Един малък вирус, а колко много църкви затвори по света дори и без АНТИХРИСТА

ВНИМАНИЕ: Списъкът е съставен по публична информация изпратена от вярващи и църкви. Ако вашата църква не е в списъка или има промени в обявлението, моля публикувайте нужната актуализация в коментарите под статията. Благодарим!

Здравният министър актуализира своята заповед за въвеждането на противоепидемични мерки в страната

4. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

5. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

 

На заседанието на правната комисия беше взето решение за промени на Наказателния кодекс. Човек, който не спазва карантирата, да бъде наказван с 3 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лв. При пандемия със смъртни случаи, се предвижда затвор от 5 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лв. 

 

Във връзка с пандемията с коронавирус, както и поради въведеното извънредно положение от Народното Събрание на територията на страната – в църква “Вяра“ взимаме следните мерки до преминаването на опасността:

1. Приканваме всички вярващи да бъдат онлайн на 15.0З.2020 (Неделя) от 10:00 – 11:З0ч.

2. Тези, които идват на богослужението да знаят че няма да има неделно училище, както и тийнейджърско и сестринско след богослужението.

3. За сега отменяме всички останали събирания: неделя вечер, младежки, сестрински, братски, тийнейджърски, молитвена група в събота, групата за нови хора във вторник, събранието на ръководители на домашни групи в сряда и всички останали. Възможни са онлайн събрания, но те ще се организират от ръководителите, според техническите възможности. Преустановяваме физическите събирания в молитвения дом и преминаваме на онлайн излъчване на сайта ни, Facebook и YouTube (виж по-долу).

4. Видео стрийминг (излъчвания) ще има на всички бъдещи богослужения:
a. Неделя 10:00 -11:З0
b. Четвъртък 18:З0 – 20:00

5. Ще държим всички вярващи в пълна информираност чрез:
a. Страницата на църква Вяра
b. Фейсбук страницата
c. YouTube канала

6. На богослужение или въобще в църква или извън нея (за периода):
a. Не се здрависвайте и прегръщайте помежду си. Да, това е против нашите разбирания и навици, но се налага да го правим от любов и загриженост към ближния.
b. Дезинфекцирайте ръцете си в църква на мивките в предверията на тоалетните.
c. Всеки посетител, който сметне за нужно, да постави маска с бактериален филтър (изчерпани са навсякъде и църквата не може да осигури)

7. Тези които не се чувстват добре, имат кашлица, респираторни проблеми, температура, грип или други симптоми – да останат по домовете си и да потърсят медицинска помощ от личния си лекар!

Моля свържете се с нас за молитва за изцерение! За Бог няма нищо невъзможно! За Него всичко е възможно! Той е който изцерява всички болести и прощава всички беззакония!

8. В църква редовно:
a. Да се пускат озонаторите след служба:
i. Зала 1 – двата за по 40мин
ii. Зала 2 и другите салони ако се е състояло събрание
b. Да се дезинфекцират дръжките на вратите и всяка част която е докосвана.
c. Да продължава да се поддържа висока хигиена с необходимите препарати и да се държат вратите постоянно отворени, за да става проветрение.

….

Не се страхувайте! Уповавайте на Бога!
Молете се и постете! Ходатайствайте пред Бога!
Кой ще извика за народа, нацията и целия свят, ако не църквата Христова!
Свидетелствайте на хората около вас! Утешете ги и дайте им надеждата, която е в Христа!
Без Божията милост всичко е обречено!… Но поради благите Му милости има надежда, избавление и спасение!

Здравейте, Църква Пробуждане!

Сигурни сме, че всички вие се интересувате от това как нашата църква ще проведе събранията си предвид извънредното положение в България. През годините при никакви обстоятелства не сме отменяли нашите редовни богослужения. И в този период на извънредно положение също няма да го направим, на този етап обаче събирането на стотици хора на едно място е неосъществимо.

Ето защо утре, 15 март 2020, редовните ни богослужения от 13:45 и 16:45 ще бъдат излъчени онлайн, а събирането ще се осъществи по групи в домашна обстановка. Над 40 групи Пробуждане в София ще се съберат утре и ако не сте част от група, ви насърчаваме да не оставате сами, а да споделите утрешната неделя с близки и приятели от църквата в сигурна и комфортна домашна среда.

По този начин, спазвайки всички препоръки на правителството на Република България и на Световната здравна организация, искаме да бъдем добър пример на сънародниците си и да водим не само на думи, но и на дело.

Знаем, че Бог е в контрол и Той не ни дава дух на страх, а на любов, сила и себеконтрол. Църквата не е просто сграда, а е общност и Новият Завет ясно показва, че християните в Ранната църква имаха два вида събиране – голямо събрание в неделя и малки събирания по домовете всеки ден.

Сега ще комбинираме и двете, използвайки силата на вярата и удобството на технологиите.

Молим се и вярваме скоро да можем да подновим нашите неделни служби по начина, по който сме ги провеждали досега, а дотогава се включете в група и не спирайте да следите социалните мрежи на Църквата за повече актуална информация.

 

Уважаеми членове на ЦАСД Дупница – Б. Поради нашумелите проблеми около вирусите на последък и в частност, сериозната опасност от корона вируса, не малко християнски църкви, предприемат преустановяване на свойте богослужения. ЦАСД Дупница към този момент не предприема подобни действия, което означава, че Богослуженията при нас ще продължават да се провеждат по обичайния си ред без промени. Но опасност от това, те да бъдат преустановени, ако държавата го наложи след време съществува като опасност. Но към този момент, нищо няма да бъде преустановявано. Съветвам всички братя и сестри, който имат някакви симптоми на вирус или настинка, да останат по домовете си. Препоръката се отнася също и до всички братя и сестри над 50 г. Възраст. Насърчавам всичи ние да се обединим в молитва, защото опасността от заразяване наистина е реална и препоръчвам засилване на дезинфекцията на самите нас и нашите домове. П.р Едуард Евтимов

БОЖИЯ ЦЪРКВА-СИЛИСТРА редовно Богослужение-15-ти март-неделя,10.30ч.,кино“Москва“

10-то Национално Библейско състезание за тийнейджъри
Скъпи приятели,

Както вероятно всички знаете от вчера с решение на Министерски съвет са отменени всички културни събития на закрито заради корона вируса. За съжаление, нашето състезание влиза в тази графа и се налага то също да бъде отложено. Не можем да обявим следваща дата, защото не знаем кога забраната ще бъде отменена. За сега единственото, което можем да направим, е да продължим да се молим и да следим ситуацията. Състезанието не се отменя, а само се отлага.
Ще ви държим в течение и ще ви пишем веднага щом имаме развитие по този въпрос.
Благодарим ви за труда и посвещението.

С много обич,
СЮ екип – Scripture Union Bulgaria

 

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ДО ВСИЧКИ АБОНАТИ

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ДО ВСИЧКИ АБОНАТИ

COVID-19 И ЦЪРКВАТА

Хубаво е да демонстрираме вяра, но да помислим и за следното:
1. Забраната не е религиозна, а опит на правителствата да спрат заразата.
2. Свидетелството за неподчинение спрямо властите дали ще даде добро свидетелство?
3. Дава се възможност на враговете на църквата да говорят лошо по наш адрес.
4. Представете си, само си представете, че стане така, че някой разпространи вируса, поради тези събирания. Каква богата храна ще даде това на медиите против църквата!
5. Глобите, които ще плащаме, дали ще ги платят тези, които сега демонстрират „голяма вяра“?
6. Страха на хората от света е голям и едно събиране от наша страна ще се възприеме като опит да правим зло или най-малкото – несъобразителност.
7. Ако забраната беше с религиозна насоченост, да спре богослуженията, аз бих бил против тази забрана. Явно е, че правителствата не се фокусират върху ограничаването на християнството. Следователно трябва да се съобразим.
8. Мисля, че може да има и нещо добро в цялата работа. Нека за известно време да усетим какво е без тялото Христово – църквата и когато сме готови с лека ръка да я критикуваме, да се замислим колко хубаво е, когато сме заедно и се подкрепяме.

Пастор Трифон Трифонов

До всички посетители на събранията на Евангелска Петдесятна Църква – Варна

Предвид ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ въведено на територията на страната, Заповедта на Министъра на здравеопазването, Заповед № 1062 от 13.03 на Кмета на Община Варна както и препоръката на Ръководството на Съюза на Евангелските Петдесятни Църкви, считано от 13.03 до 29.03 2020г:
– Преустановява се провеждането на общите богослужения в сградата на църквата.
– Проповедта в неделя ще бъде излъчвана чрез фейсбук-страницата на църквата от 11.00 часа.
– Църковната сграда ще бъде отворена за молитва всеки ден без понеделник от 13.00 до 18.00 часа.
– Всеки който посещава църквата за молитва или съветване трябва да спазва противоепидемичните разпореждания.
– Информация за промени ще бъде своевременно публикувана на сайта на църквата

Моля, споделете съобщението до своите близки и познати, които посещават събранията на ЕПЦ Варна. Ако имате връзка с някои, които не ползват социални мрежи, моля да се свържете с тях по телефон.

Телефони за връзка: 0899801173 и 087679101

Пастор Николай Кокончев

До всички посетители на събранията на Евангелска Петдесятна Църква Троян:

Предвид ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, въведено на територията на страната, Заповед №РД-01-124 от 13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, както и препоръката на Ръководството на Съюза на Евангелските Петдесятни Църкви, считано от 13.03. до 29.03.2020г.:
– Преустановява се провеждането на общите богослужения в сградата на църквата, както и на всички останали събирания: младежки, сестрински, братски, молитвени, както и неделното училище за децата.
– Във времето на официалните богослужения църковната сграда ще бъде достъпна за лична молитва и съветване.
– Всеки който посещава църквата за молитва или съветване трябва да спазва противоепидемичните разпореждания.

Всичко това правим в дух на любов, сила и здрав разум, като отговорни вярващи в Христос и желание да пазим не само себе си, но и хората около нас.

Бог да Ви благослови! Бог да пази България!

Моля, споделете съобщението до своите близки и познати, които посещават събранията на ЕПЦ Троян. Ако имате връзка с някои, които не ползват социални мрежи, моля да се свържете с тях по телефон.

За повече и допълнителна информация: 089 851 5866

Пастор Мирослав Маринов

ОБЯВЛЕНИЕ от ЕПЦ-Русе

Здравейте, братя и сестри,
Във връзка с обявеното извънредно положение, днес духовния съвет взе решение да се преустанови провеждането на богослужения. На това основание богослуженито на 15.03.2020 се отменя, както и по-нататъшните до отменянето на извънредното положение. Неделни и седмични проповеди ще има – ще се заснемат без публика и ще бъдат достъпни за гледане тук, в сайта.
Бъдете здрави и благословени

ЕПЦ-Ямбол

Скъпи братя и сестри,

Поради обявеното Извънредно положение в страната ни и по препоръка на Съюза на евангелските петдесятни църкви, се налага да преструктурираме богослуженията си по следния начин:

1. Отменяме нашите официални богослужения в неделя, сряда и петък.

2. В неделя ще имаме само онлайн-богослужение. Какво означава това? Пастирът и един малък екип от хвалението и озвучаването ще бъдем в църква и ще проведем богослужението пред празна зала, но ще предаваме пряко по интернет, така че всеки от своя дом да може да наблюдава и духовно да участва в службата.

3. Вратите на църквата няма да се затварят и тя ще остане отключена до 16:00 ч. в неделя. Целта е, ако някой има нужда да дойде самостоятелно, просто да престои в Божия дом и да се помоли, да има възможност за това. Условието е да не се събират големи групи от хора, а най-много по двама-трима души и всеки от тях да не се задържа за повече от 15 мин. в Молитвения дом.

4. Насърчаваме вярващите да продължат да общуват помежду си чрез телефон, интернет или на малки домашни групи и да не преставаме да принасяме усърдна молитва и пост във връзка със създалите се обстоятелства.

Ние като църква се съгласяваме да предприемем тези мерки, въпреки нашето твърдо убеждение, че обстоятелствата около Коронавирус са силно преекспонирани и създалите се в обществото страх и паника до голяма степен са изкуствено генерирани. За да не се създава повече паника, решихме, че ще е по-мъдро да бъдем солидарни с предприетите мерки в обществото. Защото, ако продължим нашите богослужения в досегашния им вид, има опасност църквата да бъде посочена като виновник за разпространяване на пандемия, а това би дало лошо име на евангелските вярващи.

Преди всичко нека помним, че животът ни е в Божиите ръце!

Ние сме се посветили на Бога и сме поставили съдбата и съществуването си в ръцете на Господ Исус Христос и точно за това НЕ СЕ СТРАХУВАМЕ! Защото бъдещето и животът ни зависят не от епидемия, болести, бедствия или каквито и да е земни обстоятелства, но само и единствено от нашия Създател!
Затова, нека в това усилно време като християни, да бъдем „сол и светлина“, да насърчаваме хората и да ги водим към вяра в нашия славен Бог.

‎ХЦ Месия

Важно съобщение!
Във връзка с въведеното днес следобед извънредно положение в страната се налага да се направят значителни промени относно плануваната и така желана женска конференция Избрана 2020. За целта събитието ще се проведе при закрити врати, без присъстващи на живо хора в залата. т . е ще заснемем сесийте в празна зала и ще ги излъчим по интернет на живо. Затова моля всички да си останат в къщи и да бъдем мъдри в създалата се обстановка.

Здравейте приятели!
Сутринта след като се наспите и си вземете душ, направете си кафе и включете мобилните си устройства (компютър, смартфон или таблет). Нека заедно в молитва и хвала се присъединим към нашето излъчване на живо и да чуем Божието Слово. Използвайте тази възможност да сте цялото семейство заедно и нека посветим това време на Бога. Точно в 10:00 часа ще бъдем онлайн на адреса ни в youtube канала на църквата. Ако все още не сте се регистрирали, може да го направите.
Бог да ви благослови.

П-р Николай Марков

Във връзка с обявяването на извънредно положение в България, нашите неделни богослужения за известно време ще преминат на онлайн излъчвания. Това не е форма на страх, но на солидарност и гражданска отговорност към обществото. Насърчавам ви ежедневно да пребъдвате в молитва и да се храните с Божието Слово! Нека Господ да пази България, града ни, църквата и нашите семейства. „Мир на тебе, мир на дома ти, мир и на всичко, което имаш!“ (1 Царе 25:6).

Скъпи братя и сестри, поради наложеното извънредно положение в България и в грижа за здравето на всички нас, Богослуженията в Християнски център Шумен ще бъдат провеждани само онлайн. В случай на промяна ще ви уведомим. Молим ви всеки да се свърже с братя и сестри, с които има контакт и да им съобщи решението, което се наложи да вземем! Молим ви, да споделите това съобщение!
Бог да пази вас и хората, които обичате!

До края на месец март. В ц-ва Ново Поколенше няма да се провеждат богослужения.

Неделното богослужение на църква ,,Благовестие” ще се проведе on line и ще се излъчва на живо.
Благодат и здраве на всички!
Бог да пази България!

 

РЕШЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ЕВАНГЕЛСКА МЕТОДИСТКА ЕПИСКОПАЛНА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ
гр. София, 14 март 2020 г.

Като взе предвид въведеното от Народното събрание извънредно положение от 13 март 2020 г. и противоепидемичните мерки, предвидени в заповедта на министъра на здравеопазването от същата дата, Централното ръководство на Евангелска методистка епископална църква в България прие единодушно следното решение:

1. Преустановяват се всички публични богослужения и други събирания до 29 март 2020 г. включително.

2. При техническа възможност местните църкви трябва да предложат онлайн богослужения, които да се излъчват на живо във Facebook, YouTube или друга подходяща за целта платформа. Ако излъчването на живо е невъзможно, насърчаваме предварително записване на проповедта и публикуването ѝ на Facebook страниците на местните църкви.

3. По същия начин могат да се провеждат и библейските и молитвените часове при наличие на достатъчно интерес.

4. Съзнаваме, че не всички вярващи в нашите църкви имат възможност по този начин да участват в богослуженията. При създалата се ситуация трябва да поставим на първо място живота и здравето на църковните членове и посетители, както и своята отговорност към другите.

5. Насърчаваме членовете на църквите ни да използват това време за повече четене на Писанието и молитва, което е подходящ начин за подготовка за предстоящия празник на Христовото възкресение.

6. Нека не се предаваме на паниката, а да бъдем добър пример на хора, които не се страхуват, но съзнават отговорността за себе си и другите. Нашата вяра в Бога ни задължава да постъпим така.

п-р Даниел Топалски
п-р Михаил Стефанов
п-р Ивайло Иванов
Любен Попов

https://www.youtube.com/watch?v=n9wSj-loBFU

28 comments for “Един малък вирус, а колко много църкви затвори по света дори и без АНТИХРИСТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.