Папа Франциск: Религиите трябва да се обединят

Pope-Francis
Папа Франциск направи изненадващо посещение на будистки храм в Шри Ланка вчера в края на посещението си, при което заяви пред огромни тълпи, че религиите трябва да се обединят, за да помогнат да се изцерят раните от войната в страната, предаде Ройтерс. Единственото друго посещение на папа в будистки храм е от 1984 г., когато папа Йоан Павел Втори беше на посещение в Тайланд.

16 comments for “Папа Франциск: Религиите трябва да се обединят

  1. Религията е нещо уникално, което човек приема със сърцето и душата си, но и с разума си. Всички религии могат да се обединят около морално-етични каузи – сътрудничество при възпитанието, проповядване на мир, подпомагане на бедните хора, проповядване на толерантност и уважение към другомислещия….Но според мен …човек за да се съгласи на обединение на църквите…това означава….да отстъпи от основни принципи на уникалната си религия, която исповядва и да приеме някаква обединена религия, която вече ще има променени принципи….А тези църкви, които желаят да живеят добронамерено с другите, но не желаят да се обединят…какво ще последва? Нова инквизиция, гонение, преследване…? А и как ще стане това? Обединението не става по административен или насилствен път….А и има доколкото си спомням специален международен закон/към ООН/, който дава право на всеки човек да вярва, да не вярва или пък ако желае да си смени религията, ако е убеден, че е научил нещо различно, което ще го направи по-щастлив…

  2. Всичко върви закономерно или библиомерно, т.е. така както хронологично е описано в Библията.
    По-добро доказателство, че тази Книга е вярна и Боговдъхновена от това, че пророчествата се изпълняват няма!

  3. Този блог израства а с него и читателите му и се дискутират теми които имат глобално значение за църквата. В началото се повтаряха тривиални богословски теми които с просташко каране между братята – особено по гордите които се докачат на самочувствие.
    Непосредствено след избора на новия папа се видя че той ще обединява религиите. Мнозина тук спориха обратното колко бил по-духовен от предния. Е, видяха се че грешат.
    Сега същите тези хора които са против обединяването на църквата са решили че исляма заимствал от мохамеданството идеи. Та не е ли едно и също дали сега ги обединява папата или преди хиляда години са се обединили с масоните в Ерусалим.
    Имам да споделя и по другите въпроси но като гледам как се амбицират някои от братята които пишат предпочитам да си гледам старините. Църквите ни трябва да израстват а не да бъдат заблуждавани.

  4. Сега ако трябва да сме точни опитах се да обясня на колежката съфорумка че не само историята но и логиката и куца. Не може исляма да е заимствал от католицизма и днес да не се обединяват. То е логично просто. Но тя вместо да каже да сгреших, продължава да се обяснява за папата и Мохамед.
    Пасторите и те са толкова информирани колкото пасомките си. Чак сега разбрали че в Шарли Ебдо печатали карикатури против Бога. Абе вие пасторите туй нещо вестника само в тоалетната ли го използвате? Нали преди няколко години тези карикатури предизвикаха най-големите протести в Европа. На коя планета живеете бе хора? Седнете прочетете някоя книга или вестник а не само да си говорите с извънземните в тоалетната.

  5. Всеки християнски лидер е пример за хората, които очакват от него Божието слово.
    Ако християнски лидер влезе в езически храм, от това следва, че и последователите му могат да ходят там.
    Въпросния водач на стадото разбира ли опасността християни да загубят Христос от погледа си, докато посещават богослуженията на езическите си приятели.
    И как ще разберат езичниците, че нямат достъп до вечния живот без Христос при това папско поведение? Възмутена съм!!!

  6. Николакева е напълно права с това което е написала. Не само че губят Христос от погледа си ами почват да търсят исторически съюз между католицизма и исляма и приравняват вярата на спиритичен сеанс. Българите сме с една богата християнска традиция и не бива да се подаваме на такива евтини спиритически трикове.

  7. Това е учението на икуменизма където всички религиозни учения са в едно

  8. Нали за това беше дошъл и тука?

  9. Абе контекста и цялото изречение, дето го е казал папата никой ли не ги гледа? И на мене много либерален ми идва, ама дайте малко по-сериозно!

  10. Това е така наречената „Екумения“

  11. Нека да си спомним за цар Соломон, който проявявайки толерантност към езическите си жени, допусна идолопоклонство и голямо отстъпление на Божия народ. По същия път върви икуменизма, чиято движеща сила е папството. Бог заповядва да не се покланяме на чужди богове и дори имената им да не споменаваме, а папата ни призовава да се обединим с тях. Така католическата църква потвърждава ясно, че не служи на Живият Бог. Който е разумен, ще разбере на кого служи.

  12. иии какво общо има аллах, буда, кришна с Нашият Велик и истинен Господ Исус Христос, какво общо има тъмнината със светлината??? това е чисто сатанинска приумица, за да се заличи чистото християнство. Кой седи на два, три стола едновременно?

  13. Духът на Антихриста настъпва

  14. да Роси това е болезнената истина, тежко и горко ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *