СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

МОЛИТВА В ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Всемогъщи Боже,

Ти си бдял над съдбините на нашия народ в миналото. Ти си ни благословил с тази прекрасна земя. Дал си ни Своето Слово на нашия роден език. В деня на Съединението си възстановил Своята правда.

Сега те молим, благослови нашия народ да повярва в Твоя Син, да подири спасение в кръста и да се покае от своите грехове. Помогни му да отстоява принципите на свобода, справедливост и солидарност, залегнали в Твоето Слово.

В тези смутни времена, пази ни от война, пожари, бури и наводнения. Не допускай да ни обземат страх и паника. Вложи любов и състрадание в сърцата ни към нуждаещите се.

Помогни ни да правим правилни избори и постави хора със страх от Бога в управлението на страната ни. Бъди с нашия президент и с управляващите. Давай им мъдрост, визия и смелост, за да вземат решения, които ще донесат мир, просперитет и бъдеще за България и региона ни.

Помогни ни да ценим нашето наследство, като държим не само на своите права, но и не забравяме отговорностите и задълженията си като граждани.

Нека народът ни познае Твоята воля, за да изпълни Твоите цели в Божия план за спасение на човечеството.

Амин!

п-р Т. Трифонов, БПЦ „Нов живот“ – Варна

2 comments for “СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

  1. Една чудесна статия, която обяснява толстоизма, който е повсеместно възприет от протестанството в България. Поради тази ерес протестантите на участват в Руско-турската освободителна война, а и сега, ако ни нападне например ИД деветдесети девет процента от тях няма да отидат да се бият на фронта. В такива случаи, както и в много други, чакат някой друг да свърши мръсната работа вместо тях, а те си мислят, че остават „чисти и непорочни“ пред Христос!! Нещо, което и д-р Вениамин Пеев се опитва от много време да обясни на дежурните коментатори тук!

  2. Валентине,колко гърла си готов да отрежеш на ”фронта”?!ИД с радост ще те приемат.Не си ли чел или чувал ,че Бог има слуги за всичко,както грънчаря прави съдове за почтена и непочтена употреба!Ти от кои си?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.