Евангелски пастир пребит в автобус 88

Пастир Вълчо Благоев след побоя

Пастир Вълчо Благоев след побоя

Пастир Вълчо Благоев от Божия църква и двамата му сина-близнаци Траян и Симеон са били жестоко пребити на спирка в столичния квартал „Дружба.” Пастир Вълчо Благоев е в Божия църква от детските си години. Познаваме го като тих и благороден по характер. Работи в печатен център за да издържа семейството си и служението. Инцидентът е станала около 19:50 часа в района на бул. „Колумб” и бул. „Димитър Списаревски”, под моста за Летище „София“. Сбиването е започнало в самия автобус, а малко по-късно се е пренесло и на една от спирките на автобуса. Нападението е извършено с бухалки и метални боксове от четирима младежи, които избягали веднага след случилото се.

Молете се за семейството на пастир Вълчо Благоев и за запазване на етническия мир в България.

п-р Вълчо Благоев с пастири от Божия църква на евангелизация в кв. Христо Ботев (30 май 2015)

п-р Вълчо Благоев с пастири от Божия църква на евангелизация в кв. Христо Ботев (30 май 2015)

16 comments for “Евангелски пастир пребит в автобус 88

  1. Не станаха ли много нападенията над църква божия в България? Пръво пожар над църквата на брат Томи, сега този брат са пребили. Какво си тези безобразия?

  2. Не се казва сбиване, а побой, Сбиване би означавало че пастирът им е отговорил.

  3. Нека на злото да отвръщаме с добро.
    Но не е ли време църквите и пасторите да открито да се обявят против расовата омраза.
    Недай боже тя да обхване и църквите.

  4. Бог ще опази пътя на непорочните, и на праведните

  5. Братя да се обединм заедно в молитва за да ни бъде чута молитвата. За да победим стъпките на лукавия.

  6. Някога изпращаха в лагери и имаше съд над евангелски пастири, сега има „поръчки“ за пребиване и сплашване… И в двата случая „няма виновни“… frown emoticon Какво се е променило, хора…на къде отиваме…и на кой Бог служим?…

  7. Kратко съобщение без снимка, че побойниците са зъдържани от полицията. Сега може да се окаже, че са я малолетни, я с психични отклонения, а най вероятно синове на влиятелни и отговорни хора с много пари. И адвокатите им ще се борят да бъдат оправдани както това става у нас и с явни убийци и престъпници. Ще следим случая и информираме световната общественост какво става в България.Докога?

  8. Извинявай, Вълчо!

    Пребиха мой приятел, който е прочел с пъти повече книги от нападателите си, заради това че е циганин

    Преглеждам вестниците и обръгнал, пропускам информацията за поредните сблъсъци между българи и цигани. Погледът ми се “плъзга” върху някакво надзаглавие: “Втора наказателна акция в столичния градски транспорт” и ме хваща яд на редакторската немарливост – как могат да не сложат кавичките на прилагателното “наказателна”!

    Нима наистина в столичния автотранспорт броди официално оторизирана група от държавни служители, които изпълняват някакви наказателни акции вследствие на влязла в сила присъда?

    И кого ли ще наказват?

    Преди текста видях снимката и изтръпнах. На болничното легло,

    сред белите

    чаршафи,

    разпознах моя

    приятел Вълчо – човека, който от години посреща и изпраща всички книгоиздатели и търговци на книжарски изделия на Книжната борса – гара Искър.

    … А с Вълчо се знаем от почти 3 десетилетия – от времената, когато хората се обръщаха един към друг с отривистото: “Другарю!”. И досега, колчем съм акостирал сред книгите в огромния търбух на тържището, най-първо ме посреща широката усмивка на експедитора или “началника” на складовете Вълчо, а той бодро, жизнерадостно, без капка ирония отдалеко подвиква: “Здрасти, другарю Томов!”

    ЗАЩО бе, Вълчо, КОЙ посегна тъкмо на теб бе, брате? Ти,

    който си прочел с

    пъти повече книги

    от тъпите си,

    озверели

    нападатели!

    А на скромното ти семейство и особено на възпитаните ти деца могат само да завиждат…

    Подарявал съм ти всяка моя новоизлязла книга, а ти не само прочиташе разказите, ами коментираше. Помня, когато ме поздрави за сборника “Безкрайният катун. Цигански работи”, за който получих наградата “Николай Хайтов”.

    Драги Вълчо,

    Съзнавам своето безсилие да променя това, което се е случило на теб и на твоите синове в автобуса по линия №88, недалеко от дома ви в столичния квартал “Дружба”. Щом на такова място

    съвършено

    безпричинно

    са посегнали

    на хора като вас в един квартал на европейската столица София само заради етническата ви различност, значи обществото и държавата са в дълбока криза – нравствена, икономическа, социална…

    Нека специалистите многознайковци да се изкажат безплодно за пореден път. Искам да те уверя, че ние, нормалните, чувствителните и състрадателните ти сънародници, сме много повече от бандитите.

  9. „Моля да ме пуснете. Аз съм сирак и няма кой да се грижи за майка ми“, това заяви пред Софийския районен съд 17-годишният Цено Стаменов, който заедно с 16-годишния Божидар Калчев пребиха жестоко двама близнаци и баща им в автобус 88.
    „Искам да си завърша образованието. Имам изпити и практика“, примоли се Калчев. Двамата обаче нито за миг не казаха, че съжаляват за стореното в автобуса. Единствено декларираха, че няма да се укриват или да извършват други престъпления, пише „Стандарт“.
    „Престанете да ги нападате и снимате. Това са деца“, пък крещяха близките им в съдебната зала. Софийската районна прокуратура обаче настоя двамата побойници да бъдат оставени за постоянно зад решетките, тъй като са обществено опасни.
    Защитникът им адвокат Огнян Костов, обаче поиска по-лека мярка за неотклонение.Софийският районен съд реши да пусне от ареста двамата непълнолетни, задържани за побоя над ромски момчета и баща им в автобус на столичния транспорт в квартал „Дружба“, съобщи БНТ.
    И двамата задържани обясниха пред съда, че ако останат в ареста, ще имат трудности със завършването на учебната си година. Цено е ученик в 11-и клас, а Божидар в 10-и.
    От прокуратурата настояваха за постоянен арест.

  10. Благословенни да са братята! Аз не съм расист,но съм против езическото и първично поведение на много от ромите,както съм против същото от страна и на българите! Подкрепям братята и сестрите от всякакъв етнос, бъдете силни във вяратамвмСпасителя Господ Иисус Христос!

  11. Преследват християни!Преследват здравото традиционното семейство,основна клетка в едно здраво общество и държава! Преследват децата ни с учебници,написани от гейове,от 5-ти до 8-ми клас с цел да ги развращавати предмета „Религия ислям“, турски език в българските училища и променена българска история. Без история,без нормално семейство,без здрави морални християнски принципи да бъдат лесна плячка на трафик,проституция,наркотици и смърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *