БИБЛЕЙСКИ ЛАГЕР 2011

biblecamp2011[1]

От няколко години екипът на Bibliata.com, заедно с верни приятели, усилено инвестира в създаването на контекст в който млади служители на Евангелието успешно развиват дарбите дадени им от Бога и практикуват Библейските принципи на Християнско служение до утвърждаване им в повика, който Бог ги води.

В резултат на тази инициатива, в изминалото време целенасочено са постигнати стратегически резултати в следните области:

1) международна интернет мрежа от уеб страници и медийни ресури, която да покрива всеки аспект на Християнското служение и да подготвя млади служители в тяхното търсене на поприще и реализация

2) нов превод на Новия завет, като алтернатива на архаично отживели и маркетно наложени частични библейски ревизии

3) училище по служение, като успешен и нужен модел за образование и подготовка на библейски работници по модела на петкратното служение

4) редовни младежки лагери и събития, които въвеждат млади служители в контекст на служение и насърчава Божия повик върху техния живот

5) съживителни събрания и християнска просвета на национално и емигрантско ниво

Летният лагер за млади служители е едно от тези събития, което вече многократно доказва себе си за като успешен модел за подготовка. Началото му бе дадено през 2008г., от служители на църквите в Ямбол и Сливен, а по-късно и Хасково, с мотивацията млади и талантливи хора да бъдат обучавани за църковно служение.

Тази година, освен редовните участници, лагерът имаше посетители от близките Котел и Жеравна, както и от Габрово, Велико Търново, Елхово, Тополовград и дори българската църква в Лондон с помазаното участие на п-р Антон Пенев, еп. Васил Петров, мисионера Ивайло Шатровски и не на последно място част от екипа на Bibliata.com. Наред с другите изключително силни богослужения, специално бе събирането вторник вечер, когато по време на последната молитва, Бог избра да посети събранието с физическото присъствие на славата Си по начин по който много от нас никога не бяха виждали преди.

Еп. Васил Петров: Повярвайте ми, не бях виждал скоро подобно нещо!

Обзорен преглед от п-р Антон ПЕНЕВ

Панайот Будинов, мл. пастир на ЕПЦ-Ямбол, споделя, че не е преживявал по-силно Божието присъствие в живота си.

ВИДЕО от п-р Васил ПЕТРОВ относно лагера за млади служители в Катунище

ПРОГРАМА на ЛАГЕРА

Регистрация за лагера

registration1 registration2 registration3

06:00 Сутришна молитва

img_0619-1024x768

10:00 Библейско поучение и молитва

preachingmachine1

morningservice1 morningservice2 morningservice3

pray1 prayer2 prayer3

Водно кръщение

baptism6 baptism2 baptism3

biblecampbulgaria

16:00 Обучение по групи: хваление, молитва, проповядване и мисии

groups1 groups2 groups3 study kids bibliatapick

20:00 Вечерни богослужения и молитва

 

eveningservice1 eveningservice2 eveningservice3
prayer31 prayer2011 prayer21

altar

1 comment for “БИБЛЕЙСКИ ЛАГЕР 2011

  1. Младежки лагер в Катунище 2011 г.

    Имах удоволствието да бъда поканен да служа тази година на един истински променящ живота на младите хора в България лагер. Слава на Бог за това!

    Необикновено преживяване в силата на Святия Дух, без подправени и артистични падания и тем подобни плътски емоционални хватки за показване на идващата сила на Духа на Бог! Той просто и свръхестествено беше там! Поканен с много любов и желание от всички да се срещнат с Него!

    Присъствието на Исус беше толкова реално, че младежи които бяха повярвали само от преди 5 -6 месеца, сега плачеха в присъствието на Бог и приемаха дарбите на Духа! Това което видях с очите си да се случва е едно ново поколение пророчески глас, който Бог подготвя и скоро ще видим много от тях събуждащи църквата към праведност и истина. Седемнаисет души дадоха обещание пред Бог, че ще го следват през всичките дни на живота си и показаха своето покаяно сърце, като се потопиха във вода за покаяние. (Водно кръщение) Нямаше лудории, нямаше похот, нямаше грях, нямаше гадни шегички, имаше поклонение пред Царя, ето защо Святия Дух на Бог, беше там! Той търси сърца на хора … 2 Летописи 16: 9. „Защото очите на Господа се обръщат {Еврейски: Тичат.} насам-натам през целия свят, за да се показва Той мощен в помощ на ония, чиито сърца са съвършено разположени към Него.“
    Да! Наистина Бог намери сърца, на нови съдове, които бяха чисти и съвършено разположени към Него! Докато проповявах Божието слово, гледах тези млади хора и виждах в тях респект от Неговото слово! Видях хора, които икат да го почитат и да бъдат свидетели за Христос! Това няма да го забравя никога! Повярвайте ми не бях виждал скоро нещо подобно! От малък, до голям всички бяха едно, а сам Исус беше между нас.

    След хилядите конференции и безполезни семинари (не всички разбира се), които видях през годините, този път наистина съм насърчен за едно ново поколение от пророчески глас в България! Дяволът наистина е във опасност!

    Не се учудих и за това, че още със приготвянето за това пътуване дявола се опита да ни спре. Жена ми си подхлъзна и извади капачкта на коляното си. Закарахме я в болница и там се останови, че няма други по сериозни травми. Наместиха и капачката на коляното и я шинираха. Не се учудихме и за минута дали трябва да тръгваме. Сложих я на задната седалка на колата и си казахме, „отново Бог ще върши чудеса“ Така и стана! Същата вечер трябваше да проповядвам на лагера и ние бяхме там навреме. Много отдавна Бог ни е научил на покорство! Когато се покориш на Него, Той се отплаща и зареджда сърцето ти с беспирна радост от служението. Толкова много хора бяха заредени с това нелицемерно присътвие! Не изработено от човешка манипулация, но от Бога, Който дава щедро без да се скъпи!

    Аз лично съм насърчен, от този лагер и насърчавам и вас да пращате децата си на място където Бог наистина ще променя живота им към добро. Подбирайте местата където ходите за да не си играете цял живот на …. и д не пропуснете това, което Той Исус има за вашият живот!

    Васил Петров

Comments are closed.