Изявление на п-р Николай Кокончев относно досиетата в ДС

Скъпи братя и сестри,

На 20 Март 2012 г. бе обявено, че аз и някой други евангелски пастори сме били свързани с бившата ДС. В моя случай това е станало в разтояние на две години 1988-1990. Ние сме едно семейство, една църква, повечето от вас са повярвали чрез нашето служение затова трябва да знаете какво точно означава това.

Става въпрос за събития преди 24 години в друго време, с други хора и места. Въпреки публикуваните данни аз никога не съм бил част от онази система която репресираше църквата. Напротив винаги в онова време сме били следени и разработвани от службите с цел да се контролира църквата. Това което днес се представя за „доброволни сведения” дадени от божии служители са най-вече показания изтръгнати при разпити изпълнени със заплахи и демагогия. Разпити, на които бяхме призовавани с призовки като криминални престъпници. Най-често въпросите бяха във връзка с посещението на чужденци, които бяха представяни от службите като шпиони на Западния свят, а ние техни помощници.

Офицерите на ДС тогава уплашени от растежа на църквата ни и завладяни от шпиономания и за да задоволят началниците си интерпретираха разпитите като доброволно сътрудничество. Както разбирате Църквата/цялата вкл. и Православната/ и тогава и сега е жертва на същите кръгове от хора. Как да вярваме дори днес след повече от 22г., че няма пак манипулация когато са изчезнали данните за 440 000 хора които дори се предлагат на „черния пазар”. Как да вярваме и на въпросната Комисия по досиетата която е оглавена от бивш капитан от милицията в Добрич и участник във т.н. Възродителен процес, а половината от членовете й са бивши парийни величия и комсомолски секретари. Затова тази Комисия бе отхвърлена от най-авторитетната европейска организация „Платформа за европейска памет и съвест“. И затова 80% от българите считат, че въпросната комисия е създадена за разчистване на политически сметки. Само тези който са били викани на разпити и „разработвани“ в онова време знаят за какво говоря.

Относно моя случай:
Никога не съм правил нещо срещу църквата или вярващите тогава. Не съм злепоставил никой от вярата. Винаги съм молил Бог да ми даде мъдрост как да реагирам при всяка ситуация без да съгреша пред Него. Винаги съм искал сила от Него да не би да се поддам или навредя на църквата.

В петък, 23 Март председателя на СЕПЦ п-р Иван Врачев заедно със п-р Румен Борджиев посетиха приемната на комисията и се запознаха с моите документи, като след това лично ми се обадиха и ми изпратиха и е-мейл.

Резултата от проверката:
От мен няма написан нито ред, нито дума дори за някой или за нещо. Накрая след 2 години на опити за въздействие съм отписан от службата с мотив: Отказва да дава писмени сведения, не приема задачи за изпълнение. Дава само обща информация.

Вярвам, че истинското ми „досие“ се пише от Всемогъщия Бог като главното в него са моите взаимотношения с Исус, двадесет и петте години служение, семейството ни, стотиците хора приели Исус за Спасител, Основаните църкви, построените молитвени домове, работата ми в Съюза на ЕПЦ, основаването Нова Вълна, изграждането на служители и всичко, което с Божията благодат съм направил за Царството на Бог. Въпреки това, ако някои от вас са засегнати по някакъв начин от тази информация съжалявам много, моля ви за прошка и ако искате може да се срещнем в личен разговор. Благодаря ви за подкрепата и молитвите както и за личното окуражаване. Благодаря ви и за това, че ми вярвате и продължавате да подържате нашата постоянно растяща църква. Вярвам Бог ще обърне злото в добро.

Ваш в Христос Николай Кокончев
EPC-Varna.org

80 comments for “Изявление на п-р Николай Кокончев относно досиетата в ДС

  1. Забравих да добавя относно публикацията на бр.Енчо, позволих си да я публикувам и тук защото сме приятели с бр.Енчо. Приятелството ни е толкова добро, че да, мога да си позволя да публикувам нещо което ми е пратил в профила и то без да го попитам за това. А, ако не разбираш какво значи това Иван Георгиев, опитай се и ти да създадеш подобно приятелство и може да станеш по-малко мнителен.

  2. Дари, всички знаем, че в съкращенията ОБЦ, СЕПЦ, ББЦ, АРЦ, АХЦ, АЕЦ и др. няма приятелства – има само интереси. Затова вие коментирате за Бл.Белев и Кокончев, но не и за действащия агент Еленков под който сте все още регистрирани или пък за приятелството ви с Божидар Симеонов.

  3. Аз до колкото си спомням Дари, делата на СЕПЦ не бяха защото напускате съюза, а защо искахте да си пресовите имотите на СЕПЦ и в тях да провеждате служби на ново сформиралата църква под регистрацията на Еленков. Истината е, че една не малка част от божите служители се препъват именно в камъчето на парите. Говорите, че сте получавали 70 лв. заплата по онова време, искам да ви кажа, че по същото време е имало пастири и служители, който не са получавали и една стотинка за труда си.

  4. Аз ви уважавам за положения труд и понесената жертва, но наистина звучите много странно и непоследователно. Хем сте яли от пастeта на човека, хем сега бил агент. И обратното – хем Еленков е действащ агент и вие му публикувате материал да се покае, хем сте под неговата регистрация.

    Много подобно на Георги Бакалов, хем обвинява Еленков в агентурство, хем продължава да бъде регистриран при него и чрез него си вади служебната бележка от ДС.

    Същият феномен е и Ангел Пилев – хем против Еленков, хем кум на сватбата на Еленков младши, на която както споделят запознати, изял целия кумски петел без да го сподели с ближните си.

    Имаше един ненормалник преди години, който обвиняваше петдесятните в духовна шизофрения, но както се вижда днес май не са много далеч от неговото душевно състояние. Не може да тече и сладка и горчива вода. Днес е спасителен ден – изберете на КОГО искате да служите. Не може да служиш и на пастета/петела и на Бога, и регистрацията и на Бога. Ако можеше нямаше българския евангелизъм да е на това дередже.

  5. Първо – Никога не съм публикувала материал срещу Еленков, защото не смятам, че е агент – факт. Второ – Божидар Симеонов е твърде далеч от кръга на приятелите ни, но това не ми пречи да се моля както за него, Кокончев, така и за вас и да продължавам да избирам да обичам враговете си отколкото да ги мразя. Трето – получавали сме 70 лева заплата, но забравих да ви кажа, че оставихме обща заплата от моята работа и работата на съпругът ми в София, който работеше като бижутер във и извън работно време близо 1000 лева.
    Четвърто – не смятам повече да давам на когото и да било обяснения за живота си.
    Пето – вместо да се фокусирате върху агентите вие се занимавате с мен и съпругът ми.
    Шесто – СЕПЦ ни съдиха,защото искаха да вземат сграда, за която не са дали нито стотинка, независимо какво говорят
    Седмо – по начина на коментара ви разбирам, че във връзка със делата, които водихме сте за познати само от към страна на СЕПЦ, защото това са техни твърдения, но нито веднъж не сте се заинтересували от действителната истина

  6. Благодаря на Вениамин Пеев за коментара. Аз те познавам само по име още когато повярвах и сега си спомням, че в ония времена когато смятах Кокончев за невероятно искрен християнин за теб също се говореше, че си агент. Сега съзнавам, че това е било с цел, но какво да кажа….. Когато започнахме да служим в Шумен преживяхме най-трудния период в живота си – кмета на града оценяйки работата ни в ромската махала ни питаше какво да направи, за да ни помогне в това, което правим. В същото време СЕПЦ в лицето на Вирчев, Кончев и Божидар Симеонов правиха всичко възможно да ни унищожат като служители. Когато отидохме при Вирчев зарадвани да му споделим, че повече от 200 мюсюлмани са приели Господ Исус Христос за свой Спасител реагира по един абсурден начин. Когато му казахме, за ужасните злоупотреби на Божидар отговорът му беше – гледайте да го прикриете. Кокончев пък каза, че ще ни праща служители-пророци, които да пророкуват на хората в църквата, че трябва да ни напуснат. Започнаха невероятни клевети с които да цапат името ни сред вярващите в Шумен. В това време Бог ни благослови с огромна сграда в центъра на града – ние лично не знаем английски и нямаме човешки спонсори, но имаме Един Невероятне, Чудесен Спонсор – Бог. И винаги ще уповаваме само на Него, защото е вярно Словото, че е проклет оня който уповава на човек.

  7. Относно агентите на ДС съм абсолютно съгласна, че трябва да имаме ясна позиция, а именно, че ако не се ПОКАЯТ И НЕ ИЗВЪРШАТ ДЕЛА СЪОТВЕТСТВЕНИ НА ТЯХНОТО ПОКАЯНИЕ, те трябва не просто да не бъдат наши лидери /макар, че отдавна за мен не са такива/, но и да изпълним Словото, на такива и ръка да не се подава. Аз отдавна съм в тая позиция спрямо тях. Искам да ви кажа,че ми беше много трудно да простя на тия хора в сърцето си. Това обаче, което виждам, е че те стоят в оправдание за делата си и са твърде далеч от покаяние. Единствено Павел Игнатов направи това и то открито и за мен това е достойно.

  8. Госпожо, ние не се занимаваме с вас, a вие ни занимавате със себе си по един изключително странен начин. Превзехте форума с личните си изявления които нямат нищо общо с дискутираната тема.

    На въпроса за агентите, според вас, Кокончев в агент защото за това има документи, а Еленеков не смятате за агент защото за него има много повече документи отколкото за Кокончев. Как може един нормален човек да приеме логиката ви? Вие или не сте наясно или нарочно манипулирате четящите. А според вас, сте изключително и много наясно.

    Само явно не знаете, че само два дни след като се покая по телевизията, Павел Игнатов накара братята да го преизберат отново и то с мнозинство. И това поведение, вие наричате открито и достойно. Ашколсун!

  9. Здравейте, с. Дари! Радвам сте, че сте разбрала КОИ СА АГЕНТИТЕ – по делата им срещу истинските християнски служители. Лично аз затова съм скъсал отдавна с лицемерите от СЕПЦ, за които споменавате. Те не търпят край себе си хора, които СА РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ. Това се отнася както до личните качества на служителите, така и до тяхното посвещение.
    Един от девизите в личното ми служение винаги е бил този: „За чистите всичко е чисто, а за осквернените и невярващите нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени“ (Тит 1:15). Този девиз не е изгубил актуалността си и днес за мен!
    Ако приемете моя съвет, послушайте го: НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ на някои от вмъкналите се напоследък „коментатори“. Явно тяхната цел е да лаят и хапят онези, които се борят за истината – затова сипят измислици и клевети… Те не заслужават Вашето внимание!

  10. Нищо странно няма в искреността, господин Виктор.

  11. Благодаря за съвета бр.Вениамин! Като се замисля, те са със доста дългогодишен опит, още от времето на комунизма, обучени са в това да се внедряват, да нападат не когото трябва и да отвличат вниманието от когото трябва. Възхищавам се на твоята прямота и искреност. Бог да те благослови! В крайна сметка няма нищо ново под слънцето, „Но както тогава роденият по плът гонеше родения по Дух, така е и сега.“

  12. Братя и сестри,намесвам се в този разговор,като един който има право на мнение.Чух и четох ,също и гледах някои материали относно бившите агенти на ДС,които в днешно време са служители и едни от водещите фигури и проповедници в България.Моето лично мнение е ,че прекалено много се занимаваме с неща ,които не са чак толкова важни. Не казвам ,че това ,което са правили или правят определени личности е правилно или е от Бог.Но се чудя,къде отиде братството в Христос? Къде остана онова братолюбиво отношение на християните един към друг? Защо започваме да се оплюваме и хулим,да не казвам съдим ,пред хора които могат по всяко време да ни зададат 2-3 въпроса на кръст и да разберат що за християни сме?(светските).Какъв пример на прошка даваме и как стоим самите ние в очите на невярващите?Ако ние не можем да простим на нашите братя и сестри за съвсем дребни неща ,тогава как ще влезем в небето?През коя врата?Има само една и всички Го знаем.Как ще запалим огън на съживление ако самите ние сме запалени с огън на препиране .Искаме да видим България променена,ами ние сме тези ,които трябва да я променим с Божието присъствие вътре в нас .А колко от Него има в нас?Не искам да се правя на нещо ,което не съм и затова бих искал да спра ,но нека всеки прецени себе си,ако той беше на мястото на „агентите“,дали би издържал,дали би се прегънал,пред тогавашната „държавна машина“.Аз не смея да твърдя това за себе си ,защото не познавам ситуацийте и обстоятелствата пред които са били изправени тези мъже и жени на Бог.А пък в крайна сметка Бог е Този ,който ще раздава правосъдие, аз съм едно от Неговите деца и вземам решение да простя на тези хора,макар че ,лично не съм засегнат.Предпочитам да дам десница на общение и да продължим ЗАЕДНО напред да градим Божието Царство,тези хора все още могат да бъдат полезни ако са решили да продължат напред.Аз вярвам в Бог ,който вижда всичко и зная ,че Той е по справедлив от мен.Призовавам всички братя и сестри да постъпят мъдро в тази тежка ситуация и да започнем с покаяние един спрямо друг.Всяко съживление е започнало с покаяние.Бъдете благословени!

    Димитър Стоянов ,ББЦ – Русе

  13. Досиетата на пасторите-агенти са достъпни за всеки, който проявява интерес към тях. Можете да ги прочетете, за да придобиете реална представа за истинския духовен облик на предателите.

  14. Здравейте! Някой може ли да ми даде информация, за начина, по който е ставала първата среща на вербуване? Прочетох доста от коментарите, но не съм сигурен, дали не убягва нещо много съществено. А именно: Как така, избират точно пастор от малка църква, като карнобатската? Не съм запознат колко члена е наброявала по това време. Да не би да е била много голяма? За София, Бургас, Русе, Казанлък, Ямбол разбирам. Ама за Карнобат, не мога да разбера какъв е мотива. Въпреки самоуправдателното и уклончиво „извинение“ (защото можеше да е такова, ако се бе случило 90-та година, сега е просто повод за коментар), в мен се поражда въпрос, дали случайно пастора не е предложил ПЪРВИ услугите си на ДС. Ако е коментирано, моля да ме извините за повторението. В противен случай, предполагам много хора, биха искали да разберат. Пасторът виждам, че не отговаря, което е бягане от отговорност и е доста показателно за това, че църквите са отражение на това, което се случва в държавата. Запознатите могат да коментират или да дадат препратка. Благодаря!

  15. Драги г-н „Мирянин“, който се криете зад това „скромно определение“, хубаво е, че поне си признавате, че „не разбирате агентурния проблем“. Нека уточним някои Ваши недомислия:

    Първо, включвате сред петдесетните църкви, известни с агентурния си проблем, и град Русе… За това нямате никакво основание! Никъде досега – нито в публикации по агентурния проблем, нито в коментари – не е ставало дума за „вербувани агенти“ в Русе. Напротив – ставало е дума, че русенските пастори не са се поддавали на вербуване. Като изключим п-р Харалан Попов, който е бил член на ръководството на СЕПЦ до своя арест, следствие и присъда (1948 г.), от русенските пастори никой не е бил член на ръководството до 1989 г. Едва настоящият русенски п-р Пламен Ганчев е член на ръководството на СЕПЦ с няколко мандата, въпреки че русенската петдесетна общност сега е с незначителна членска маса. Но неговото включване в ръководството води началото си отново от Ямбол.

    Второ, по отношение на агентурната ос Бургас-Ямбол или Казанлък причината въобще не е в това, че църковните общности са били големи. Причината е в това, че по традиция от тези общности пасторите са ставали членове на ръководството на СЕПЦ след 60-те години, следователно за такива пастори са се назначавали обикновено хора, които биха се съгласили да бъдат вербувани. Църковната общност в Казанлък не е толкова голяма, но от там преди 1989 г. не е имало член на съюзното ръководство като изключим един пастор, който произлиза от тази църква, но е бил назначен в друг град, откъдето става член на ръководството. Велико-търновската ЕПЦ също не е била голяма, но преди 1989 г. оттам е избран в ръководството един от разкритите агенти от Комисията, който при това още не е бил ръкоположен за пастор. Следователно не големите общности са създавали агентите, а включването на пастори в ръководството на СЕПЦ.

    Не е зле, г-н „Мирянин“, да си напишете истинското име, за да не Ви заподозрем в агентурна обвързаност!

  16. „Драги г-н „Мирянин“, който се криете зад това „скромно определение“, хубаво е, че поне си признавате, че „не разбирате агентурния проблем“. Нека уточним някои Ваши недомислия“

    „Не е зле, г-н „Мирянин“, да си напишете истинското име, за да не Ви заподозрем в агентурна обвързаност!“

    Всъщност от това по-голяма недомислица май няма.

    Извинявам се за Русе! Исках да знам дали са целяли големи църкви и как изведнъж Карнобат (не ми се виждаше логично). Къде видяхте да говоря за СЕПЦ и петдесятни църкви? Явно на вас ви се говори.
    За мен не се тревожете относно агентурна обвързаност. Тревожете се за себе си, ако сте участвал в техните безчинства.

    Иначе благодаря за отговора в абзац 3. Останалото е „offtopic“.

  17. Драги, г-н „Мирянин“, благодаря Ви, че си признавате за грубата грешка по отношение включването Ви на Русе в агентурната поредица Бургас, Ямбол, Казанлък и София. Тя обаче не е единственото свидетелство за Вашето характерно говорене НЕ ПО ТЕМАТА (или както тежкарски използвате термина ‘offtopic’).

    Първо, фактът, че пишете под „Изявление на п-р Николай Кокончев относно досиетата на ДС“, което п-р Кокончев прави ЗА СЕПЦ, предполага, че Вие се интересувате именно от „агентурния проблем“ на СЕПЦ, а не на друга деноминация. Затова въпросчето Ви „Къде видяхте да говоря за СЕПЦ и петдесятни църкви?“ точно тук свидетелства, че НЕ СТЕ В ЧАС НЕ ТЕМАТА. Явно в главата Ви е пълна каша по темата, каквато каша са изявленията и писанията на Ангел Пилев по „агентурния проблем“. Подозирам, че или сте Пилев, или сте някой член на малобройната му агитка, което е все същото.

    Второ, настояването да продължавате да се криете зад псевдо-смирения псевдоним „Мирянин“ е характерно за агентите на ДС в евангелистките среди. Нека Ви дам няколко примера. В документите от архива на ДС, свързани с евангелистките деноминации, се срещат псевдоними, които са подобни на Вашия: „Конгрегационалист“, „Техника“, „Стругар“ и т.н. „Мирянин“ също е срещан агентурен псевдоним. Освен това, този псевдоним е твърде тривиален и не говори за креативност на лицето, което си го е избрало.

    Още веднъж Ви приканвам да се изповядате в следващ коментар с истинското си име, а не с „агентурен псевдоним“. Апропо, преди да приказвате недомислия от сорта на „Тревожете се за себе си, ако сте участвал в техните безчинства“ – първо прочетете някои от моите публикации в Pastir.org по „агентурния проблем“.

  18. Много сте тънкообиден за такъв писател, както НЕскромно споделихте. А освен това виждам колко нелепи заключения правите за някой, който ви засегне. Жалко! Името си няма да напиша, понеже същите ДС структури са още в действие. Много интересно обаче е ченгеджийската нотка в зова Ви „кежете си името“. Така, че не правете пошлави заключения за хората, които коментират, не се опитвайте да изкривявате думите им или да предполагате защо са писали. Просто не ви се отдава, наистина. Освен това започвам да се съмнявам и за други Ваши коментари, които до сега съм приемал за коректни. Дано да не Ви обидят думите ми, защото няма да ми бъде приятно.

    За да внеса малко пояснение ще кажа, че писах за Русе, като съм прочел таблицата в друг пост, където графата е била „място на раждане“. Става въпрос за Божидар Ялъмов. Така, че съм допуснал грешка, която няма нужда да подчертавате. На второ място, не съм имал предвид СЕПЦ, доводът Ви съвсем не е правилен. На последно място думите Ви относно „offtopic“ показват всъщност друга черта от характера Ви.

    Да не пропусна и това. Пилев нито познавам, нито съм го виждал /на живо/, мито съм запознат с творчеството му.

    За да не пълним форума с излишни празнословия, предлагам да пишем кратко, точно и ясно. Все пак не сме в час по литература.

    Благодаря за прочита, уважения!

  19. Братче ми намесваш ЕПЦ Варна и Зъбчето по име пък налучкваш. Как да се тълкуват по друг начин въпросите и анонимното ти поведение? Голямата църква в карнобатско е Колазлии още от време оно. Явно си повярвал наскоро щом не я знайш не се обиждай. Също не си наясно че брата го гласиха за ямболското епц още преди 3,,4 години както си написал ама не му кандисали ямболчани като им ходи на очна сглявка. Това че се цанил да дири миджия другде да не те изненадва много. Кажи ни сега от коя църква си и какво те е притеснило в кариерата на брата? Брат Максиме книгата се наямери в бургашката църква – благодарско

  20. Драги г-н „Мирянин“, нямам навика да пиша по повече от един постинг на ден, освен когато се появи някой забавен и волнодумен писач като Вас. Уж сте против „литературата“, пък си служите с омировски епитети от рода на „тънкообиден“… Бъдете спокоен, чужд съм на обидите!

    Радвам се, че поне си признавате хаотичните грешки като: объркването на родното място на п-р Б. Ялъмов с „агентурността на цял град“ като Русе. Недоумение обаче буди обстоятелството, че под статия за варненеца п-р Н. Кокончев пишете за казанлъчанина Б. Ялъмов (по местожителство). Недоумение буди и обстоятелството, че там, където темата касае „агентурния проблем“ на СЕПЦ, пишете, че нямате предвид СЕПЦ. Това Ваше последно твърдение е съмнително, защото споменавате именно градове, които са свързани с разкрити агенти на СЕПЦ. Но коя деноминация, аджеба, имате предвид, ако не СЕПЦ? Хайде, моля, фокусирайте погледа и вниманието си върху темата и не блуждайте из ефира на интернет пространството с приказки от рода на: „казах това, но нямах предвид онова, обаче не знам какво точно исках да кажа“. Особено по темата за агентите повечето случайни участници във форума – „миряни“ и „немиряни“ – се изказват все така мъгляво.

    В досегашните си постинги, посветени на Вас, спотайващия се от страх „Мирянин“ (типично българско поведение), казах доста конкретни неща. За да не Ви говорят нищо, то значи, че НЕ СТЕ В ЧАС ПО ТЕМАТА. Затова Ви предлагам или да спрете с халосните патрони или да гръмнете поне веднъж в целта, макар да предпочитате да си останете страхливо скрит зад някой храст.

    Поне едно нещо стана ясно, че не сте от Ангел-Пилевите харамии, които също не са в час като Вас, но вдигат по-голяма шумотевица по „агентурния проблем“.

  21. Пак много думи в типичен проповеднически стил. Аз пък изобщо не пиша по форуми, понеже нямам време и необходимост, за разлика от Вас, който така мило отговаряте на всички въпроси, също в типично български стил.
    Написах първия коментар с конкретен въпрос, останалите са в следствие на Вашите „разяснения“, които имат „неоспорима“ логика. Или се правите, че не може да четете, или просто си пишете да не оставите впечатление, че няма какво да кажете. По-скоро е второто. Все има нещо което недоумявате, все има нещо, в което се съмнявате. Знаете кои са такива, нали? Недейте да си търсите повод за показване на компетентност, която все повече се убеждавам, че нямате, като изваждате казаното извън контекста. Това е в следствие, предполагам, на новото на образуванието във времето, през които сте учил. Стига с тези провокации от типа: „Радвам се, че поне си признавате хаотичните грешки като: объркването на родното място на п-р Б. Ялъмов с „агентурността на цял град“ като Русе. Недоумение обаче буди обстоятелството, че под статия за варненеца п-р Н. Кокончев пишете за казанлъчанина Б. Ялъмов“. Мисля, че ясно съм се изразил.
    Да, понеже много държите на това, обясних къде е било объркването ми. Основният ми въпрос беше съвсем друг. Понеже след малко пак ще го споменете, да, обърках се и се поправих. Забелязвам обаче, че Вие изобщо не бъркате (както в инфалтилното предположение, че може да съм агент или съм част от „Ангел-Пилевите харамии“, като „скромничко“ сте си изяснил) или просто не признавате. Вероятно така сте научен.
    Ако ще пишете нещо (много ще ме учуди да не), поне не повтаряйте една и съща песен.

  22. Драги г-н „Мирянин“, поредната Ви тирада може да бъде обобщена накратко с три срички: „бла-бла-бла“. Започвате да приличате на мило пуделче, което се върти само в кръг, опитвайки се да си захапе крайчето на опашката. Или повтаряте упорито фактологичните си грешки, или леете думи като истински „Мирянин“, който не е стъпвал никога в евангелистка църква и няма как да знае КАК ПРОПОВЯДВАТ евангелистките проповедници. Видно е, че и конкретиката в писането Ви е чужда, както и „агентурният проблем“.

    А че агентурният Ви псевдоним „Мирянин“ Ви е скъп повече от истинското Ви име, вече стана пределно ясно (всъщност само това е ясно!). Някои биха казали с основание, че такива като Вас се вмъкват в интернет форумите само за да докажат пред себе си, че ги има (за мен все още Ви няма!). Иначе, криейки се зад банални агентурни псевдоними, си остават все същите безизразни сенки с маски и качулки, които дори не са „черни дупки“. Такива сме ги виждали и чували през последните десетилетия, както казват турците, бол. С една дума – трол до трол.

  23. Е, и какво направихте по въпроса? Виждали сте и сте чували десетилетия, но не се вижда да сте променили нещо. Явно с писарущина не става. Трол, мрол, анализи, налучквания и накрая нищо. На всяко каче капаче, много приказки, а никакъв резултат. Ама такова си ни е обществото. Грандомански изказвания и до там.

  24. Хич да не им се връзва пастор Кокончев !Той си работи за Бога и чрез него много хора са били благословени!

  25. Кои са тези хора, които са били благословени от пастор Кокончев? И как го преценихте? Как и с какво измервате благословенията? Със сигурност мога да кажа, че благославя, неговия колега – доносник от БХТВ. Някой знае ли каква е цената за ефира, че е интересно?

  26. Уважаеми д-р Пеев, отново блеснахте! Жалките опити да ме анализирате,
    изпълнени с типичния патос на напълно невменяем, будят единствено
    смях. Но нека продължа с един въпрос. По време на интервюто по
    случай Християнската Реформацията, с доносник Желев в студиото на
    БХТВ с управител доносник Христо, успяхте ли да им зададете
    въпросите, вълнуващи Ви в началото на коментарите? До колкото
    познавам такъв тип книжни плъхове, изявяващи се главно по форуми,
    по-скоро сте църкал под масата с наведена главица. Познах ли?

  27. Витиевитият трол с агентурния псевдоним „Миирянин“ отново кацна в този форум след … 3-годишно отсъствие (от 2016 г.). Дали през това време не се е лекувал някъде или е летял до Марс? Ако е така, пожелавам му добро душевно здраве оттук нататък. Нека се опита да се реаклиматизира в реалната земна обстановка. Извън някои болнични заведения нещата отдавна са се променили.

    Впрочем, темата по-горе вече не е актуална, така че, щом му се „писателства“, нека прелети към други форуми. С него става по-весело!

    Д-р Вениамин Пеев

  28. Значи съм бил прав. Не се тревожете, д-р Пеев, на всеки се случва да се навре в миша дупка,
    особено на по-слабохарактерните. Марс, а? Поне ще Ви успокоя, че сте прав за нещичко. Ще се посмеем и то от сърце! 🙂 Поздрави на ченгетата, като си пиете чая заедно!

  29. Поредното ТРЕСКАВО включване на аг. „Мирянин“, който дори си е сбъркал псевдонима: „МирЧнин“. Грешките в изписването на ЛИЧНО ИЗБРАНИЯ псевдоним са много характерни за бившите служители на ДС, което е видно от десетки хилядите страници с агентурни словоизлияния като тези на аг. „МирЯнин“, които съм чел през последните години. Също така характерна за него е неадекватността в коментарите по ДАДЕНА ТЕМА.

    Отново ще подчертая за читателите, които НЕ СА маниакални марсианци, че горната тема Е ИЗЧЕРПАНА.

    Д-р Вениамин Пеев

  30. Не знам каква е целта на Мирянин тук но най-добре е да се представи с истинското си име за да не се дублира. Освен това желая да потвърдя казаното от В. Пеев с едно изключение, че темата не е изчерпана когато действащ агент продължава да бъде действащ пастир. Особено след като вече оживени се дискутира кой ще го наследи в една немалка църква. Не може темата да се счита за приключена само защото се е сменило ръководството на ОЕЦ или която и да е друга проверяваща организация.
    Въпросът се изчерпва едва когато се публикува удостоверение от комисията за принадлежността на въпросното лице. Доста често самите агентите са изписвани с псевдоними, а в други случаи с истинските им имена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *