БСП в коалиция с Асоциация на ромските пастори

БСП в коалиция с пастори от евангелската църква. Очаква се споразумението с Асоциацията на ромските пастори да се подпише тази седмица.

Ръководството на БСП е в преговори с Асоциацията на ромските пастори от евангелската църква за сключване на двустранно споразумение за изборите, съобщава „Стандарт„. На закрито заседание на Националния съвет в събота червените казаха „Да“ на досегашната утвърдена формула за парламентарния вот – Коалиция за България. Но разшириха влияние на лявото обединение с още 7-8 партии и организации. Сред тях е и Асоциацията на ромските пастори, като споразумението за подкрепа ще се подпише тази седмица. Към момента ромските пастори са си избрали за контактно лице Иван Борисов – експерт по национална сигурност. „Предстоят преговори с БСП, тъй като нашата организация счита партията за една от най-демократичните в страната“, каза пред „Стандарт“ Борисов. Според запознати Асоциацията на ромските пастори има влияние сред повече от 120 000 свои последователи у нас. Коалиция за България ще получи подкрепа и от ПК „Екогласност“, военнопатриотични съюзи, браншови организации и др.

ДО:
ВСИЧКИ МЕДИИ
ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ
ДО РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ В БЪЛГАРИЯ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО
ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ В БЪЛГАРИЯ” относно публикувана новина в български медии със заглавие Червените си взеха пастори” с твърдения, че е сключено споразумение между БСП и Aсоциацията за подкрепа на настоящите парламентарни избори.

В качеството си на представители и членове на Асоциацията на ромските пастори в България, заявяваме, че тиражираните информации в медиите и социалните мрежи за сключено от нас споразумение с БСП, за подкрепа при предстоящите избори, са абсолютно неверни и не почиват на никакви факти и логика.
Асоциацията на ромските пастори е неправителствена организация, сдружение на пастори от различни деноминации и е регистрирана по ЗЮНЛЦ. Целите на сдужението са подробно описани в Устава на организацията ни, а именно помощ на пасторите, работещи сред ромското малцинство в България, независимо към кое общество принадлежат. Организацията ни няма политически цели и дейности, още повече, че е налице забрана в закона да извършваме подобна дейност, присъща на политическа партия.

Противопоставяме се на всякакви опити от страна на политическите партии да въвличат Асоциацията на ромските пастори и нейните членове в политическата надпревара на предстоящите парламентарни избори. Нашите членове са свободни граждани, имащи правото да подкрепят който и да е политически кандидат, гласувайки по съвест, без да им се оказва какъвто и да е натиск в полза на една или друга политическа сила. Противопоставяме се на това политическите партии да използват бедността и мизерията, в която живеят ромите в България, за лично облагодетелстване с власт. Цинична е практиката по време на избори да се плаща на бедните гласоподаватели да гласуват за дадена политическа сила, да се дават всякакви обещания за покрив, работа, нови улици в кварталите и канализация, а след изборите всичко да бъде забравено.

Асоциацията на ромските пастори заявява, че бидейки неполитическа организация, няма да подкрепи която и да е политическа партия на предстоящите избори. Още по-малко пък би симпатизирала на Българската социалистическа партия, правоприемник на БКП, която е отговорна за съсипването на хилядите животи на вярващи хора по време на социалистическия режим у нас до 1989 г. Именно от функционери на БСП мнозина от тези хора са били погубени по лагерите, интернирани в най-отдалечени краища в страната, уволнявани от работа и други извръщения сторени им единствено зариди вярата им Господ Исус Христос.

С настоящото отворено писмо уведомяваме политическите партии и конкретно Българската социалистическа партия, че в Асоциацията на ромските пастори не членува лице с име Иван Борисов. Не сме ангажирали такова лице да води разговор с която и да е политическа партия, както различните медии разпространиха информацията, че същият е наш представител на преговорите с БСП. Вероятно лицето Иван Борисов е въвел БСП и медиите в заблуждение, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага. Обръщаме се към органите на Прокуратурата да извърши предварителна проверка дали е налице извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Призоваваме политическите партии по време на предизборната си кампания да не влизат в контакт с Асоциацията на ромските пастори, търсейки някаква подкрепа. Категорично се противопоставяме членовете ни пастори на местни евангелски църкви да бъдат подлагани на какъвто и да е натиск, от когото и да било с цел покрепа на един или друг кандидат.

Призоваваме всички медии, публикували тази „новина”, неотговаряща на истината, да публикуват опровержение, заемащо същото място и размер на първоначалната публикация, каквито са изискванията на закона.

Бог да благослови България и да ни дари с водачи, които ще ни изедат от бездната, в която народа ни се намира, защото Родината ни заслужава да имаме добри управници, за доброто на децата ни, независимо от етноса и религията им.
Бог да пази България!!!!

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ В БЪЛГАРИЯ”
МЕТОДИ ТРАЙЧОВ АТАНАСОВ

***

Откъс от Тайните дела на държавните служби сред евангелските църкви – фактите говорят
Тони Елеков – Свобода за всеки, 2011

….Всеизвестен е фактът, че след 1989 г. се забелязва масово обръщение към евангелското християнство от страна на ромското население в България. Протестанските църкви са най-силният фактор на влияние сред ромите в България. Ставайки част от претестантските общности, ромите започват да променят своя морал, своята ценностна система, мироглед и начин на живот. Евангелските църкви са единствените организации, успели да постигнат реални резултати в интеграцията на етническите малцинства в България. Това обстоятелство, обаче, явно не се харесва на определени политически среди в нашата страна. Под влиянието на вярата в Бога, ромите се превръщат от послушен електорат в интегрална част от обществото! През 2002 година, беше направен успешен опит за етническа сегрегация на ромите -евангелисти от българските евангелски църкви, и то не без активното участие на службите за сигурност.

През 2002 г. под ръководството на ромски пастор, за когото се знае, че преди неговото повярване в Бога е бил сътрудник на ДС, започва инициатива за създаването на Ромски Християнски Съюз, целящ да обедини всички ромски пастори от всички протестантски деноминации в България.

Познавайки инициатора на създаването на Ромски Християнски Съюз, както и политическата обстановка в България, един от деноминационните лидери в нарочно свиканата за целта лидерска конференция, предупреждава ромските пастори за истинските мотиви за създавенето на Ромски Християнски Съюз и намерението на определени политически среди да откъснат ромите от българските протестантски църкви. Два дни след провеждането на въпросната конференция и предупредителното слово на деноминационния лидер, той получава телефонно обаждане, в което настоятелно е “помолен” за среща в определено заведение в центъра на град София. На срещата присъстват двама служители на служба „Сигурност“, които най-учтиво предупреждават деноминационния лидер да не възпрепятства създаването на Ромски Хрисниянски Съюз, както и да не говори негативно по адрес на инициатора на учредяването на съюза.

Днес в България съществуват най-малко три ромски християнски съюза! Голяма част от ромските църкви са обособени в отделни организации, все повече разграничаващи се от българските протестантски църкви!

28 comments for “БСП в коалиция с Асоциация на ромските пастори

  1. http://offnews.bg/index.php/172498/kak-gerb-pravi-izbori

    “В събота ни трябва свободни мобилни хора да водим роми основно от Евангелистката църква, над 250 човека се събират там”, набелязва следващия “таргет” Тотев. “Ще направим молитва. И както се молим за Исус, по 4, по 5 ще ги извозим да гласуват с ромски коли. Но ние трябва да имаме поне един наблюдател да види, че това се случва. Около 40 минути ще пеят евангелистки песни, след това отиваме да гласуват с наша помощ“,

    http://offnews.bg/index.php/172498/kak-gerb-pravi-izbori

  2. На всички е известен факта,че гладен човек лесно се манипулира!Особено ако и неграмотен!
    Имал съм възможност да работя с роми.Пастир на доста голяма ромска църква ми каза,че за изборите почти всички партии са ставали много любезни и учтиви към тях!Една партия предлага пари кеш,друга предлага бира и кебапчета,друга предлага дърва за зимата и т.н.Та този ромски пастир много загрижено ме попита-какво да правим?
    Казах му-всичко което ти дават вземай и в кабинката гласувай за когото си искаш!
    В село с почти ромско население ми казаха,че давали по 50лева за глас!Казах им-малко са искайте по 200лева!
    Грозната истина е,че всичко което предлагат партиите за купуване на гласове,са крадени пари от народа!Грозната истина е,че веднага щом дадеш купения си глас ставаш забравен и отхвърлен ром с единственото право-да ровиш казана за смет!
    Та ако ще те купуват бандити поне за един ден вдигни цената си!Поне един ден няма да ровиш в казана за боклуци!
    От както живеем в“демокрация“все едни мутри и хайдуци ни управляват и за изборите все един и същи филм се прожектира!И след всеки твой глас пак си отчайващо беден и гладен!Опомни се!

  3. Брат да се подтиква към продажба на гласове за 50 или 200 лева е подсъдимо. Оказва се че и вие като братята роми си имате цена. Докато те са за 50 лева вие сте за 200. Така ли си избирате общинските съветници?

  4. Краси,никого към нищо не подстрекавам!Крайно време е ромите“да се опълчат“на официалните мафиоти които ги водят с 50лева до урните и след това им осигуряват целогодишен свободен достъп да казаните за смет!Сърцето ми плаче от мъка за това,че през 10,до 15 минути казаните се ровят и от млади роми!А понякога и от Българи!
    Застани незабележим до някои казан и на теб ще ти се заплаче!!!
    Бил съм в 32 държави в Европа и Азия<но не съм видял диващините които стават в България!
    Идва италианец в България!Пуща обява,че му трябва инженер с перфектен италиански!Прави цех за детайли които се изработват при шум,вибрации и вредни условия!В Италия за тази работа ще трябва да плаща минимум 2000евро заплата+осигуровки!Попитал е този български инженер вече директор на цеха ако плаща по 500ЕВРО на месец работниците ще бъдат ли доволни?
    Директора българин казал-на тези гладни роми(казал е нещо по-грозно,но за да не ме обвинят в расизъм не смея да го пиша!)и 300ЛЕВА им са много!
    За цяла България е от ясно по-ясно как някои партии влизат в парламента!До кога?Какво още чакате-да започнат и децата ни ли да ровят казаните?Събудете се!

  5. господин Влаев ги говори едни така че да се види че хабер си няма. Аз сам бил поканен на конференцията на ромите пастори на баните където дойдоха с джиповете от месните политици и искаха да спонсорират евангелизациити ни без да говорим политика само да им се слагат плакатите да ги гледат хората. Бр.Иван Георгиев беше там и може да потвърди думите ми ако иска

  6. Извинявам се, но търсих информация за тази асоциация на ромските пастири, но в НЕТ-а не намерих такава. Някой може ли да каже нещо повече за нея?

  7. Само аз и цяла България знаем,че ако на изборите не излязат да гласуват,най-бедните,почти неграмотни и онеправдани хорица поне две партии никога няма да влязат в парламента!!!
    Ако са искали да спонсорират евангелизациите ви защо не са сложили плакати с библейски стихове,а са сложили партийни реклами?
    Правил съм много за роми християни и почти никой не знае за това!!!А и не желая да“бия тъпана“!

  8. СДРУЖЕНИЕ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ Вид: Сдружение
    Седалище – Област София-град Община общ. Столична Населено място София-град
    Адрес Красна поляна,ул. ТУМБА № 1 П.К. 1373
    Управляващи/Длъжност/Роля АСЕН ХРИСТОВ ХРИСТОВ, Председател, Управляващ
    http://www.opac.bitie-foundation.com/activities.php?view=2&cat=2&id=0KHQlNCg0KPQltCV0J3QmNCVINCd0JAg0KDQntCc0KHQmtCY0KLQlSDQn9CQ0KHQotCe0KDQmA==

    След като звършихме заедно със съпругата ми Християнска семинария в Москва през 1993 г. Бог ни водеше да започнем Библейско училище с интензивен курс на обучение за ромски пастори, което завършиха 265 човека от цялата страна и съседна Македония. Така църквите се разрастнаха до 400, като църквата в Разлог беше назована от масмедиите”Бастион на евангелизма в България”.
    Разрастването и обгрижването на църквите, както и нуждата за финансово подпомагане на пасторите да пътуват и насърчават локалните църкви из страната, предизвика необходимостта от създаването на Ромска пасторска асоциация. Бог вложи видение в моето сърце и през 2000 г. Асоциацията беше основана. http://revassen.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html

  9. А има ли нещо вярно в това,че правите коалиция с БСП?Ако е вярно не се ли съюзявате с тези които като върли атеисти гонеха и мразеха Християните!Не е ли това предателство спрямо всички Християни които минаха през комунистическите затвори и концлагери!Или желаете да продължите вербовката на тези комунисти,които сега се пребоядисаха в социалисти!Не забравяйте-комунист автоматически значи атеист!Ако не е вярно,че сте в съюз с БСП и го докажете,то МОЛЯ ЗА ПРОШКА!!!

  10. Уважаеми пастори,братя и сестри,другарки и другари,не залитайте по лявото и по левите завой,защото Господ Иисус Христос ни предупреждава в библията накъде води левият завой,ОПОМНЕТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ.Всички които проповядват и изповядват леви идей са слуги на дявола!
    Свето евангелие от Матей 25 глава
    31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.
    32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
    33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.
    41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
    АМИН!!!

  11. НИЩО НЕ СТАВА БЕЗ ЗАПОВЕД ОТ ГОСПОД.ЗАЩО Е ТАКА ТРЯБВА ДА МИСЛИМ И ДА СИ ИЗВАДИМ ПОУКА.

  12. Уважаеми колеги,скъпи братя в Господа Исуса Христа. Искам да Ви информирам,че не всички Ромски пастори членуват в АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ ,тъй като всички РОМИ не са РОМИ. Може би ще ме попитате защо ? Проблема за това е,че истинските Евангелси протестантски християни не участват в подобни съюзи,и сдружения , а други са отблъснати поради това ,че нямаме политически възгледи,не приемаме служители на ДС,както не се подлагаме на никакъв натиск от когото и да е било. По принцип в тази Асоциация участват наистина много неграмотни и необразовани братя,не в това е проблема,но проблема е в заблудата им.
    Лица,които не участват в различни дейности те си остават отхвърлени,лишени и гонени по държавна линия,както казахте по политическо споразумение.
    Истинските протестанти не се подлагат на корупция,не участват в политика,в разни дейности свързани с политика,предателство и т.н.
    Освен това информирам Ви,че мнозина достойни роми не участват и няма да участват в подобни коалиции,ако това им коства и лишението ……
    За това все повече ромски протестанти се насочват,към цивилизованият начин на живот и приемат глобалното разбиране за християнството.
    Тези,които са били продажници те винаги са си били.тези които са били хитреци винаги са си били.Тези,които са били лишени винаги ще си бъдат.
    Освен това уведомяваме Ви,че асоциацията тя се занимава с подпомагане на своите лидери,но не достигат до самите бенифициенти.
    Те са лишени и от правото на помощи,както и от правото да бъдат подпомогнати.
    Политиката е върхът на падението на всички евангелски църкви.

    За това предлагам,не само на ромските пастори а и на всички изберете си ,кой път ще поемете? Освен това И Християнската Коалиция участва в политиката.
    Гласувахме през 1989 година за СДС и ние мислим,че сме си взели поуката,за това надявам се,че се сеща ОЕЦ , в самият зародиш , когато бяхме. Освен това политиката в църквите в България е номер 1 !

    Ако това знае самата държава всички ни ще затворят и ще закрият. Горко ни ,че по закон има забрана!!!

    Интересно е защо сега се сетихте,че има християни,които ще участват в политиката. Предлагам Ви да се върнем три правитеслтва назад , както и сега и искам да Ви уверя,че в местната администрация има лица от ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ И ХРИСТИЯСНКА КОАЛИЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ ОЕЦ ,КАКТО И ОТ АСОЦИАЦИЯТА НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ И СДРУЖЕНИЯТА ПО ОТДЕЛНО! Прилагам като пример няколко Областта,като пример: Обалст Стара загора,пастор,дякон,членове на църква. Област Пловдив ; Пстор,дякон,лидери на църкви. Област Монтана; Пастор,дякон,членове на църква. Област София и София град; Пастор,Дякон,Презвитери,Лидери,Членове на църква.Област Благоевград; Пастори и лидери, Област Перник ; Пстори . Област Варна Пастор,Дякон,Лидери ,Област Ямбол; Пастор,Дякон,членове на църква.
    Трети мандат имат,и сега ли се сещате за това.
    Ако не вярвате на думите ми проверете.
    Мога да посочвам имена,но не е колегялно и християнско. Просто самата криза ги е подтикнало към политика,а някой от печалба.
    Освен това някой от тях са и членове на бившата или сегашната ДС или НС. Не ги разбирам добре.Освен ако не е по врат е по шия.

  13. Не знам кой е Димитров бр.Митко ако си ти обади ми се че не сме се виждали от бая време
    Като служител от старозагорско съм бил канен на такова събиране на ромските пастори в региона и дойдоха от една партия която щеше да взима изборите но дойдоха най-накрая. Това го знае и брата Асен Христов който пише тук във форума и може да го потвърди че говоря истината.
    Тони Еленков защо ги е завоалирал така? Нека си каже направо кой кого са викали. На събора ни ги казаха тези неща открито
    Г-н Влаев и вашите в Ямбол\Стралджа добре знам как ги избирате за общински. Идва вашия човек в махалата да прожектира филма Исус и накрая вика айде на изборите пак ще се видим. Ето ви общинския и ти знаеш как добре ви подреди. Така ли е или не е така?

  14. Георгиев, в Стралджа нещата са по-зле отколкото си представяш. Няма нужда от филма Исус или каквото и да е друго мероприятие. Тук БСП плаща по 2000 лв. на ромските лидери, без значение дали са пастори или някакви други по-изявени личности и всички роми под строй тръгват половин час преди края на изборния ден и гласуват за този, който им е платил.

  15. Zoro, ти разби всички представи за ляво и дясно. Да махнем левите мигачи на колите, да изправим всички леви завои по пътищата и да отлъчим от църквите хората, работещи с лява ръка. Сектантското тълкуване на Библията ни е довело до положението, в което се намираме сега. Само немога да разбера, какво лошо има в думата цигански и цигани, та всички се отмятате от българския език. Не е расизъм да използвате правилните български думи вместо измислените политически коректни изрази, насила наложени върху нас.

  16. Вече имам представа кои стои зад името Иван Георгиев!Пред мен израстна и знам как стана дякон и пастир!Моля те само пред мен не си предавай важности!
    Аз не съм Г-н Влаев,аз съм брат Динко Влаев,но официално името ми е Господин!Аз не те пиша И-н Георгиев нали?
    А относно това как в Ямбол се избират пастори и съветници аз съм може би единствения който директно показвам всяка нередност!
    Ако не ти е известно определени хора много старателно ме дискредитират!Ако не ти е известно заради открито изявено мнение по важни въпроси на мен в Ямбол ми е забранено да проповядвам!
    Само аз си знам колко ядове имах докато Бог ме употреби да се разшири салона в който се събират роми и турци!Издействахме по 100долара помощ за пастира-в мен имаше 1200долара като всеки месец трябваше да давам по 100 на пастира,но той счупи асансьора и докато не ги взе всички не миряса!След години разбрах,че точно в тези времена са идвали австралиици,пред които той е ревал за пари и са му дали!Та разширението е станало с пари от Швеция и от Австралия,но не се знае едните къде са потънали!Да ти кажа ли,че докато возихме филца един камион(повече от 10 тона)го откраднаха със знанието на този който ревностно говори-Не кради!
    Да ти кажа ли,че дрехите които им пратиха от Швеция по властните с кашони и каруци са грабили и после ги продаваха!
    Единствено брат Генчо разбра,че е допуснал грешка и искрено се покая!Доста време го насърчавах,защото само в него видях будна съвест!А и целия камион дрехи бяха безвъзмездна помощ,като шведите платиха всички разходи!
    А мога да ти кажа и за захарната афера!Косата ти ще настръхне!
    Да ти кажа ли,че много високопоставен брат директно ме попита-искаш ли да влезеш в духовния съвет!?!Гледах го като гръмнат!Казах му-три деца сме възпитали за Господа и в нашия речник думата аз искам я няма!!!
    Ако моята цел беше да ставам пастир щях преди теб да стана!Моята цел не и на всяка цена да съм в духовния съвет!Там вече има хора които не знаят след Матея кое е второто Евангелие!Моята цел е пътят да свърша,вярата да опазя и вечния живот да наследя!
    Не манипулирайте бедните и неграмотни изстрадали хорица!За да си напълни някой тумбака с кебапи ще подведе ближните си да гласуват за партии които още на другия ден ще ви забравят!

  17. Такива срещи бяха организирани в Разград в малцинските църкви. Идеята беше да се направят в пиринска Македония, Сливен, Стралджа и Бургас за да се регистрира новата деноминация Филаделфия. Нека братята които са били там да разкажат. Аз съм гледал как в Разград 2009 2010 се организираха по църквите.

  18. Брат господин Господин Влаев нямам честта да ви познавам лично иначе бих знаял че се казвате Господин а не г-н а вие пък бихте знаяли че не съм пастор а само един божи служител. А пък и вие не сте били по нашия край за да се запознаем. Завидно е че така сте приемали и раздавали пари на братята като един техен главатар или предводител. Вече се самоизявявихте като експерт на много теми с които не сте добре запознат от което напомняте за двойствения п-р Петков който наскоро пак се включи и с двата си псевдонима.
    Сега няма да ви питам защо с п-р Петков толкова си приличате и защо и държите всички да знаем че сте можели да ставате пастор в Ямбол но не сте искали. По-интересни от къде идват вашите тъй задълбочени познания затова колко пари струва един ромски глас или колко трябва да струва? Както и на п-р Петков за дейността на партии като Атака в района? Нека не създаваме впечатление че евангелистите си продават гласовете освен ако това не е както твърди публикацията на Труд.

  19. Отговор на Иван Георгиев!
    От 02.10.2012 до 05.04.2013 съм в болнични.Счупих си дясната ръка в Италия.След като ми свършат болничните тръгвам на път и няма да имам време за дебати.
    Много бих се радвал ако можем да разговаряме лично!След това сигурен съм,че в този форум лично ще си поискаш прошка от мен!
    С Ангел Петков нямам нищо общо,освен здравей-здрасти!
    Аз не съм от новоизлюпените служители които вземат депутатски заплати+доста бонуси!
    За мен принцип е на църквата се дава!
    Това,че уредихме месечна помощ по 100долара на пастир,не значи,че ми е бил главатар!Съжалих го,че беше прекарал тежка болест и беше много зле и финансово!Но видях,че там на всички нива се крадеше и то много и се оттеглих!След време пак бяха изпаднали в финансова криза,пак протегнах ръка към тях с вярата,че ще се осъзнаят,но вълка козината си мени,но характера не!
    Само това остава за това,че съм помагал безкористно да ме обвините и в грях!
    А тези“пастори“на ромски църкви за кебапи,бира и някой лев джобни пари биха продали неграмотните си гладуващи събратя на всяка партия!

  20. Доколкото знам от нашата църква този пастор е бил по едно време дори заместник на дон Цеци. После е порицан от съвета на деноминациите да не се занимава с политика. Но както писаха тези неща не се подписват със споразумения. Те се уговарят според това колко ще се даде на председателите. Така си развиват политически връзки и довеждат царството господно

  21. Георгиев, бих ти дал по-обстоен отговор, но в момента просто нямам никакво време да се занимавам с теб. Само пак ще те призова да не ме идентифицираш с другите – нямам нищо общо с потребителите, които са писали тук с имената „п-р Петков“ и „Petkov“. Моля потребителят с името „Petkov“ да се представи за да няма съмнения.

    А адвокат на брат Днко Влаев няма да ставам, той е достатъчно разумен за да се защити сам и мисля, че го прави достатъчно добре. Само ще потвърдя думите му, че нямаме никакви служебни или лични отношения.

    Мисля си, обаче, нещо друго. Това, че търпя разни критики от теб е нещо, което ме радва. Обикновено на критики подлежат хора, които вършат работа. Ако трябва да използвам една метафора на един голям български писател (Николай Хайтов по отношение на капитан Петко войвода), ти си като светкавица, която удря дърветата. Колкото е по-високо едно дърво, толкова по-голяма е вероятността то да бъде ударено. Ако ни нямаше нас (т.е. хората, които да критикуваш, като в това число не съм само аз и брат Динко Влаев, а и други участници в дискусиите), то ти щеше да си един никой. Така че, давай смело в същия дух!

  22. Сигурно сте толкова заети с предизборната кампания нали?

  23. Основните положения върху които градя своите заключения са следните:
    Българите са застаряваща нация, като най-застаряващ е основният етнос. Единствено ромският етнос, като съставна част на българската нация е с преобладаващо младежки характер, но поради ниската му образованост неговите действия са сведени до рамките на физическото оцеляване и поради това не оказва никакво влияние върху вземаните политически решения в страната. Уверих се, че това положение няма да претърпи скорошна промяна, тъй като всички пари които се дават за подобряването начина им на живот, отиват за материални блага, а не за образование, което е успокояващо. Благодарение на тази политика на преимуществено материално стимулиране, между българският и ромският етност се натрупва нетърпимост, която ние в случай на нужда бихме могли да използваме.
    http://www.burgasnovinite.bg/Sekreten-doklad.html

  24. Голяма грешка приятелю!!!
    „…не оказва никакво влияние върху вземаните политически решения в страната!“
    Точно тези отчайващо бедни и гладни хорица за 50лева или кебапи с бира накланят везните към доказано престъпни партии в изборния процес!
    Ако имах нужния ресурс една седмица преди изборите щях да им осигуря бира и кебапи в изобилие и поне една политически силна партия няма въобще да влезе в парламента!
    Жалкото е,че сега може да останат и без кебапи и бира!Тези престъпни партии ще влязат под кожата на“лидерите им“,ще им платят щедро да поведат масите под строй към урните!
    Нали по-лесно е да купиш един“лидер“отколкото да броиш кеш пари на хиляди гладни и неграмотни!
    А и е много опасно да бъде видяно масовото“купуване“на избиратели!

  25. За сведение на Светльо: с предизборната кампания нямам нищо общо, можеш да бъдеш спокоен. В момента приоритетно се занимавам със семестъра ми в НБУ, където продължавам да уча. Всеки ден ме затрупват с курсови задачи – есета и проекти. Наред с това, трябва да уча и за изпити. Така че, изобщо не ме вълнува предизборната кампания. Когато дойде време да гласувам, тогава ще му мисля.
    Задоволих ли ти любопитството?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *