Терористични атаки в Брюксел

brussels airport attacked

Проектът на Закон за тероризма е готов, до две седмици влиза в НС

ПОСЛЕДНО

  • Първи арести след атентатите в Брюксел
  • „Ислямска държава“ пое отговорност за нападенията
  • Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!
  • Борисов пуска армията за нощни учения в метрото
  • Бъчварова: Ситуацията тревожна, но няма заплаха за страната ни!
  • МВнР открива временни приемни за бедстващи наши сънародници в Брюксел
  • Две жп-гари в Брюксел възобновяват работа, централната остава затворена

ОБНОВЕНАУплашените пасажери от летището в Брюксел разказаха, че навсякъде е имало кръв, след двете бомби, които избухнаха по-рано днес. Ужасяващата сцена се е разиграла вътре в терминала вследствие на самоубийствен взрив, който отне живота на най-малко 13 души, а повече от 50 са ранени след първата бомба, която е избухнала близо до гишето за проверки на „American Airlines.“ Само 90 минути по-късно бе ударено и брюкселското метро Мелбек, където още 10 човека загубиха живота си. Според непотвърдена информация бомбите може да са били скрити в куфари. „Експлозиите бяха точно зад касите за чекиране, не мисля че е имало човек с жилетка”, разказва пасажер, който е бил на мястото. Той потвърди информацията, че е имало човек, който е крещял нещо преди самите взривове.

Belgian-authorities-have-also-stepped-up-security-at-nuclear-sites-494839Най-малко 23 загинали и близо 40 ранени при три експлозии в Брюксел, Белгия, съобщават световни агенции. Информацията все още не е потвърдена официално от властите. 13 души са загинали на летището в белгийската столица при две експлозии в рамките на няколко минути около 8 часа тази сутрин. 35 души са пострадали. Час след атентата бе съобщено и за взрив на брюкселска метростанция, близо до някои институции на Евросъюза. Всички метростанции в града са затворени, предават местните медии. В Белгия е обявена най-високата степен за опасност.

Взривовете на летището са станали в залата за заминаващи пътници. Според белгийски прокурор най-малко един атентатор самоубиец се е взривил. Източник от белгийската полиция обяви, че е имало експлозия в зоната за чекиране и че има много пострадали. Най-малко една експлозия е имало до гишетата на самолетната компания American Airlines, но информацията не е потвърдена. Белгийската телевизия RTBF съобщава, позовавайки се на свидетел, че има ранени и в безсъзнание в залата за заминаващи, срещу хотела на „Шератон”. Белгийската медия Belga съобщава, че преди експлозиите е имало стрелба и викове на арабски език.

epa05225068 width= 768x432 CeInASgUMAAf_b1

ОЩЕ по ТЕМАТА:

  • Евакуираха и сградата на ЕК в Брюксел
  • Две жп-гари в Брюксел възобновяват работа, централната остава затворена
  • Евакуираха от Брюксел краля и кралицата на Белгия
  • Беларус отказва да коментира за арестуваните заподозрени за атентата
  • МВнР открива временни приемни за бедстващи наши сънародници в Брюксел
  • Евакуират две белгийски АЕЦ
  • Цачева остава в Белгия, настояла е да се отмени спешната ѝ евакуация
  • Белгия е с най-много джихадисти на глава от населението
  • И Ердоган осъди нечовешките атентати в Брюксел
  • Евакуираха и сградата на ЕК в Брюксел
  • Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
  • Оланд: Ударът в Брюксел е удар по цяла Европа
  • Обезвредиха съмнителни предмети в Брюксел
  • Взривно устройство и в болница в Брюксел?

2 comments for “Терористични атаки в Брюксел

  1. Който иска може да чуе свидетелството на тази жена Мона Валтер от Швеция.Тя е бивша мюсюлманка от Сомалия ,която днес има мисията като новородена християнка да разпространява истината за радиакалния ислям и да събуди заспалите християни по цял свят.Миналата година имах възможността да се запозная с нея и да я слушам в Стокхолм на Публична дискусия в Община Ринкеби.Тогава тя говори за противоречията и лъжите на Мохамед в Корана, терористичните му идеи;сравни Мохамед и Корана с Хитлер и „Моята борба“.Нито една нормална майка не би дала в ръцете на детето си или да му чете за лека нощ „Моята борба“.А мюсюлманите го правят без да влагат дълбок размисъл в това ,което четат и проповядват на децата си.
    Жестока заблуда, която е превърнала инак доста интелигентните някога араби в примитивни и слепи човекомразци.
    Основата на тероризма е една и съща-Сатанизъм.ХРИСТИЯНИ СЪБУДЕТЕ СЕ!ИСЛЯМЪТ Е САТАНИНСКА ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА!
    Имам записан клип от срещата на шведски език.Ако някой ми помогне да качи превода с БГ субтитри , мога да го преведа и да го разпространим за да знаят повече хора за какво става дума.=

  2. Това, което се случва е стряскащо наистина, но то далеч не е най-страшното. Много повече, хиляди, умират днес в Сирия и Ирак например. Ние се стряскаме, защото сега е Белгия. Ако беше в Сомалия, изобщо нямаше и да обърнем внимание.
    Но по-големия проблем е, че европейските политици са слепи. И не само те, а и повечето европейци. Те продължават на инат да твърдят, че исляма е „мирна религия“, и че терористите „не са истински мюсюлмани“. Но те не познават нито исляма, нито историята на исляма, на Мохамед и на Близкия Изток. И упорито си затварят очите да я опознаят, защото не им се връзва с хуманистичните им теории.
    А факт е, че Мохамед всъщност си е бил най-откровен джихадист и терорист. Някои казват: „Ама виж, че и в християнството има Кръстоносни походи, Инквизиция и т.н.“. Да, има, но кога? Цели 10 века след Исус! И по-важното е, че Исус НИКОГА и НИКЪДЕ не е вършил нищо подобно, нито пък е учил Своите ученици да го вършат. Извода е очеизваден- че кръстоносците и инквизиторите са вършили делата си на своя глава, без да се съобразяват с Исус.
    Но случая с джихада е съвсем различен. Мохамед, за разлика от Исус, ЛИЧНО ЗАПОВЯДВА ДЖИХАД! Всеки може да се запознае с началото на Арабския халифат, и да се увери, че той съвсем не е „Приказна страна от 1001 нощи“, а е бил по-скоро подобен на Третия райх, и начина, по който е завоювал територии- също! Ако Мохамед беше роден днес, най-вероятно щеше да бъде нещо като Ал Багдади, лидера на ИД, само че по-обаятелен от него, понеже е и „пророк“.
    С други думи, ако някой иска да сравни християнството с исляма, е редно да сравни Исус с Мохамед. Защото именно Исус е стандарта за християнство- не само с думите Си, а с делата Си и с живота Си. И именно Мохамед е стандарта за ислям- не само с думите си, а и с делата и живота си.
    Оттам нататък вече е въпрос на процент доколко техните последователи ги следват- християните- Исус, а мюсюлманите- Мохамед. Някои- 20%, други, примерно 50%, други и повече. И именно затова е грешка да се сравняват двете религии, гледайки отделни техни представители.
    И така- това че повечето мюсюлмани не са джихадисти, не означава, че исляма е „мирна религия“. А означава, че просто не следват Мохамед 100%. Така както и много християни не следват Исус 100%.
    Но проблема е, че все пак всички мюсюлмани продължават да боготворят Мохамед. И докато това е факт, никога не се знае в чия глава какви корени ще пусне неговото учение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *