се изправят пред правосъдието и за това нигерийското правителство най-накрая да поеме сериозно своята отговорност да защитава всички свои граждани.
  • Нека се молим за безопасността на нашите партньори, които подкрепят и помагат на гонените християни в северна Нигерия.

 

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

В петък се навършиха четири години от изчезването на китайския християнски адвокат Гао Жишенг. Гао, емблематичен защитник на справедливостта, е преследван от китайското правителство от 2005 г., страдайки в лишаване на свобода и мъчения.

Той е номиниран два пъти за Нобелова награда за мир (през 2008 и 2010 г.). На 13 август 2017 г. братът на Гао откри, че той е изчезнал от дома си, а местонахождението му остава неизвестно. Призоваваме ви, споменавайте този скъп брат в Христос в молитвите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *