Първият Учебен Ден и Опасностите в Училище (Християнски Коментар)

14.09.2018

Вълнуваща и мн.изобличителна проповед по повод Първия Учебен Ден. За безсмислената Учебна Система в България, нейните пропуски, какво трябва да се промени и каква е отговорността ан родителите към техните деца, чуйте изказването на пастор Р.Киряков. (За контакти: 0988924883)

Tags: , , , , , ,

5 Responses to Първият Учебен Ден и Опасностите в Училище (Християнски Коментар)

 1. Владимир Николов on 16.09.2014 at 9:05

  Браво!

 2. Вяра Илиева on 16.09.2014 at 17:56

  Може ли малко обяснение това само за светското образование ли се отнася или за всичко. Като дългогодишен педагог познавам образователната система и една критика към нея включва християнските училища като ВЕБИ, ОБФ и петдесетния. Но каква алтернатива може да се даде от самите преподаватели докато законовите изисквания са на това ниво?

 3. Иван Георгиев on 16.09.2014 at 22:05

  Ами ако и двамата бяхте присъствали на пресконференцията за домашно обучение можеше да изкажете мнение. То желязото се кове докато е горещо и не само на 15 септември

 4. Вяра Илиева on 17.09.2014 at 8:21

  Какво точно имате предвид Иван Георгиев.
  Домашното образование е законово невъзможно.
  Има ли библейска алтернатова?
  Нека и другите колеги преподаватели които четат се включат с конкретни предложения.
  Все пак става дума за децата на България!!!

 5. Владимир Николов on 17.09.2014 at 16:45

  „Законово невъзможно“ не е в противоречие с „библейска алтернатива“. Домашното образование е реална, напълно библейска алтернатива. Дори бих казал, че това е реалното образование, а държавното е хуманистичната алтернатива развита последните векове. „Божието Богу“ включва децата, които са поверени от Бога на родителите, а не на държавата. Ако трябва да сме библейски покорни на властите, тогава трябва да приемем Божия ред за власти в семейството: Исус-Мъжът-Жената, а държавата и дори църквата имат само спомагателна роля. Така че дали е законово възможно не е главния въпрос, както и за това дали да се покланяме на Бога, дали да проповядваме и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.