Отворено писмо до БТВ

СПРЕТЕ ТАЗИ МЕРЗОСТ!!!

Не мога да определя по друг начин чувството, което ме обзе, когато видях в рекламния блок на БТВ, съобщението за новото реалити шоу “Ясновидци”. Бях омерзен. Не мога да си представя как може една телевизия от ранга на БТВ да изпада в положението да използва окултизъм, ясновидство и подобни на тях мерзости, за да поддържа зрителския интерес. Толкова ли няма друга тема, от която да сътворите нормално реалити. Само помислете на кого правите реклама. На отявлени служители на дявола. И то ще търсите най-добрият!?!? Умът ми не може да го побере! След възвишеният идеал за помагане на децата в Могилино – падението от кооперирането с ясновидци …

Интересно ми е, как вие, които тръбите, че имате християнски добродетели (може и да сте християни на думи) ,изпадате в положение да издигате в култ нещо, което според Библията е мерзост пред Бог! Отворете страниците на Свещеното Писание и вижте какво говори То за такива хора! Мерзост!

Нима нямате съвест?! Нима не осъзнавате към какво тласкате хората, гледащи предаването ви?! Не проумявате ли, че всъщност вие ги отдалечавате от Бог и Неговото Слово и ги тласкате в ръцете на погубителя на техните души?! Не осъзнавате ли отговорността, която ще имате един ден в Христовото съдовище?! И никое от добрите ви дела няма да успее да “покрие” злината, нанесена чрез това предаване!

Питам се кой болен мозък роди тази пъклена идея?! Ако пък ви е “спусната” от някой от задграничните ви шефове, вие нямате ли достойнство за да откажете правенето на такава мерзка продукция?! Не усещате ли, че за жалки “сребърници” ставате проводник на злото?! Аз не бих стоял и секунда в такава телевизия! Нищо, че бих си изгубил хонорара или работата! Предпочитам да съм с чисто сърце!

И всичко това на фона на течащите дебати по телевизия, радио и преса – да има ли вероучение в училищата или не!? Да учим ли децата си на християнска вяра и добродетели или не!? В тази страхотна криза на положителна духовност, вие наливате вода в мелницата на мерзостта! Не осъзнавате ли, че убивате и малката искрица надежда и Христова вяра в сърцата на хората?!

Призивът ми към вас е: “Не започвайте това шоу!” Не заставайте на страната на дявола и неговите лъжи! Ако го направите, със сигурност печелите Бог като свой противник …

Със сигурност сте затрупани с много писма. Със сигурност не можете да отговаряте на всички. Сигурно и това писмо няма да бъде дочетено докрай и ще измине най-краткият път към кошчето. Но … то ще остане като ням свидетел за предупреждението, което ви отправям.

Не си мислете, че съм религиозен фанатик. Аз съм просто част от зрителите на вашата телевизия. Аз съм просто част от гражданското общество в тази страна. Аз съм просто християнин!

СПРЕТЕ ТАЗИ МЕРЗОСТ!!!

п-р Пламен Василев

03.02.2008 г.

гр. Шумен

11 comments for “Отворено писмо до БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.