Папата и Рик Уорън обединени в Хрислям

04.08.2015

В Понеделник, 17 ноември, папа Франциск І бe домакин на глобална икуменическа конференция, белязана от впечатляващото присъствие на мюсюлмански лидери, езичници, основателя на Хрисляма Рик Уорън от църква Седълбек, Калифорния.

Официалният уебсайт съобщава, че Колоквиумът е спонсориран от Конгрегацията за доктрината на вярата, спонсориран е също от Съвета на Понтификата за семейството, Съвета на Понтификата за междурелигиозния диалог и Съвета на Понтификата за подпомагане на християнското единство. Конференцията ще се проведе от 17 до 19 ноември във Ватикана и се очаква да се отличава с над 30 говорители от над 20 страни. Според Католическата осведомителна агенция (католик нюз сървис) ще има представители на религии като Ислям, Будизъм, Хинду, Джайна Шасана, Таоизъм, сикхи, евреи, римокатолици и изповядващи християнството. Забележително е числото на представителите на езически религии. За папата няма значение в какво се вярва, стига да се следва Рим.

„Допълването на мъжа и жената: международен колоквиум” събира водещи учени и лидери от различни религии по цялото лице на земята, за да изследва и подчертае отново красотата в отношенията между мъжа и жената, с цел да подкрепи и даде нов живот на семейството и семейния живот за процъфтяване на човешкото общество.

Извън заявената цел обаче истинската причина за тази глобална конференция е да се продължи работата по делото на папа Франциск І за сливане на всички религии в една обща световна религия, споменато в книгата Откровение. Всички извинения за сближаването са с най-добри намерения, докато в крайна сметка всички се подчинят на Рим и се строят в редица зад папата. Миналата година англиканският епископ и близък приятел на папата, Тони Палмър отправи страстен призив към църквата на Кенет Коупланд „да се завърне при светата майка – църквата в Рим”, само за да загине трагично при мотоциклетен инцидент месеци по-късно при неясни обстоятелства.

Tags: , , , ,

2 Responses to Папата и Рик Уорън обединени в Хрислям

 1. п-р Янко Добрев-Силистра on 30.11.2014 at 15:27

  https://www.youtube.com/watch?v=r-4XtZBrMgs&list=LLEnnYpitA6zvmLbGSUhxcig#t=1106
  Прослушайте това видео от 25 до 38 минута,може и цялото.Разпространява се книгата на Рик Уорън за църковен разтеж.

  Понеже в последните няколко години почти няма нови хора,които се спасяват в църквите в България,и тази книга донесе нещо ново.

  Много колеги си помислиха,че това е тайната за растеж на църквите,и я прегърнаха.Но когато нещо се прави на принципа:“Господи,това е моят план,благослови го!“,резултата е нулев.
  Освен това Бог липсва в плана,и всичко в тази книга се прави с човешки манипулации.

 2. Колио Атанасов
  Колио Атанасов on 07.04.2015 at 11:27

  Amin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.