ОПОЖАРЕНА е евангелската църква в Гара Елин Пелин

п-р Томи Караколев | email: tommyk@mail.bg | Skype: tom12345677

OUR BURNED CHURCH!!!-08.06.2015–ИЗПЕПЕЛЕНАTA НИ ЦЪРКВА- 08.06.

Скъпи Приятели , братя и сестри, Вчера към 21.00 нашата църква в гара Елин Пелин, България , църква СТРОЕНА С ГОДИНИ ДОБРОВОЛЕН ТРУД И СРЕДСТВА, беше опожарена до неузнаваемост от неизвестни досега, очевидно враждебно – атеистично настроени хора. В църквата вече не можем да провеждаме Богослуженията си и сме вече на улицата! Моля ви молете се за нас и ако иска някой да ни помогне с каквото може ще му бъдем безкрайно благодарни!!! За подробности ми пишете или се обадете . Бог да върне хилядократно това, с което ни помогнете в този труден за църквата ни момент! Благодаря, пастор Томи Караколев

Dear friends, brothers and sisters in Christ, Yesterday at 21:00 our church building in Elin Pelin, Bulgaria, Europe, was burned beyond recognition of previously unknown, apparently hostile – atheistic minded people. The church can no longer conduct Worship services and we are already on the street! Please pray for us and if anyone wants to help us with whatever you have will be grateful !!! For details contact me on email or call Skype. God back a thousandfold that which help us in this difficult moment for our church! We build this building for a long years and now for a few hour is gone! Thank you and God bless you, your Pastor Tommy Karakolev, Bulgaria.

gara elin pelin church 5

 

gara elin pelin church 14

gara elin pelin church 17

gara elin pelin church 16

gara elin pelin church 15

gara elin pelin church 12

gara elin pelin church 11

gara elin pelin church 10

gara elin pelin church 9

 

gara elin pelin church 7

gara elin pelin church 6

gara elin pelin church 3

gara elin pelin church 13

gara elin pelin church 1

gara elin pelin church 2

24 comments for “ОПОЖАРЕНА е евангелската църква в Гара Елин Пелин

  1. Бог да им покаже милост, че живота е много кратък и скоро са пред Него!

  2. НАИСТИНА МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА СТАНАЛОТО С МОЛИТВЕНИЯ ДОМ.В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕНТ ЗА ВАС АЗ СЕ ЗАСТЪПВАМ В МОЛИТВА ЗАЕДНО С ВСИЧКИ ВАС.
    ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ДА ВИ ПОМОГНА С КАКВОТО МОГА СПОРЕД
    ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МИ.
    БОГ ДА ВИ ДАДЕ СИЛИ В ТОЗИ МОМЕНТ.

  3. ДРЪЖ МЕ В ТЕЧЕНИЕ НА НЕЩАТА И МИ ПИШИ КАК МОГА ДА ВИ ПОМОГНА.

  4. Ооо, Томи!! Много тъжно ми стана … Моля се за теб и църквата! Бог да ви върне седмократно това, което врагът е откраднал!!

  5. Da shte ima razsledvane sas sigurnost koeto obache ne moje da varne izgorialoto!

  6. Много съжалявам за случилото се! Това с което мога да помогна е с компетенцията си на строителен инженер конструктор да разработя безвъзмездно проект

  7. Според мен извършителите са по скоро фанатизирани православни от колкото атеисти. Вероятно това действие е предварително планирано и изпълнено от хора които вярват, че служат на Бог. Моя съвет към всички пастори, които имат неохраняеми църковни сгради …See More

  8. В трудните моменти Бог ни учи да бъдем заедно, да търсим единство мужду братята за да живеем добри дни на земята, и да не губим вяра, защото той е с нас. Ако искате да правите кампания за събиране на срества мога да се включа. Бог в вас и неговият мир да е над вас.
    Амин.

  9. Нека пребъдваме всички в молитва, а който има с какво да помогне. Xубаво е, ако някой има идеи за да се реши какво да се прави за да се разбере от какви неща има нужда и всеки с каквото разполага да помогне. Идея-списък с необxодимости-действие. Това е.

    Нека да сме готови и за изобличение от Господ да не би това да са последствия.

    Бог да благослови всички от тази църква, да ги изчисти и благослови във всичко и нека това съдейства за добро.

  10. Наистина това е труден момент, и аз също заставам зад вас- въпреки че не се познаваме, ние пак сме част от едно и също Христово тяло. Но едно нещо мога да кажа- насърчавам ви да погледнете на този случай от по-различен ъгъл. Тези хора са изгорили сградата, но не и църквата, защото ВИЕ сте църквата, и вие знаете това. И тези, които са изгорили сградата, даже и не подозират, че това е допуснато от Бог, и то не се е случило без Неговия контрол. С това явно Бог иска да ви насочи към нов етап на вашия растеж. Ето какво конкретно имам предвид (и за това четем не един пример в Новия завет): Сега вие нямате сграда. Но можете да се събирате в много и различни домашни групи, у различни братя и сестри, част от вашата църква. А това пък изисква повече служители, които да водят тези малки домашни групи. Не означава ли това, че Бог ви води именно към това- да има повече такива служители? А пък всяка една от тези домашни групи да расте, и да ражда нови и нови домашни групи, не само в Елин Пелин, а и на много други места? Не е ли била точно такава църквата от 1 век, за която всички четем, и харесваме? В Деяния на апостолите четем как християни са се събирали в една голяма група, но Бог повдига гонение, те се разпръсват, и така благовестието се разпространява. Бог понякога така ни раздвижва нас, християните (между другото, аз съм в Китай, и тук също стават такива неща, макар и не точно пожари- християните се раздвижват, събуждат се, и става растеж). Не винаги е приятно, но пък сме предизвикани към много нови и добри плодове. И така- врагът може да си мисли, че ви е направил голямо зло, но не подозира, че Бог може да го обърне в още по-голямо добро, за Божия слава.
    Бих ви насърчил да помислите върху това.
    Бог да е с вас!

  11. Neka Nashiqt Bog izqvi silata na negovata blagodat. S kakvo mojem da pomognem ot Luxembourg

  12. Искам да Ви насърча , че добре е да се молим за този случай от опита на един мой брат в Господа мога да разкажа нещо и то важно .
    През 1990 година построил църква с собствени пари и е доста голяма. Дал всичко от себе си , имота си , който е имал даже и имота на своите родители. Докато е строял не невярващи , а вярващи са идвали и са събаряли църквата и стените всяка вечер. И така той остана да пази църквата си в студените мрачни дни към минус 25-30 градуса . Вали, вее над него той седял там . Никой не му е помагал , даже и самата църква му се е присмивала,че строй без да има пари . Като началният му капитал бе 4 лева. Но така или иначе е построил. Когато завърши сградата . Наложи се да живее там . Сменил си е жителството,адреса и т.н. Но какво отново стана ; Посред нощ няколко вечери повярвали са хвърлили бензин на него и детето му , за да го махнат понеже не бе местен и го считаха за езичник. И като не успяха го вкараха в ареста и му отнеха и гражданството ……
    Нещата са много сериозни с него…….
    Какво искам да кажа ; че проблема не идва от вън , а от вътре , в това съм сигурен 100% . Света малко или много има страх от Бога , но закоровялите сърца НЕ !
    Мога само едно да кажа ,че нещата , няма да достигнат до тук , това е само началото. Предимно става въпрос за пастора , а не за миряните.
    Имайте ми доверие ,че проблема е сред Вас не е от вън. България е една и съща на всякъде , не искам да цитирам къде се намира , не искам да ги рекламирам , като герой срещу Бога….!

    По добре пастора да се стегне и да се пази. Мой личен съвет не е угоден на някои повярвали , ако мога така да го кажа.
    Моля за хиляди извинения , за казаното от мен.
    Но ще се моля за станалото , това е което мога да направя за момента.

  13. Напълно съм съгласна с Красен Желязков. Изгоряла е сграда, църквата са хората. Не сте на улицата събирайте се по домовете,подкрепям ви в молитва. Ако публикувате IBAN на сметка ще позволите повече хора да се вклучат и ви подкрепят. Господ да ви благослови

  14. Не е било така през първия век Красен Желязков съжлавям че ще ти го кажа въпреки че често пишеш доста свестни неща. В първия век църквата се е събирала по 3000 и 5000 в храма. Пише го в началото на деяния. Хипотеза домашна църква” не е библейски. Особено домашните групи в ромския етнос водят само да разделения. Сестричката пък дето се е изказала пред мен явно никога не е била при брат Томи. В Елин Пелин ще им трябват поне 20-25 къщи за да могат да имат неделно събрание.

  15. Да брат Иване, събирали са се в Храма, но САМО в Ерусалим, по чисто физически и географски причини. Но в езическите провинции на Римската империя това няма как да е било възможно, още повече, че според римските закони християните не-евреи са били задължени да се кланят и на римските богове (за разлика от евреите, на които им е било позволено да не се кланят), съответно те са били принудени да се събират нелегално- което прави абсолютно невъзможно да е имало големи събрания в големи зали или стадиони. И въпреки това, както виждаме написано, пак за християните от онова време има много добри свидетелства.
    Не е проблема в домашните църкви- не формата на събиране причинява разделения, а липсата на здраво учение, както и вмъкването на хора, търсещи своето си, вместо това, което е от Бог.
    Единството не се състои във физическото събиране на много хора на едно място (то в един момент става и невъзможно, колкото повече расте броя на хората)- ние можем да бъдем единни и без да се събираме всички заедно физически (Библията свидетелства за това, и аз също свидетелствам), просто ако сме се организирали конкретно според словото от Ефесяни 4:1-16 (в което не се говори за физическата форма на събирания, а за духовната основа за единство).

  16. Ами хубаво сте бъде да напишете данните на църковното ансточтеслтво:

    Име
    IBAN
    BIC
    Име на банката

    за да ни помага Господ трябва да си помагаме и ние! За тази ли църква е дарил дядо Добри? Защото по новините се съобщава за неговото дарение, но не и за самата църква и нуждите и!

  17. Скъпи Приятели , братя и сестри, свържете се с Томи Караколев-главен пастор (tommyk@mail.bg) за номера на сметката , която ползваме за църквата и започването на ремонта след пожара. Изключително благодаим на всеки който се включи в това благородно дело в този труден за нас момент! При пращане на средства нека да се пише следният текст: „За опожарената църква в Елин Пелин.“ Това ни трябва за счетоводството после. Бог да върне хилядократно това, с което ни помогнете в този труден за църквата ни момент! Благодаря ви изключително много! Само да поясня въпроса за дядо Добри, той живее в с. Байлово , което е нализо до Елин Пелин, но той никога не е дарявал пари на Евангелска църква, където е доказано , че светлината им в Бога е мнооого по голяма! Той дарява само на православните църкви !, Бог да го благослови , защото зложелатели и него го обираха няколко пъти! Пастор Томи Караколев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *