АТЕНТАТИ в ПАРИЖ: 129 загинали, 350 ранени при серия терористични атаки

430x431

ПОСЛЕДНО:

„Ислямска държава“ пое отговорност за атаките в Париж

В официална декларация Ислямска държава заявява, че осем нейни бойци, опасани с експлозиви на атентатори самоубийци и въоръжени с автомати, са извършили нападенията на различни, внимателно подбрани места в сърцето на Париж. Целта на нападенията бе да се покаже на Франция, че ще бъде първостепенна мишена, докато продължава сегашната си политика, се казва в декларацията на Ислямска държава

  • Кола е пробила полицейски кордон – Двама от терористите са разпознати
  • Френските граници са затворени. Франция обяви извънредно положение
  • Лондон няма да повиши нивото на терористична заплаха
  • В Париж забраниха демонстрациите
  • Френското мюсюлманско вероизповедание осъди атентатите
  • Властта призова да не пътуваме в Париж, пуска още полиция навсякъде
  • Борисов: Вече всяко кино и сладкарница са мишени!

Поредица от атентати отне живота на десетки души. Има и взети заложници. Най-малко 40 са загиналите, а ранените – 60, заяви полицейски източник, цитиран от Ройтерс. Френският президент беше на един от атакуваните обекти – „Стад дьо Франс“, където се игра мачът Германия – Франция, но беше успешно евакуиран. Френската полиция проведе операция в концертната зала „Батаклан“. Двама нападатели са убити, съобщи френската телевизия БФМ, цитирана от Ройтерс. Около сто души се намираха в похитената снощи концертна зала. Терористите, които са открили стрелба в залата, крещяли, че отмъщават на Франция за Сирия, съобщи френският канал БФМ.

paris-10a_3500550kНай-малко 60 души са били убити и десетки други ранени при серия терористични нападения тази вечер във френската столица Париж, за които все още не е официално потвърдено, че са свързани, предадоха световните информационни агенции. За някои от тях се съобщава, че са самоубийствени атаки. За момента е съобщено от полицията за два такива акта на насилие. Много от ранените са в тежко състояние. Френският президент Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната и затваряне на границите. По думите му, става въпрос за тероризъм от безпрецедентен мащаб, това, което се случи е ужасно, заяви той. Държавният глава обяви, че около Париж ще бъдат разположени военни. 

10 comments for “АТЕНТАТИ в ПАРИЖ: 129 загинали, 350 ранени при серия терористични атаки

  1. Интересно,какъв коментар ще направи п-р Киряков относно „бежанците“ в Париж?

  2. Няма две мнения, че поредният ислямистки атентат е жестока, нечовешка, сатанинска проява!
    Тя обаче трябва да ни накара да се замислим за „либералните ценности“, които владеят в европейското общество – не ни ли водят те именно към подобни зверства?

  3. Това, което се случва е наистина ужасно, особено за жертвите в тези атентати. Но за съжаление е напълно очаквано. Очевидно е, че днес Европа се е самозабравила в идеологията си за хуманизъм и човешки права, дотам, че все по-открито и директно отхвърля християнството, и приема разврата като нещо нормално. И в същото време се възгордява, че едва ли не европейските нации (има се предвид разбира се тези от Западна Европа), са „най-прогресивните“ в света. Само като отворим Библията, не е трудно да открием на много места из библейските текстове какво мисли Бог за такова поведение! И на всичкото отгоре, Европа не е като да няма знание за тези неща!
    Затова не е чудно, че се случват такива неща, напълно очаквано е Бог да разтърси Европа- в случая използвайки хора, носители на пълната противоположност на „европейските ценности“- крайно религиозни ислямисти.
    Някои казват- „война против християнска Европа“. Да, но Европа отдавна НЕ Е християнска! От християнството в Европа са останали само празни църковни сгради (даже и тях вече ги рушат, за да не „смущават“ новопристигналите мюсюлмани!), музеи, празни традиции, които някога са имали християнски корени, но днес почти никой не влага нищо християнско в спазването им, църковни общества, които следват хуманизма, теориите за човешки права и просперитет, не давайки пет пари за Библията, и… тук-там някоя малка по-будна домашна църква, тук-там някой по-буден християнин. И това е всичко от т.нар. „християнска Европа“!
    Ако Европа беше наистина християнска, тези атентати просто нямаше да се случат. Европа нямаше да бъде залята от мигранти-мюсюлмани, които все по-открито си казват каква им е целта (и не, не си мислете, че мигрантите са „лоши“, и искат да направят зло на Европа, напротив- те идват с пълното убеждение, че ще помогнат на Европа да „влезе в правия път“, и че това, което правят, е добро за Европа). И ако Европа беше наистина християнска, тя би имала и християнска мъдрост да отсява кога наистина идват хора, нуждаещи се от помощ, и кога идват откровени завоеватели. Би поставила ясни пресяващи правила и закони, чрез които да е ясно кой идва, с каква цел, какво може и какво не може да прави, като дойде.
    Ако Европа беше наистина християнска, не исляма би влязъл в Европа, а обратното- благовестието за Христос би обхванало целия Близък Изток и Северна Африка! Ако Европа беше наистина християнска, тя не би говорила за „равноправни религии“, слагайки в това понятие и християнство, и ислям, и всички други религии накуп.

    Не че Бог не може да унищожи ИД и исляма като цяло- да, Той може, и ще го направи. Но защо да го прави сега? За кого? За самозабравилите се европейци ли?

    И така, сега остава единствено да се надяваме, че европейците ще се събудят и ще се обърнат отново към Господа. Що се отнася до исляма- да, той е обречен, и досега отдавна би приключил съществуването си (или най-много би останал като някаква изолирана секта из пустините на Близкия Изток). Колкото и страшен да изглежда, той е раздиран от вътрешни противоречия, в самата си основа, както е и нормално за всяка лъжа всъщност.

    Що се отнася до истинските християни обаче- за тях има една добра новина: около тях всичко може да бъде разтърсвано от всякаки бедствия (и така и ще бъде, както е пророкувано), но Бог ще ги опази от тях. А това, което е наша отговорност, е да се стремим към спасение на колкото може повече хора около нас- без значение дали са мюсюлмани, или атеистични европейци.

  4. Числа 33:55 Но ако не изгоните от пред себе си жителите на земята, тогава ония от тях, които оставите, ще бъдат тръни в очите ви и бодли в ребрата ви, и ще ви измъчват в земята, в която живеете.
    Според исляма,ако една територия не може да се завладее с война,се завлядява чрез разселване.Точно това правят сега мюсюлманите,в желанието си да завладеят Европа.
    И нещото,което мюсюлманите знаят,но не го декларират,че текстовете за мир в корана са от времето,кагато Мохамед е бил „никой“,и те не важат.Следващите стохове за джихад и война срещу неверниците,са актуални и те важат и обезсилват първите.Тези стихове Мохамед е казл,когато вече е „някой“,и е завладял много територии.
    И на мен ще ми е интересно новият коментар на п-р Киряков.

  5. Да, относно исляма и Корана, истината е, че самия ислям изобщо не е мирна религия. Някои казват, че днешните джихадисти „позорят исляма“. Но това не е вярно, напротив, ТЕ са най-истинските мюсюлмани, те най-стриктно спазват написаното в Корана, и са най-истинските последователи на Мохамед. Който не иска да приеме това (а аз знам че за много хора е трудно да го приемат, понеже са възпитавани в „политическа коректност“, и други т.нар. „ценности“), нека си припомни историята- какво е началото на исляма? А какво е началото на християнството? Разликата е ОЧЕИЗВАДНА и много показателна! Всъщност обикновено точно началото на една религия, идеология или движение показва най-точно същността му, понеже е най-близо във времето до своя основател.
    Християнството започва с мир (няма никакви завладявания, никакви убийства от страна на християни!), с гонения против самите християни, с чудеса, знамения, и множество свидетелства за идването на Божието царство.
    А как започва исляма? С тотална война, убийства и геноцид над завладените територии. Всичко това още докато основателя на исляма- Мохамед, е още жив. И това ако не е очеизваден знак за същността на т.нар. „мирна религия ислям“, аз не знам как по-добре да го опиша. Просто хората са забравили историята, или понеже са минали толкова векове, на тях агресията на нововъзникналия Омаядски халифат им се струва като една от „приказките на Шехеразада“.
    Всъщност разликата между тогавашния първи халифат, и днешната ИД е само в оръжията, които се използват- тогава са се ползвали мечове, копия и стрели, а днес- автомати Калашников и бомби.
    Да, векове по-късно мюсюлманите „се кротват“, знаем за „златните векове“ на мюсюлманска Испания, за Харун ал-Рашид, за арабските учени и пътешественици от Средновековието. Но това, векове след Мохамед, всъщност не е нищо друго, освен отклонение от Корана и от корените на исляма.
    Също както и кръстоносните походи и „Светата Инквизиция“, векове след идването на Христос на Земята, са отклонение от библейските принципи, и съответно от корените на християнството.
    Но сега наистина са най-последни времена, и явно както християнството, така и исляма, се завръщат към своите корени…

  6. И п-р Киряков и Страхил Иванов не само защитаваха клетите „бежанци“ ами и нападаха всеки който не ги приемаше , помня видеото което беше публикувано тук на Киряков преди време, не можах да го изгледам до края защото нападаше такива като мен “ несъгласни с приемането и обгрижването на уж сирийски бежанци “ а Страхил Иванов изливаше недоволството си срещу мен във фейса защото не търпеше друго мнение, но понеже изтри мой коментар който не съдържаше обиди или цинизми и го махнах от фейс групата си. Е… , още ли сте загрижени за хора изповядващи радикален ислям . Защото мен не ме е грижа за тях , и не ми пука и да ме осъдите .Аз съм човек с мнение , и не съм нито американофоб или русофил ,не искам нито да сме гето на Америка( в момента сме ) нито 16 република на Русия , Аз съм българофил.Пари не получавам по разни протестански програми.Не съм ходил никога в Америка като нашите пастори които си идват от там с пълни джобове с пари за да съм американофил и русофоб. Мен ме е грижа за християните ,мен ме е грижа за България. Вече имам приятел сириец който е католик .Той отдавна живее в БГ и от него научих много истини. Слава Богу тези истини ми помогнаха да не бъда сляп като вас а само ми затвърдиха позицията относно така наречените “ сирийски бежанци“ . Сега не съжалявам за трудностите през които минах защото ако Бог беше допуснал да мина по лекия път и да се облажа от “ кацата с американски и западен мед“ сега щях да пея друга песен.

  7. клиповете на ислямска държава ca снимани в Холивуд

  8. Властта предлага глоба и затвор за обидни политически коментари Сега съществуващият чл. 162 ал. 1 гласи: „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“. Министерството иска да се добави „или политическа принадлежност“. Така ще се даде възможност на прокуратурата да разследва критики по адрес политически субекти, както и медиите, в които се случва това.Изменението се прокарва покрай т. нар. антитерористично законодателство, чиято цел е да се въведат наказания за обучение в тероризъм и преминаващи през България привърженици на радикални групировки. В мотивите пише, че по този начин ще се предотврати пропагандата към „престъпни посегателства на религиозна или политическа основа“.

  9. Вчера,влязох от Белгия във Франция и минах през Париж по т.н.А86,която може да се каже,че прекосява Париж през центъра.
    Не е вярно,че границите са затворени.Днес през Бордо влязох в Испания.
    Вярно,има засилено полицейско присъствие,но нещата се нормализират.
    Повече от 45минути ми отне минаването от единия до другия край на Париж,но на всякъде беше видимо спокойно!
    Днес и в Испания имаше кордон от въоръжени с автомати много полицаи и минаването на границата ставаше бавно,но повече спираха и проверяваха леки коли.
    Френската полиция въобще не е за подценяване!Това е изключително любезна и културна нация и ще вземат необходимите мерки за да се неутрализират всички дивашки елементи!
    Да не забравяме,че Франция е единствената нация с най-много мисюлманско население в Европа!
    Всяка търпимост и толерантност си има граници!

  10. Крайно не ечтични изказвания от страна на кооперативчето Влаев-Маринов. От една кумува срама към загиналите поне. Брат Киряков ви е отговорил с тактично и интелигентно дясно круше в специално видео по въпроса. За сведение на пишещия неграмотно А86 минава на 20 километра в страни от Париж горе долу колкото летище Дегол. Още миналия век беше забранено на камиони да минават през града ама явно ходил до Рим но папата не видел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *