11 Май 2013 (Събота) В молитва и пост за Сирия

10.05.2013

pray-for-syria-landing-imageХристияните в Сирия умоляват вярващите по света да се присъединят към тях на 11 Май (Събота) в молитва и пост за Сирия

Последни новини от Сирия:

Tags: , , , , ,

One Response to 11 Май 2013 (Събота) В молитва и пост за Сирия

  1. Veniamin Peev on 11.05.2013 at 12:51

    Данните, които са приложени към горния апел за молитва за християните и целия народ на Сирия, са смразяващи! Като дълг към истинския Бог този апел трябва да бъде подет от християнските църкви и общности в България. Няма нужда от „височайше подсказване“! Да се надяваме, че евангелските пастири ще подемат инициативата за ИСТИНСКА МОЛИТВА за облекчаване на трагичната ситуация и прекратяване на политическата и морална криза в Сирия. Нека духът на ислямизма в тази уродлива форма бъде смирен и отстранен от тази страна с богата история и култура!

    В Корана е казано, че само през месец Рамадан се пости и се отличава правдата от кривдата, поради което Аллах обещава „облекчение“ (Сура 2:185). В Новия Завет обаче християните са призовани „непрестанно да се молят“ за всякакви нужди на ближни и далечни (Мат. 6:5 и сл.; Деян. 1:14; Еф. 6:18; Филип. 4:6 и мн. др.). Дори ап. Павел подчертава, че който „не промишлява за своите, … той се е отрекъл от вярата и от безверник е по-лош“ (І Тим. 5:8). А ние сме вярващи в Христос и следваме Неговите повели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.