Ерата на микрочиповете: 666 и числото на звяра от Откровение 13гл.

19.09.2014
Моторола пусна поредната си нова разработка, а в Австралия се слагат микрочипове, за да се използва пълния набор на функциите на новия iPhone6 – хитро нали?
С интерес следим развитието на новите разработки по отношение на микрочиповете. Както вече сме писали Моторола е компанията, която има може би най-много такива разработки. Знаете за новия вид чип, който е като татуировка – „цифров ангел“.
Цифровият ангел на Моторола:

Снимки:
Какво предлагат като оправдание за превръщането на хората в киборги различните компании? Като цяло микрочиповете се предлагат с хуманитарни цели, но става ясно, че в даден момент ще станат задължителни или доброволно задължителни. Какво имам предвид? Имам предвид, че ще направят нещата така, че да се принудите сами да си ги сложите, да поискате да си ги сложите, в противен случай няма да можете да ползвате куп услуги свързани с ежедневието.
Задължителни (за сега като идея)
Задължителни защото вече в някои държави като Естония се слагат на всички новородени, а електронното им правителство позволява да се идентифицирате с този чип, можете да гласувате с него, да си купите билет в трамвая, да проследят докторите всички ваши заболявания (като медицински картон) и какво ли още не.
Според Рон Пол, който е противник на идеята това ще са новите лични карти и медицински осигуровки (2 в 1) в САЩ, като по този начин ще се оправи проблема със здравната система, както и с нелегалните имигранти в страната.

В Индия стартира проекта за слагането на чипове на 1.2 милиарда души. За целта стартира проект, който за да бъде направен са наети хора от Гугъл, Интел, Yahoo, Snapfish и др. Идеята е да се направи досие на всеки в Индия с пръстов отпечатък и снимка на ретината, както и да се сложи чип с уникален 12 цифров номер.
Част от идеята е в бъдеще всеки да има чип, в който да е записана информацията за кариерата му и така работодателите да могат да имат лесен и сигурен достъп до цялата информация. Кредитното досие ще е част от микрочипа. По този начин банките ще следят дали сте си плащали редовно вашия кредит. Така ще се издават по-лесно според някои кредитни карти или ще се дават кредити. Ще има и доброволно – задължително. (за начало)
Новите модели телефони ще имат куп функции, които ще са достъпни чрез вашия микро чип. Пример е новия модел Моторола, който се заключва когато не използвате телефона и вместо да пишете пин код, за да отключите телефона и да имате достъп до екрана, просто трябва да доближите телефона си до мястото, където сте сложили вашия микро чип и той ще се отключи сам.

Някои ще кажат – много важно. Но, това е само началото. Предвижда се в бъдеще като се качите в колата тя да пали чрез вашия микро чип естествено ще ви обяснят, че това е за ваша сигурност – никой не може да ви открадне колата, защото няма как да я запали. Но и вие няма как да я подкарате без микро чип – е ще си сложите ли? Очаква се това да са новите ключалки, за да си отключите външната врата. Осветлението вкъщи ще се включва чрез вашия микро чип и др.

В Австралия предлагат монтирането на микро чипове, за да използвате пълните функции на новия iPhone11!!! В момента тече реклама на новите технологии, които са достъпни в продуктите на Apple, ако имате такъв чип. Вашето дете ще има микро чип и ще можете да го проследите къде се намира като просто пишете в Гугъл неговия идентификационен номер. Даже вече има предвидени програми за Андроид, които да могат да го проследят. Идеята е на LG
VeriChip твърдят, че техния микро чип може да открива свински грип. В момента били разработвали и други модели, които могат да откриват спин и други вируси.
Милиардера Бил Гейтс през последните 16 години разработва микро чип, който да контролира хормон, който се отделя в женското тяло (30 микрограма на ден) и по този начин служи за противозачатъчно. Според идеята на милиардера това е добър начин за контролиране на раждаемостта на планетата. Микро чипа ще се пуска и спира дистанционно и ще се монтира на ръката или на корема.
Моделите са различни, за сега най-известният, който се монтира е този, който се поставя с инжекция в ръката между палеца и показалеца и е с големината на оризово зърно.
Новата разработка на Моторола е с големината на малка гербова марка и се поставя подобно на татуировка.
Най-малкия чип произведен към момента е на Хитачи и е с големина 0.05 х 0.05 милиметра (на снимката в дясно), докато най-малкия преди това беше с големина 0.4 х 0.4 милиметра.
Поставянето на микро чип има не само морална страна и религиозна страна, но и чисто физическа и практическа. От една страна се спекулира с телевизионни реклами за ползите от микро чиповете, но от друга никой не споменава, за това, че чрез тези устройства правителствата ще имат изцяло контрол върху всички хора. Никой не споменава, че тези устройства ще могат да изпращат много данни за индивида, на който са монтирани. Някои учени дори споделиха, че е възможно хората да бъдат контролирани посредством микро чиповете.

Много хора не искат да бъдат третирани като животни и маркирани като стоки в магазина.
Религиозният аспект също оказва влияние, защото поставянето на микро чиповете отговаря на текст от Библията:
16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
Откровение 13-та глава 
В щата Вирджиния издадоха закон, с който забраниха микрочиповете, защото хората се опасяват, че тези микро чипове може да са „белега на звяра“. Марк Коул, който е законодател в местният парламент сподели „Моето разбиране – Аз не съм теолог – но има едно пророчество в Библията, което казва, че ще трябва да им бъде сложен белег, без който не можете да си купите нито да продавате неща“, каза Коул, цитиран в Вашингтон Поуст. „Някои хора мислят, че тези компютърни чипове може да бъдат този знак.“
От 2008 година в САЩ има Национална системата за идентификация на животните (NAIS), която е създадена, за да постави микро чипове във всички селскостопански животни. Това означава общ надзор на всички живи животни. Тя е задължителна от януари 2008 г. Това означава, че ако имате едно пиле, един кон, една крава, една овца, една коза, един бизон, една овца, една коза, един лама, един алпака, една пуйка или една патица, и т.н. – трябва да се регистрирате, помещенията и животните.  Кой мислиш, че ще бъде следващият? Ти …
Европейската централна банка е в преговори с Хитачи (вече казахме, че те са шампиони в производството на най-малкия чип), за да се монтират чипове в евро банкнотите. Така от банката щели да могат да проследят незаконните сделки, прането на пари, оборота на банкнотите и други.
ФБР отдавна проследяват автомобили посредством чипове монтирани в гумите на автомобилите. Вашите гуми имат пасивна сонда с 64 или 128 битов сериен номер, който е монтиран посредством емитер в тях. Буквално два бутона и ФБР ще има цялата история на пътуването на вашия автомобил.
Среща на ООН чуе предложение за глобална човешка база данни, ID номера, да се регистрират всички. Всеки човек в света ще бъде регистриран по универсална схема за идентификация, за да се борят с нелегалната имиграция и контрабандата на хора по предложение на Организацията на обединените нации. Планът беше предложен от Паскал Смет, ръководител на независима комисия в Белгия, по време на кръгла маса – среща с министри, включително австралийския министър на имиграцията Филип Рудок.
От VeryPay отдавна говорят за био-чипове с цел да се извършват безкасови плащания чрез тях. В една глобална конференция по сигурността, проведена още през ноември 2003 г. в Париж, американска компания, Applied Digital Solutions, обяви желанието си за инжектиране на микрочип „VeriPay“ имплант за хората, предназначен да се използва като метод срещу измами и доказателство за плащане на пари в брой и транзакции с кредитни карти. Имплантът чип се представя като нещо далеч по-добро от кредитни карти и смарт карти, на които отсъстват биометрични данни и подходящите предпазни технологии, които са обект на кражба, както и резултат на фалшива самоличност. VeriPay – Вашият касов апарат в движение …
В Европа се говори отдавна за слагането на чипове. Още през 1973 в Швеция е дадено одобрение за слагане на чипове на затворниците, за да могат да ги следят.
Сега вече се говори масово за слагане на чипове на всички. Както виждате много лесно чрез модерните технологии като мобилните телефони например, много хора ще бъдат доброволно накарани да си монтират такива чипове. А никой не казва каква е моралната страна на въпроса. Вярно ли е, че чрез тези чипове хората може да бъдат донякъде контролирани?
У нас в България монтираха система за достъп чрез чипове в училища в Добрич. Идват ли чиповете и у нас?

Tags: ,

14 Responses to Ерата на микрочиповете: 666 и числото на звяра от Откровение 13гл.

 1. Dimitar Zaxariev
  Dimitar Zaxariev on 29.12.2014 at 13:16

  Boje pazi narodasi

 2. TraqnKa PePi
  TraqnKa PePi on 18.04.2015 at 13:05

  Ujas

 3. Vasilka Mandakoia Mandakoia
  Vasilka Mandakoia Mandakoia on 18.04.2015 at 13:51

  bojiata milost sas vsi4ki nas

 4. Veneta Vasileva
  Veneta Vasileva on 18.04.2015 at 13:58

  УЖАС

 5. Mariq Karamfilova
  Mariq Karamfilova on 18.04.2015 at 14:03

  Boje mili pomogni ni

 6. Радева on 22.02.2017 at 23:46

  Е, вече приеха закон за чипове в личните карти у нас. Случайно да сте чули?

 7. Маринов Любен on 23.02.2017 at 20:59

  Е,сега вече няма съмнение,коя е империята на злото!

 8. Радева on 23.02.2017 at 21:33

  Коя е империята на злото, г-н Любенов, бихте ли уточнили?
  В този закон са заложили глоби до 10 000 лв на всеки, който откаже да си даде документите за проверка.

 9. Veniamin Peev on 24.02.2017 at 21:53

  Две сериозни недоразумения дотук:

  По-малкото – коментаторът преди г-жа Радева не е „Любенов“, а „Любен Маринов“.
  По-голямото недоразумение – авторът на Откровение 13 гл. едва ли е имал наум „чипове“ или „платки“ в своя текст. Приписването му на подобни „откровения“ се наричат просто … АНАХРОНИЗЪМ. Все едно Хамлет да се появи със златен ръчен часовник, смартфон или бейзболна шапка в текста на Шекспир…

 10. Радева on 25.02.2017 at 16:13

  Един от създателите на чипа, впоследствие станал християнин, твърди друго 🙂

 11. Veniamin Peev on 26.02.2017 at 13:15

  „Създателят на чипа“, който „твърди друго“, видимо е много слаб екзегет. Мнозина като него нарушават основния принцип на херменевтиката (теорията на тълкуването), който изисква първо да се разбере какво е имал предвид авторът на текста, а не какво си мисли читателят на дадена епоха и култура. По-късно идва само ПРИЛОЖЕНИЕТО на авторовата идея.

  Гръцката дума haragma, която ап. Йоан използва на няколко места (Откр. 13:16-17; 14:9, 11; 16:2;19:20; 20:4), означава буквално „гравиран отпечатък“. Тя е известна на гърците преди Йоан, затова Плутарх я използва като „отпечатък върху монета“ (to haragma tou nomismatos). Следователно древните гърци са разбирали думата като „търговско средство за размяна на стоки“, т.е. „покупко-продажба“. Че ап. Йоан използва думата точно в този смисъл в 13:16-17, личи от самия текст: „за да не може никой да купува или продава освен оня,който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име“. Естествено е за автора да използва думата haragma в отрицателен смисъл, защото върху древните монети, сечени в Римската империя, е стоял образът на императора („името на звяра“), което е нарушение на Декалога. Ако читателите като „г-жа Радева“ си спомнят, когато посочват на Исус монетата с образа на Кесаря (Цезар) и го питат дали е редно да се плаща данък, Исус дори не докосва монетата, защото тя е мерзост за правоверния юдеин. По тази причина преди няколко години някои пишман тълкуватели на бърза ръка обявика „бар кодовете“ по търговските стоки за „белега на звяра“… Подобни глупости ще продължаваме да слушаме и занапред от пишман тълкуватели на Откровението…

  Думата haragma има и преносно значение – на „ухапване от змия“, с което си служи трагикът Софокъл (пак преди Йоан). Това е по-страшно, защото следата от змийското ухапване не само по челото или ръката, но дори и по крака може да донесе смърт. Аз бих го използвал КАТО ПРИЛОЖЕНИЕ за случаите на онези религиозни лидери у нас, които по времето на комунистическия режим (наследник на Римската имперска система), позволиха да бъдат вербувани като „агенти на ДС“ и носеха „агентурни псевдоними“ („белега на звяра в сърцата си“), работейки вътре в Църквата против Божието дело. Те „изтъргуваха“ духовната си съвест и служеха на „числото 666“ (Комунистическия режим). Но и такова тълкуване представлява само епизодична КОНТЕКСТУАЛИЗАЦИЯ и не се покрива с историческата истина на автора на Откровението ап. Йоан. Затова трябва да бъдем по-скромни, като избягваме да афишираме тълкуването си на читатели като АБСОЛЮТНО ПРЕПОКРИВАНЕ С АВТОРОВАТА ИДЕЯ.

 12. Радева on 03.03.2017 at 13:42

  „Г-н Пеев“, да разбираме ли, че вие ще си сложите чип в личните документи, а по-късно ще си го имплантирате, понеже това е вашето разбиране? Впрочем думата означава и гравиране, пробождане.
  Вече има и лазурни татуировки. Белегът е обвързан икономически, а точно това правят с тези чипове.
  Предвидена е и доста солена глоба, до 10 000 лв засега, ако не си сложиш този чип.

 13. Мариян Георгиев on 03.03.2017 at 17:19

  Недоразумението „Радева” продължава да анонимства през служебния си прякор и вече разпространява фалшиви новини.
  В Република България няма действащо законодателство за чипово или каквото и да е друго имплантиране на хора. Т.нар. „Радева“ не е цитирала източник за твърдението си или законова процедура (закон, алинея, точка) по която някой да бъде глобен умопомрачаващата сума от 10 000 лева.
  Закона за чипиране предвижда глоба до 200 лв. за куче и 30-50 лв. за домашна котка. Предложеният от ГЕРБ проекто-закон за електронна идентификация на личните документи е предвиден за 2018 година, но може и да не влезе в сила. Той предвижда чип в личните документи, по образеца на вече действащата система в други държавни документи, но не и в човешкото тяло.
  Др. Радева предвидливо е приложила едно „а по-късно ще си го имплантирате” Как човек ще си го само-имплантира не е обяснила.
  Не е обяснила и кой е този закон с глоба до 10000 лева.
  Не е обяснила и какво има предвид с „лазурна” татуировка.
  Приложила е само обяснението за „гравиране” за което по-горе някой си Petio Nikolov и п-р Янко Добрев се обясняват. Но и те са в едно завидно затруднение да обяснят какви ще да са тези гравюри по хората.

 14. Ekaterina Violinova
  Ekaterina Violinova on 23.03.2020 at 18:33

  ne stiga ce naroda e oplashen i vie poblikuvate tova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.