НСРОБ осигурява ваксини за пастори

Публикувано по молба на свещенослужители изпратили информацията до редакцията с молба за ефективно разпространение

 

Уважаеми братя пастири,

В навечерието на най-светлия християнски празник и след продължителни ограничения във връзка с ковид-епидемията, всички можем да очакваме по Великденските празници повече хора да поискат да се явят в храмовете. Заедно с радостта на свещенослужителите да се срещнат с миряните, и въпреки противо-епидемичните мерки в църквите, те ще бъдат изложени на своеобразен риск от заразяване с Ковид-19.

Така мотивиран, УС на НСРОБ, чрез неговия председател, изпрати писмо до Министъра на здравеопазването с молба за приоритетно осигуряване на иРНК ваксини за свещенослужителите в столичните храмове, както и за тези в големите градове в страната. Заявили сме първоначален очакван брой желаещи за София около 200 души общо за вероизповеданията от НСРОБ.

Постъпи позитивен отговор от страна на Столичната РЗИ, от който стана ясно, че проце-дурата е задвижена и се очаква от нас да изготвим списъци на желаещите от страна на евангелско-протестантската общност. Обръщам внимание, че идеята за изготвяне на списъци е на НСРОБ, с оглед постигане на ред и вътрешна организация.

Уточнявам, че ваксинирането:

  1. ще се осъществи с иРНК ваксини, т.е. Пфайзер-Бионтех.
  2. е отворено за свещенослужителите и техните съпруги, както и за служители в църквите, подложени на интензивни срещи с хора – по преценка на ръководителя. За деня и мястото на поставяне на ваксини ще уведомим допълнително.

Моля във възможно най-кратки срокове желаещите от столичните църкви да подадат списък, който да изпратят по електронна поща до ОЕЦ на следния имейл: be.alliance@gmail.com

Поздрави и благословения,

/подпис/

1 comment for “НСРОБ осигурява ваксини за пастори

  1. 200 заблудени ! Твърде много за християнските вярващи в България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.