Франция: Глоба от 5 000 евро за цитат от Библията

08.01.2019

Съдът задължи френски политик да заплати 5 000 евро глоба заради библейското си изказване за хомосексуализма – по време на интервю. През пролетта на 2014 г. бившият депутат на френския парламент, лидерът на Христиан-демократическата партия 70-годишната Кристин Бутин казва, че хомосексуализмът е мерзост, и цитира Левит 18:22, но подчертава, че никога не е осъждала хомосексуалистите; подчертава, че грехът им е неприемлив, но грешниците трябва да бъдат приемани. Въз основа на изказването й френската организация на лесбийките, гейовете, бисексуалните и трансполовите подава жалба в съда за „обществено подстрекателство към ненавист и насилие“. Днес, 2 години по-късно, решението на Апелативния съд потвърждава решението на Парижкия съд за 5 000 евро глоба. Кристин Бутин смята, че е имала пълното право да сподели мислите си по зададения въпрос за хомосексуализма, още повече, че в изказването си тя изрично отделя хората от техните действия.

4 Responses to Франция: Глоба от 5 000 евро за цитат от Библията

 1. Svetly July
  Svetly July on 08.01.2019 at 21:15

  Определено е имало и друг нюанс в изказването на политика, защото със сигурност твърдя,че споделянето на Евангелието на публични места,изповядването на християнската вяра може да се окаже дори по- свободно от тук в България при създадените нови условия. Моята позиция е,че не бива да заклеймяване с пет изречения внушаващи нетърпимост към западния свят като пропаднали и хладки християни, защото там Църквата въпреки проблемите които има извършва посветена мисионерска работа.Да не забравяме,че срещу хомосексуализма най- големия отпор е точно във Франция Париж.Или както ни казва и Словото,където се умножава греха се преумножава благодатта.Над 2 милиона е протеста срещу гей браковете в Париж от френската общественост и Църква.Може да се направи справка.Съвсем скоро се присъединяваме към група Благовестители в Парижкото метро, където християни от целия свят се включват.
  Пиша това с една единствена цел да се подкрепяме като Църква без да всяваме страхове или други емоции в братята и сестрите в България.

 2. Иван Ганчев
  Иван Ганчев on 09.01.2019 at 9:19

  Защо?За чиповете майтап ли ви се струва?!

 3. Svetly July
  Svetly July on 09.01.2019 at 9:39

  Не разбирам защо ми задавате по този начин въпрос! Не, не ми ,“се струва майтап“! Достоверна информация може да има манипулативен характер,дори и неволно. Със сигурност сте забелязали,как валят страховити коментари и безкрайни „амин“под такива публикации.Кому е нужно!?
  Истината може да се употреби и по нездравословен начин! Не е нещо ново,от сътворението идва.Благословен ден ви желая!

 4. Иванов on 10.01.2019 at 1:45

  Иван Ганчев, айде стига с този фанатизъм за тези чипове. Аз първи ще си сложа. Преди беше електронната поща, след това разплащателни карти, сега са чипове. И всички фанатици вкупом ще се цъклят, като чуят за поредното научно постижение. Не се притеснявайте, светът скоро няма да свърши, поне не така, както си го представяте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.