Пребиха евангелски проповедник в Пазарджик

05.05.2011

Евангелски проповедник беше жестоко пребит. Пострадалият твърди, че той и семейството му са заплашвани от мюсюлмани, които изповядват радикален ислям. Петимата, участвали в побоя, са арестувани за хулиганство.

Бисер Ангелов е нападнат посред бял ден в ромската махала в Пазарджик от петима души, които го смазват от бой. Удрят го с бухалки и железни тръби.

„Още само един удар да бях изял, щяха да ме убият! Нямам сърце вече да се боря, страх ме е за детето ми. Заплашват да отвлекат дъщеря ми“, оплаква се Бисер. По думите му побойниците са радикални ислямисти, а в квартала ги наричали „талибани“.

В джамията обаче твърдят, че в случая става дума не за стара вражда между мюсюлмани и християни, а само за един хулигански побой заради неприлично поведение.

Петимата мюсюлмани, смазали от бой проповедника, ще останат по 15-тина дни в ареста. Прокуратурата ще образува проверка по случая по препоръка на Пазарджишкия районен съд.

* * *

Пребитият от роми евангелистки пастор Бисер Ангелов лежи в пазарджишката болница. СНИМКА: АВТОРЪТ

Евангелисткият пастор Бисер Ангелов бил пребит от роми мюсюлмани в кв. Токайто в Пазарджик в събота сутринта. Тежко раненият евангелист е със счупен нос, наранявания по главата и тялото. Той е в хирургията на пазарджишката болница, съобщи дежурният лекар д-р Светльо Петров.

„Нападнаха ме братята Зайо и Тити. Те са мюсюлмани талибани. Изповядват радикален ислям и искат махалата да им се подчини. Пътувахме с жена ми по работа, когато първо ме засякоха с микробус. Успяхме да избягаме и спряхме в центъра на махалата да си купим банички. Дойдоха 7-8 човека с бухалки и железа и ме пребиха. Казаха, че съм се побарвал по слабините пред жената на Зайо, но това не е вярно“, разказа вчера от болничното си легло пребитият пастор. Той обясни, че преди седмица братята отново го гонили да го бият, но тогава успял да се спаси. Според него основната причина за омразата на мюсюлманите са проповедите му за християнската вяра, които води сред младежите от кв. Изток.

Близки на побойниците пък твърдят, че проповедникът казал неприлични думи пред съпругата на Зайо.

Вчера районният съд в Пазарджик осъди на 15 денонощия арест братята Зайо и Тити, а трима техни приятели на по 10 дни арест.

„Как може за опит за убийство да ги осъдят само на 15 дни арест? Какво ще стане, като излязат? Те ще ме убият“, проплака Бисер Ангелов.

Tags: , , ,

17 Responses to Пребиха евангелски проповедник в Пазарджик

 1. Таки on 05.05.2011 at 8:06

  Това е само началото. Исляма ще надига глава, докато Църквата е зад стените си и НЕ ПРАВИ НИЩО да го спре чрез основаване на Църкви между мюсюлмани. Ако сега не се обединим и не започнем действия срещу масата уахабити в пазарджишката махала /там е като в Афганистан/, може само по-зле да стане за Църквата на този брат.

 2. assen on 01.06.2011 at 12:29

  Идете: ето, Аз ви изпращам като агнета посред вълци. /Лука 10:3/

  словото обяснява че това ще стане, не е лесно човек да е пастор на църква! ще се молим за него да оздравее по бързо и Господ да закриля семейството му, всичкище носим изпитания и скърби

 3. Ангел Ангелов on 13.06.2011 at 22:04

  Здравейте на всички!Жалко за това момче,което е пребито.Но приятели всичко си има причина за това което става,не е това което вие, си мислите,че причината е мюсюлманство, християнство или каквато и да е друга религия!Причината е само една скъпи ми приятели и тя, се вижда с обикновени човешки очи,а се разбира само от човеци с ум и разум!Запомнете добре,че от хора,без ум и разум това което ще видите и чуете,не се разбира приятели добри!Ето предоставям Ви, следният сайт: http://www.egologia.bg Пожелавам на всички Ви, най добро и приятно четене,гледане и разбиране.!С уважение:Ангел Ангелов Това е пък моят Е-mail – chuchupei@abv.bg Оставям го за човеци с ум и разум ако някой иска да ме пита за нещо,ще отговоря на всеки разумен човек.На глопаци и глупендъри няма да отговоря.!!!

 4. slavcho on 06.02.2016 at 19:48

  jalko eee shtese molim bog da izvarchi shudo

 5. Васко on 06.02.2016 at 22:28

  Искам да ви разкрия една малка тайна от българският наказателен кодекс. Обвинение в престъпление от хулигански подбуди е най-леката мярка и обикновено провинилите се биват пуснати след 72 часа престой в ареста. Но има и престъпление от ОМРАЗА, което е на етнически и верски основи и е четворно по тежко със задължителен затвор и глоба! Помислете само, колко сме невежи!

 6. Georgi Mihov
  Georgi Mihov on 26.08.2018 at 9:57

  Няма значение ,че са стари заради „бияча“от метрото в Берлин цялата нация се вдигна.А за пребит служител на църквата,от ромски произход никой пръста не си мърда.

 7. Daniela Sotirova
  Daniela Sotirova on 26.08.2018 at 10:55

  Нямат ли страх от Бог

 8. Georgi Mihov
  Georgi Mihov on 26.08.2018 at 11:05

  Имат, ако бога се казва митьо очите или друга мутра.Да сме чули някога,че са пребили маргините,братя Галеви и др.да не ги изброявам,светила на бг.престъпност.

 9. Lina Petrova
  Lina Petrova on 26.08.2018 at 12:23

  Господ да облекчи болките му ,отози който го е пребил нека стане наш брат!

 10. Павлина Димитрова
  Павлина Димитрова on 26.08.2018 at 15:38

  Bog ste gi vuznagradi

 11. Petyo Yankulovski
  Petyo Yankulovski on 26.08.2018 at 15:54

  Мюслитата си показаха зъбките!!! Нека Бог да ги съди, след като няма правосъдие в границите на Територията!

 12. Vasilka Georgieva
  Vasilka Georgieva on 26.08.2018 at 19:36

  BOG E MILOSTIV KAM ONEZI KOITO MY SE POKORIAVATI NAKAZVA ONEZI KOITO VARWAT BEZAKONIE

 13. Rositca Kuneva
  Rositca Kuneva on 26.08.2018 at 22:03

  ,, блажени сте гонени заради името ми…,, казва Словото. Връзвам духа на смърт и болести, немощи и безсилие, заповядвам веднага да напуснат тялото на брата, разврзвам творческо изцеление на всички засегнати органи и пълно възстановяване, изповядам живот в това тяло. Амин

 14. Росица Тянкова
  Росица Тянкова on 26.08.2018 at 22:08

  Амин

 15. Vasilka Georgieva
  Vasilka Georgieva on 26.08.2018 at 22:23

  VNIMAVAI

 16. Мария Василева
  Мария Василева on 26.08.2018 at 23:40

  amin

 17. Borqna Milova
  Borqna Milova on 27.08.2018 at 8:19

  Amin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.