Пастор е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос

20.07.2012
Пастор в Хасково е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос 3 месеца след като е ръкоположен „под Божието водителство чрез пастир Пламен Ганчев – зам. председател на Съюза на Евангелските Петдесятни Църкви в България и пастир Янчо Ганев – член на ръководството на СЕПЦ.“Решение на ръководството на СЕПЦ в България (MP3) | Проповедта послужила за освобождаване от длъжност  (MP3)

Красимир ЧЕНДОВ
СЕПЦ Рефoрмация – ХАСКОВО

Съзнанието ми отказва да го приеме. Не вярвам на това, което чувам… Мислех си, че вече нищо не може да ме изненада. Надявах се да не е истина. Но уви…

Целта ми не е да ви информирам. Рано или късно това вече няма да бъде новина. Има го във интернет пространството. И аз го научих от там. А именно – пастир на регионална евангелска петдесятна църква въобще не е християнин!!! И не го крие!!! По-скоро се гордее… Проповядва го и чака всички ние да се поправим. Христос не бил Бог, казва „брата”. Не бил роден и от девица. Ада е мит и всички неминуемо ще бъдат спасени! Библията не била Божие Слово, а кръвта на Агнеца нямала стойност. Вече 2 години получавал „факсове“ отгоре и имал доктрината на „Свидетелите на Йехова”, заключи съюзното ръководство. С не по-малка сила той можеше да бъде мюсюлманин, будист, сатанист… качен на амвона.

Идва ми да крещя!!! Защо ли? Та нали всеки може да обърка. Така каза и председателя на СЕПЦ п-р Иван Врачев и сигурно е прав. Само че в случая въпросния човек е дошъл с ясната мисия да проповядва своята религия в църквата и след двугодишно „служение”, на 01 април 2012 г. (само преди 3 месеца), приема да бъде ръкоположен за пастир. Този човек ясно осъзнава тежестта на решението си. Прави го съзнателно, умишлено с цел да руши Царството.

Нека назовем нещата с истинските им имена. С тези си действия той е отворил врата за дявола, контактувайки с нечисти духове, получавайки налудничави откровения, облечен във духовна власт, внедрен от сатана, той е въвел църквата в духовно блудство и чародейство. Този човек е вършил мерзости като е раздавал Господна трапеза, помазвал е хора (предполагам), имал е духовната власт да се моли в събрание, да поучава. Увлякъл е голяма част от църквата…

Ще бъде престъпление ако кажем, че проблемът е единствено в букви и доктрини. Този човек е нанесъл огромни духовни поражения. Бедата не е там, че някой някъде се е объркал. Това се е случвало и ще се случва. Страшното е, че ги няма божиите мъже. Тези които да разпознаят духа на човека. Те просто не са си на местата. Липсват…

Как иначе да си обясня, че за 2 години и половина никой няма да усети, че нещо липсва? Или по-точно, че Някой липсва. Кой е този Някой ли? Ами този, който е Началото и Края на всичко – нашия Господ Исус Христос! Това ми е трудно да го смеля. Не мога да си представя хваление, поклонение и молитва без Христос. Не мога да си представя проповед без основните християнски доктрини… Всъщност мога… приказка за лека нощ. И аз съм ги слушал. Доста време. СТИГА!

Излишно е да се питам дали е слизало Божието присъствие реално на това място? Имало ли е помазание и кръщения в Духа, освобождение, изцерения? Каква е била атмосферата? Тези неща май отдавна са отживелица.

Това ми напомня за историята на Самсон. Той не разбра кога Господ се беше оттеглил от него. Христос Го няма отдавна и никой не е разбрал. На никой не му прави впечатление. Това не е ли най-страшното нещо което може да постигне църквата?

Тук ми става още по-страшно. Питам се, на колко ли места Бог просто го няма? И никой не усеща! На колко ли амвони стоят мними „божии помазаници” или бивши служители на Държавна Сигурност (не искам да зачеквам и тази тема), които обслужват чужди духовни интереси. Сякаш е все тая на кого ще поверя душата си. Трябва ли да приемаме, че щом някой е там – значи Бог го е поставил? Уви, историята отново ни опровергава. Страшно!

Не мога да не се попитам как този човек влезе в „служение“? Кой имаше водителство от Бога да го доведе да стане пастир не само на църква, но и на регион от църкви? Не трябва ли съюзното ръководство да знае, преди някой, някъде да поеме църква? А духовния съвет как го прие?

Не твърдя че съм непременно прав. И на мен ми се иска това да не беше истина. За съжаление получихме отново поредния „петдесятен” шамар. И в случая сме си виновни ние. Дано си извлечем поуките. Защото слепец, слепеца ако води, ямата е неизбежна!

Моите уважения към преданите работници на Бога. Към хората, за които работата в Царството е призив и служение. Пастирите, които са отдали живота и силите си в служба на Господа. Техния плод ги следва още на тази земя. Ползата от техния труд могат да видят всички и да прославят Бога

Tags: , , , , , , , , ,

104 Responses to Пастор е освободен от СЕПЦ защото отрича божествеността на Христос

 1. Alexander on 29.09.2012 at 10:48

  Тази цтрква от край време е паднала твърде ниско (а църквата са хората в нея). Защо не се замислите за това, че там винаги се случва нещо с ръководителите на тази църква. Георги и Станислава Ялъмови гонеха хора от по време на събрания, държаха се като Хитлер, нищо не се правеше с любов и тъй като нямаше друга църква, в която хората да искат да отидат стояха и търпяха безумията на пастора и най-вече на жена му! Когато една жена разказа за измамите и как парите от църквата изчезват и се харчат незнайно къде, тя беше изгонена най-безцеремоннно, защото пастора и жена му не можаха да оправдаят липсата на парите! След това идва друг пастор, който отрича Исус! Няма как тази църква да има благословение, при положение, че хората в нея са религиозни, а не вярващи! Няма как да има наши и ваши и да очакват Бог да бъде в техните събрания. Няма как да е пълно с лицемерие и надмощие на семейство Илиеви (Антон Илиев, който стои там независимо от всичко в очакване да бъде издигнат като пастор, въпреки, че в тази църква вече са останали фамилия ИЛИЕВИ и още няколко възрастни жени и мъже. Пълен разпад. Но ще става и по-зле , докато хората в тази църква не се смирят и не осъзнаят, че над тям има БОГ, над тях има един, койото е по-велик, по-умен, по-красив и е единствен!!! Там лицемерите са много и аз призовавам да се молим за тези хора, защото ако искат Бог да промени живота и църквата им, трябва да се застъпим за тях и наистина да се молим усърдно !!!

 2. Marinov Luben on 02.12.2012 at 16:58

  Тази тема не трябва да се захвърля в архива.Напротив!Изследвайки създалата се ситуация( и изводите за причините),може да се предотвратят подобни катастрофи в други събрания.Позволете ми,като начало да задам два въпроса:
  1.Евгени Ценов,случайно ли е изпратен в ЕПЦ „Извор на Живот“-Хасково?
  2.Как е възможно събрание,което е преминало успешно през годините( и по време на гоненията 1944-1990г.)-да бъде съсипано след демократичните промени!?…

 3. Мариан Митев on 04.12.2012 at 12:55

  Към Любен Маринов:Прав сте брат Любен, че тази тема не трябва да се захвърля и заравя
  в архива по стар български обичай и манталитет „Всяко чудо за три дни“ и каквото било било…
  Не трябва да е така защото по този начин нищо не се променя.
  На въпросите, които сте поставили едва ли някой ще се ангажира да отговори честно,прямо
  и открито…? Аз лично смятам, че отдавна в нашите така наречени петдесятни среди думи, като искрено и открито говорене, прозрачност, назоваване на нещата с истинските им имена са несвойствени
  и нетипични и системата ги отхвърля.Нещо, като автоимунно заболяване. Тялото реагира с алергична реакция на добрите и полезни неща, които имат за цел да го предпазят от вредители.
  Колкото и клиширано да прозвучи само Бог знае пълната и цялата истина.Разбира се освен него и малка група, хора от „петдесятния клир“, които едва ли ще си направят труда да пишат коментари тук
  и още повече да споделят и да се покайват за сторени грешки и грехове спрямо някой.
  С няколко думи ства въпрос за много човешки амбиции, силно желание и стремеж към значимост, манипулации, гордост, непризнаване и неизповядване на грешни ходове и грешни решения или с една дума липса на покаяние.Всички тези неща рано или късно водят до това, което виждаме да се случва по църквите ни за огромно съжаление, казвам го с болка…Жалко, жалко, много жалко!!!

 4. Иван Георгиев on 04.12.2012 at 15:24

  Мариан Митев с вас се познаваме от Сливен, но май не сме се засичали скоро там. Говорите за прозрачност, истинско назоваване но това което сте написали е забулено в някаква скрита тайна и мъгла. Бихте ли били малко по-ясен.

  Какво се е случило в Хасково с въпросния брат та е нужно отново да се разисква темата? Кои са хората от петдесетния клир. Назовете ги поименно. Защо ги криете като някаква строго секретна информация за тайна общества и ръководни кръгове. Та повечето от тях и без това четат форума тук със сутрешното си кафе за да са в час с пулса на църквите които ръководят. ИЗОБЛИЧЕТЕ ГИ!

  Призовете ги да участват вместо да описвате нещата с заобикалки. А след като познавате уволнения брат, помолете го да се включи и той в дискусията и да даде обяснение за поведението си. И ние всички имаме Духа и можем да преценим а не да съдим като светски съдии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.