Германия узакони еднополовите бракове

Германският парламент узакони еднополовите бракове

Така парламентът гарантира пълни права на гейовете и лесбийките, включително осиновяване на деца.

Само преди няколко дни германският канцлер Ангела Меркел смекчи позицията си по въпроса. От 623 законодатели 393 депутати гласуваха узаконяването на „брак за всеки“, а 226 гласуваха „против“, четирима депутати гласуваха „въздържал се“. 75 консерватора подкрепиха законопроекта.

Самата Меркел гласува против мярката.  Меркел обяви, че е гласувала против законопроекта, защото вярва, че бракът е между мъжа и жената. Тя добави, че решението й е лично, но се надява резултатът да доведе до по-голяма социална сплотеност.

Законопроектът е иницииран от левите политически формации. Той ще трябва да мине и през горната камара на законодателния орган, Бундесрата, където ще бъде дебатиран, но не е необходимо гласуване. Опоненти на законопроекта обявиха, че ще внесат жалба в Конституционния съд, аргументирайки се, че германската конституция защитава само хетеросексуалните бракове.

Християндемократическият съюз и Християнсоциалният съюз продължават да отхвърлят пълни права за гей двойките на религиозна основа.

Бундестагът гласува законодателството за легализиране на еднополовите бракове на последната пленарна сесия преди парламентарните избори през септември. В понеделник Меркел заяви пред депутатите, че трябва да разглеждат легализирането на еднополовите бракове като „въпрос на съвест“, освобождавайки членовете на консервативната коалиция, която беше против еднополовите бракове, индивидуално да решават как да гласуват. От 2001 г. Германия позволява еднополовите двойки да съжителстват, но браковете бяха забранени. Само 11 държави членки на ЕС са позволили еднополовите бракове.

1 comment for “Германия узакони еднополовите бракове

  1. СЛЕДВА АПОКАЛИПСИС

    Вече и Хомосексуалният Християндемократически съюз удостовери, че в Германия (която е ДУХОВЕН водач на човечеството в настоящата Културна епоха) няма действително Християнство!
    Това означава, че в душите на Западните народи и САЩ няма защитни Христови Сили и тези народи са обсебени от Дяволи (същите Луцифери), от несравнимо по-мощните Сатани (същите Антихристи, Аримани, Мамони, МефисТофели=ПогубителиЛъжци, Веелзевули…), от още по-силни (от горепосочените) вредоносни за човека Азури и съответно от техните еманации от демони, спектри или призраци, фантоми или низши Духове. Голяма част от хората на тези народи вече са зомбита.
    Същата разрушителна дейност в душите осъществяват и:
    Йеховизмът (Йехова е Елохим на Луната и не е оторизиран от Бога-Отец да бъде духовен Водач нито на отделен народ, нито на човечеството),
    Римокатолическата (вече и официално йезуитска) „Църква“ (която никога не е уповавала на Бога Христос, а винаги е уповавала на човека Исус от Назарет и поради това доведе материализма до ужасяваща степен; освен това човек не може да бъде духовен Водач на човека, за да изработи човекът своята Божественост, т.е. да стане Бог; такъв Водач може да бъде само Бог),
    луциферичният Ислям (който изобщо не е религия, защото „религия“ на латински означава „обратнто към Бога“, а ЕДИНСТВЕН Водач на ВСЕКИ човек, за да осъщестнви той своята Божествена същност, Богът-Отец е определил и изпратил ХРИСТОС – Бога-Син, Логосът или Словото, Съществото-Носител на Силите на съзидателната Божествена Любов, Управителят на Кармата, Ръководителят на ДУХОВНАТА Еволюция на всеки човек и човечеството, Спасителят на човека и човечеството…; в този смисъл единствена религия на човечеството е Православното Християнство),
    атеистичната материалистична „наука“ (отричаща духовната същност на човека и Вселената (Бога), признаваща и с измислици или хипотези изучаваща единствано материята, отричаща духовните причини на Земните закони, сили, явления, процеси, и следователно не знаеща нищо и за материята, понеже не знае как Духът действа в нея).

    Посочените Духове обсебват човека чрез обичта и възторга, с които човекът се отнася към продуктите и инструментите на тези Духове. Например машините, инструментите, апаратите, висшите технологии, виртуалните (т.е. недействителни, вероятни) „реалности“, медиите, комуникациите, грандиозната архитектура, материализма, материалистичната наука, материалистичната ценностна система, финансовата власт, атеизма, отричането на реинкарнациите и живот само в една инкарнация… са продукти и инструменти на Антихриста. Материалната култура има своето полезно място в духовната Еволюция на човека и човечеството, но ЕДИНСТВЕНО когато хората се развиват ДУХОВНО. В наше време материалистичната наука и т.н. „духовни учения и духовни практики“ отричат духовната същност на човека и Вселената, а духовното е станало роб на материалното. При това положение – без действително духовно развитие, човечеството навлезе в духовен упадък, а материалната култура унищожава и постигнатата досега духовност от човечеството. Поради това, разпореждащите се в душите на хората обсебващи Духове, правят хората атеисти, материалисти, сребролюбци, егоисти, алчни, нагли, подли, лъжци, крадци, грабители, убийци, неморални, извратени, развратни, зли, тъпи, изпитващи разрушителна омраза, логично но невярно мислещи (в материята има само тленни следствия от духовни причин, а материалистите отричат Духа, вечното, отричат духовните причини на всичко съществуващо), безжалости животни, изроди, дегенерати, боклук (виж Ев. Йоан 15:1-7),…

    Полза за народите и човечеството имат само учения и духовни практики, същност и съдържание на които са ЕДИНСТВЕНО божествените, съзидателни Христови сили на Любовта.
    За да постигне човекът своята Божествена същност, той може да бъде ръководен ЕДИНСТВЕНО от Бога Христос. Христос предоставя на човека и духовноеволюционните Сили, по принципа: „Бог е Любов; и който пребъдва в Любовта, пребъдва в Бога и Бог пребъдва в него“ (I. Послан. Йоан: 4:16).
    Основният Закон на Христос и на Православните Християни е: „Обичай Бога… и ближния си като себе си“ (Ев. Матей 22:36-40), при което „ближни“, деца на Бога, братя и сестри по Дух един на друг са всички хора по света. Именно поради този Христов Закон, обсебените мразят Христос и Православните Християни, и ако биха могли, биха ги унищожили.
    Но светът е под Божествено, а не под сатанинско ръководство, и разбира се Създателят няма да позволи на Духовете, обсебили политиците на САЩ, НАТО, ЕС, да се изживяват като Богове и да унищожат човечеството. А това означава, че за да спаси човешкото Си Творение, Създателят ще породи АПОКАЛИПСИС!

    В Евангелията е описана духовната Еволюция на човека и човечеството, посочва се как Христос помага на човека и го ръководи, за да изработи човекът своята Божественост.
    Православното Християнство е единственото спасение за човечеството, но поквареният западен свят потрива ръце от удоволствие и вярва, че все още може да угроби човечеството, защото Православното Християнство не се е отърсило окончателно от догматичното, невярно разбиране на Евангелията, отнасящо се до Прераждането (виж например Ев. Матей 11:11-14, 17:9-13; Ев. Йоан 9:1-2; Малахи 4:5…), Кармата, духовната същност и духовната Еволюция на човека и Вселената (виж например Ев. Йоан 6:63; Послан. Римлян. 8:6-17; Послан. Галатян. 5:13-26, 6:7-8; I. Послан. Солунц. 5:23…).

    Самият Христос ни казва:
    „Не е ли писано във вашия закон: „Аз рекох – Богове сте вие““ (Ев. Йоан 10:24-36);
    „…не дойдох да съдя света, но да спася света. Който Ме отхвърля и не приема думите Ми, има Кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден. Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец“ (Ев. Йоан 12:44-50);
    „Аз съм Пътят, и Истината, и (вечният) Живот; никой не дохожда при Отца (не може да стане Бог), ОСВЕН чрез Мене“ (Ев. Йоан 14:6).

    Виж също:
    Ев. Йоан 5:24, 6:40, 6:47, 10:30, 11:25-26, 14:9-15, 15:1-24;
    Ев. Матей 6:19-24, 19:16-24, 22:41-45;
    I. Послан. Йоан: 4:8, 5:3, 4:16.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *