Пастор е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос

Пастор в Хасково е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос 3 месеца след като е ръкоположен „под Божието водителство чрез пастир Пламен Ганчев – зам. председател на Съюза на Евангелските Петдесятни Църкви в България и пастир Янчо Ганев – член на ръководството на СЕПЦ.“Решение на ръководството на СЕПЦ в България (MP3) | Проповедта послужила за освобождаване от длъжност  (MP3)

Красимир ЧЕНДОВ
СЕПЦ Рефoрмация – ХАСКОВО

Съзнанието ми отказва да го приеме. Не вярвам на това, което чувам… Мислех си, че вече нищо не може да ме изненада. Надявах се да не е истина. Но уви…

Целта ми не е да ви информирам. Рано или късно това вече няма да бъде новина. Има го във интернет пространството. И аз го научих от там. А именно – пастир на регионална евангелска петдесятна църква въобще не е християнин!!! И не го крие!!! По-скоро се гордее… Проповядва го и чака всички ние да се поправим. Христос не бил Бог, казва „брата”. Не бил роден и от девица. Ада е мит и всички неминуемо ще бъдат спасени! Библията не била Божие Слово, а кръвта на Агнеца нямала стойност. Вече 2 години получавал „факсове“ отгоре и имал доктрината на „Свидетелите на Йехова”, заключи съюзното ръководство. С не по-малка сила той можеше да бъде мюсюлманин, будист, сатанист… качен на амвона.

Идва ми да крещя!!! Защо ли? Та нали всеки може да обърка. Така каза и председателя на СЕПЦ п-р Иван Врачев и сигурно е прав. Само че в случая въпросния човек е дошъл с ясната мисия да проповядва своята религия в църквата и след двугодишно „служение”, на 01 април 2012 г. (само преди 3 месеца), приема да бъде ръкоположен за пастир. Този човек ясно осъзнава тежестта на решението си. Прави го съзнателно, умишлено с цел да руши Царството.

Нека назовем нещата с истинските им имена. С тези си действия той е отворил врата за дявола, контактувайки с нечисти духове, получавайки налудничави откровения, облечен във духовна власт, внедрен от сатана, той е въвел църквата в духовно блудство и чародейство. Този човек е вършил мерзости като е раздавал Господна трапеза, помазвал е хора (предполагам), имал е духовната власт да се моли в събрание, да поучава. Увлякъл е голяма част от църквата…

Ще бъде престъпление ако кажем, че проблемът е единствено в букви и доктрини. Този човек е нанесъл огромни духовни поражения. Бедата не е там, че някой някъде се е объркал. Това се е случвало и ще се случва. Страшното е, че ги няма божиите мъже. Тези които да разпознаят духа на човека. Те просто не са си на местата. Липсват…

Как иначе да си обясня, че за 2 години и половина никой няма да усети, че нещо липсва? Или по-точно, че Някой липсва. Кой е този Някой ли? Ами този, който е Началото и Края на всичко – нашия Господ Исус Христос! Това ми е трудно да го смеля. Не мога да си представя хваление, поклонение и молитва без Христос. Не мога да си представя проповед без основните християнски доктрини… Всъщност мога… приказка за лека нощ. И аз съм ги слушал. Доста време. СТИГА!

Излишно е да се питам дали е слизало Божието присъствие реално на това място? Имало ли е помазание и кръщения в Духа, освобождение, изцерения? Каква е била атмосферата? Тези неща май отдавна са отживелица.

Това ми напомня за историята на Самсон. Той не разбра кога Господ се беше оттеглил от него. Христос Го няма отдавна и никой не е разбрал. На никой не му прави впечатление. Това не е ли най-страшното нещо което може да постигне църквата?

Тук ми става още по-страшно. Питам се, на колко ли места Бог просто го няма? И никой не усеща! На колко ли амвони стоят мними „божии помазаници” или бивши служители на Държавна Сигурност (не искам да зачеквам и тази тема), които обслужват чужди духовни интереси. Сякаш е все тая на кого ще поверя душата си. Трябва ли да приемаме, че щом някой е там – значи Бог го е поставил? Уви, историята отново ни опровергава. Страшно!

Не мога да не се попитам как този човек влезе в „служение“? Кой имаше водителство от Бога да го доведе да стане пастир не само на църква, но и на регион от църкви? Не трябва ли съюзното ръководство да знае, преди някой, някъде да поеме църква? А духовния съвет как го прие?

Не твърдя че съм непременно прав. И на мен ми се иска това да не беше истина. За съжаление получихме отново поредния „петдесятен” шамар. И в случая сме си виновни ние. Дано си извлечем поуките. Защото слепец, слепеца ако води, ямата е неизбежна!

Моите уважения към преданите работници на Бога. Към хората, за които работата в Царството е призив и служение. Пастирите, които са отдали живота и силите си в служба на Господа. Техния плод ги следва още на тази земя. Ползата от техния труд могат да видят всички и да прославят Бога

104 comments for “Пастор е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.