СЕПЦ обезпокоени за Пазарджик

Пастор в ромския квартал в Пазарджик, който е и общински съветник, е задържан за купуване на гласове и притежание на наркотици. Защитата му обаче казва, че доказателствата срещу него са подхвърлени. Според нея става дума за предизборен натиск, свързан с гласовете на местните роми. Каква е историята?

Вторник, 8 октомври 2024 г. В евангелска църква в ромския квартал „Изток“ на Пазарджик се провежда молитвена служба. Изведнъж в храма влизат цивилни полицаи. След бърз оглед излизат на двора, където в близък храст намират чанта с дрога и списък с имена, срещу които са написани определени суми.

Полицаите веднага арестуват пастора на църквата Сашо Ангелов. Той е и общински съветник в Пазарджик от партията Национално движение за права и свободи (НДПС) на бившия член на ДПС Гюнер Тахир. Сега Ангелов е обвинен за участие в схема за купуване на гласове и за притежание на наркотици.

Оставиха в ареста общински съветник в Пазарджик, заподозрян в купуване на гласове
Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в града се събраха привърженици на Ангелов от евангелистката църква

Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на общинския съветник Сашо Ангелов, съобщи БТА.

Той бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал „Изток“, насочена към престъпления срещу избирателните права на гражданите.

В рамките на акцията в имот в квартала, използван от Ангелов, органите на реда са открили полиетиленова чанта, в която е имало тетрадка със списъци на хора с три имена и адреси. Намерено е и голямо количество наркотици, изразяващо се в близо половин килограм суха марихуана и 110 грама амфетамин на бучки.

Предизборно послание

За ареста на Ангелов разказа първо адвокат Грета Ганева, която помага за организацията на неговата защита. Пред Свободна Европа тя определи случилото се като „политическа репресия“. По думите ѝ доказателствата срещу Ангелов са били подхвърлени, а целта на акцията срещу него е да се отправи послание: „Внимавайте за кого ще гласувате!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *